Gastronomisch genieten in "Het Gebaar" Eigenzinnig, origineel én chef van het jaar
Roger van Damme werd door de restaurantgids Gault Millau verkozen tot chef van het jaar 2010. Hij is in alle opzichten een buitenbeentje onder de chefs: van Damme is patissier van opleiding, bloedbroeder van Sergio Herman, en geestesgenoot en vriend van de Catalaanse patissier Albert Adrià en zijn broer Ferran Adrià van El Bulli, die de moleculaire keuken wereldwijd op de kaart zette.
Verder gebruikt Roger van Damme nieuwe technieken zonder rekening te houden met de bestaande regels en klassieke werkmethodes. Bovendien is zijn tearoom-restaurant Het Gebaar enkel van 's middags tot de late namiddag open. Roger scoort met een heel aparte lunchformule waarbij eigentijdse technieken, bereidingen en smaken in een voor- en hoofdgerecht worden verwerkt en op hetzelfde bord worden geserveerd. Zijn gerechten zijn complex en creatief en zorgen voor een explosie van verrassende smaken en aroma's. (Feeling) Gastronomisch plezier (1 - 2)
Het Gebaar, Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen, 03/2323710, www.hetgebaar.be G: zondag en maandag
|