Nodig voor 4 personen: 8 kleine witloofstronkjes - 100 gr Spar boter - snuifje suiker - 4 kipfilets - 12 aardappelschijfjes (5 mm dikte) - 2 eetlepels olijfolie - 4 dl kalfsfond - 1 dl sinaasappelsap
Bereiding: 1. Reinig de stronkjes witloof en braiseer (*) de stronkjes met wat boter in een braadslede. Kleur mooi aan, kruid met peper, zout en snuifje suiker. Voeg 2 eetlepels water toe. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende ± 1 uur verder garen in de oven op 16O"C,
2. Laat voor de saus de kalfsfond en het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en monteer met 1 eetlepel koude boter. Hou warm.
3. Bak de kipfilets in de olijfolie. Kleur aan alle zijden en laat verder garen in de oven gedurende 20 minuten op 160°C.
4. Spoel de aardappelen en snij in schijfjes van 5 mm dikte. Bak de rauwe aardappelschijfjes aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat verder garen in de oven gedurende 15 minuten op 160°C.
5. Dresseer de stronkjes witloof met de in 2 gesneden kipfilet en aardappelschijfjes. Werk af met de saus.
(*) Braiseren is het gaar smoren van vlees, gevogelte of groenten in een beetje water of fond.
|