Al vloeit alcohol rijkelijk, wie de kater wil vermijden, smeert maar beter honing op een toast. Onderzoek bewijst dat dit middeltje hoofdpijn en misselijkheid kan voorkomen. 
Volgens het Britse 'Royal Society of Chemistry' is natuurlijke zoetstof het beste middel om gifstoffen te behandelen in het lichaam na een vreet- of drinkbui. Heilzaam is de aanwezige fructose, gevonden in gouden stroop, die van essentieel belang is om alcohol in het lichaam te laten afbreken.
Giftige stoffen "Het geluk komt van alcohol, de kater uit de aanwezige acetaldehyde", vertelt dr. John Emsley". "Deze giftige chemische stof zet alcohol om door het lichaam en veroorzaakt kloppende hoofdpijn, misselijkheid en braakneigingen. De kater verdwijnt als acetaldehyde langzaam wordt omgezet in minder giftige stoffen. Honing bevat ook een bron van kalium en natrium dat helpt om de alcoholtoxines te bestrijden".
Tips Naast honing, adviseert de arts nog andere middeltjes om de kater te voorkomen. "Drink een glas melk, gebruik alcohol puur zoals gin of jenever of meng je drankje met een beetje frisdrank. Een glas water voor je bed gaat, helpt ook. Melk vertraagt de absorptie van alcohol, wat betekent dat er minder acetaldehyde voor het lichaam is. Gin is dan weer tweemaal gezuiverd door destillatie. Belangrijker is om zeker donker gekleurde dranken te mijden. Die bevatten natuurlijke chemische stoffen met alle gevolgen vandien".(lvl)
|