Gastronomisch genieten te Antwerpen bij Dôme, simpel, smakelijk en supervers.
Wie houdt van een eenvoudige keuken met superverse producten, moet bij Julien Burlat zijn.
Deze Franse chef, die in 2002 in Antwerpen neerstreek, heeft een spontane kookstijl en zijn talent bestaat er vooral in dat hij met een beperkt aantal ingrediënten de meest heerlijke gerechten weet te maken Zijn restaurant Döme is ondergebracht in een schitterend burgerpaleisje uit 1893 met een opvallende fraai gedecoreerde koepel.
Burlat werkte bij Franse superchefs als Pierre Gagnaire, Alain Ducasse en Bernard Pacaud in J:Ambroisie. De voorbije jaren opende hij samen met goede vriend Julien Bobichon het visrestaurant Dame sur Mer én Domestic, een bakkerij-specialiteitenwinkel - allebei vlakbij zijn restaurant Op zijn constant wisselende kaart staan bereidingen aardpeer met mousse van gegrilde ganzenlever en arganolie, Noord-zeekrab met mousse van zeeegel, dille en kort gegaarde mesheften en venusschelpjes; gebakken langoustines met gekookte en rauwe raapjes en jus van langoustines; en rode poon, quinoa met boschampignons, artisjok en Vadouvancurry.
Döme, Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen, 03/2399003, www.domeweb.be G: zaterdagmiddag, zondag en maandag. (Feeling) Gastronomisch plezier (1)
|