Feesten staat in elke Belgische familie gelijk aan eten. Als één gerecht niet mag ontbreken bij een feestmaaltijd, is dat het nagerecht wel.
De aantrekkingskracht van zoet
Elke eetcultuur heeft zijn eigen recepten voor desserts, maar allemaal delen ze een belangrijke eigenschap: nagerechten zijn overal ter wereld zoet. Eeuwen geleden, toen suiker in onze contreien nog schaars was, waren zoetigheden op tafel een bewijs van rijkdom. Alleen de allerrijksten konden suiker betalen.
Nu is dat natuurlijk anders, en zijn zoete gerechten voor iedereen toegankelijk. En iedereen heeft wel zijn favoriete zoetigheid. We vinden het zelfs zo lekker, dat we ons ook na een copieus viergangenmenu overgeven aan een smakelijk toetje. Het dessert heeft dan ook niets met honger te maken, maar alles met genieten. Juist daarom is het de perfecte afsluiter van een feestelijk diner. Een hele middag en avond aan de feestdis moet nu eenmaal genieten zijn.
Van de sfeer, het gezelschap, en van wat er op ons bord komt. Voor wie nog een excuus zocht om het dessert dit jaar niet over te slaan: een nagerecht zorgt voor een lichter gevoel. De suikers zetten je maag aan het werk, zodat die je maaltijd begint te verteren. Hoe zoet ook gezond kan zijn. (Blad Magazine nieuwsblad). Lees ook de bijlagen
|