Christmaseiland vierde als eerste land het nieuwe jaar!
Het Christmaseiland is een eiland in de Indische Oceaan 350 km ten zuiden van Java behorend tot het Gemenebest van Australië.
Het eiland is vooral bekend door de grote hoeveelheid rode krabben die er leven en het feit dat de jaarwisseling er als eerste wordt ingeluid.
De keuken van Christmaseiland is een samenstelling van die in omringde landen. Net als in Australië wordt er veel gebarbecued.
De groeiende reputatie van Australië als een gastronomisch paradijs is vooral te wijten aan de mengeling van de inheemse keuken en de multiculturele invloeden. Sinds 1945 werd de Anglo-Ierse bevolking verrijkt met opeenvolgende mensengolven uit Italië, Griekenland, Libanon, China, Maleisië, Vietnam en Cambodja.
Deze culturele samensmelting heeft een nationale keuken tot stand gebracht. De recente 'ontdekking' van de natuurlijke Australische producten kan u vergelijken met een schilder die een hele pallet nieuwe kleuren ontdekt. Citroen espen, bostomaten, IIlawarra pruimen, Citroen 'myrtle, lillie pillies, muntari bessen en andere mysterieuze ingrediënten vaak samen gebruikt met traditionele maaltijden van vlees of vis.
Het is verbazingwekkend hoe deze ingrediënten zorgen voor een heel nieuw repertoire smaaksensaties. Koks met talent en verbeelding krijgen nu de kans om hun stempel te zetten door échte Australische gerechten te bereiden. (kalender)