ngrediënten voor 2 personen: 1 gele wortel, in slierten of reepjes gesneden 1 oranje wortel, in slierten of reepjes gesneden 100 g sojascheuten 1/2 spitskool, in reepjes gesneden 12 scampi, gepeld en gehalveerd 1 citroengrasstengel, enkel witte deel in dunne ringen 1 cm gember, geschild en fijngesnipperd (of 1 el gemberpoeder) 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 2 takjes koriander (voor de afwerking) olie (arachide-, zonnebloem- of olijfolie) 2 el sojasaus 2 el mirin (of droge sherry) scheutje sushi-azijn
Bereidingswijze: Stoom de wortels en spitskool beetgaar. Verhit de olie in een wok of diepe braadpan met antiaanbaklaag en stoof het citroengras, de gember en de knoflook kort aan.
Voeg de scampi toe en laat ze even kleuren. Doe er de gestoomde groenten bij samen met de sojascheuten. Roerbak nog enkele minuten.
Doe er sojasaus, mirin en sushi-azijn bij en roerbak opnieuw nog enkele minuten.
Serveer in kommetjes, werk af met koriander en geef er basmatirijst of noedels bij. (culinair Nina)
|