Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken een feest

    Culinaire trends voor de feestdagen.
    Wat zijn de lekkerste recepten voor een feestmenu op Kerstmis of nieuwjaar? Blijven de klassieke gerechten scoren of zijn er opvallende nieuwigheden? We vroegen aan chef Inge Ooghe van het kookatelier La Coquerie in Leuven wat zoal op het menu staat voor eindejaar. En we gingen bij een bekende hobbykok, presentatrice Cathérine Vandoorne van het programma 'De Madammen' op Radio 2, snuisteren in de feestkeuken. Emilie Laehaert 

    Culinaire kersttrip rond de wereld
    Om een origineel en vernieuwend tintje te geven aan de kerstmenu's, lanceerde het kookatelier van La Coquerie vorig jaar de workshop 'Xmas around the world: In die workshop wordt er voor het feestmenu inspiratie gehaald uit de traditionele kerstmenu's in andere landen. Het is een soort culinaire wereldreis. Inge Ooghe: "We maken kleine hapjes die een beeld geven van de culinaire kerstbeleving in andere landen. Kerstavond of kerstdag wordt wereldwijd op tal van manieren gevierd."

    "Zo maken de Zweden een Smorgasbord met een variëteit aan schelpdieren, varkensvlees, gekookte en rauwe haring, vis, kaviaar, kazen en bruine bonen. In Polen bestaat het kerstmenu vooral uit groenten, een soort ravioli en vis. Vlees en alles wat onder de categorie 'vette en zoete happen' valt, wordt er niet gemaakt. Dat werd als te luxueus beschouwd. Bij ons en in onze buurlanden is vlees wél een absolute must tijdens de kerstperiode.In Australië is de kerstlunch dikwijls een barbecue. De Flippijnen vieren kerst dan weer met een soort Spaans-Aziatische culinaire inslag. Het is boeiend om wereldwijd rond te kijken en zo andere smakenpaletten te ontdekken."

    Inge Ooghe: "We geven ook workshops om leuke, originele hapjes voor nieuwjaar te bereiden, Het kan gezellig en leuk zijn als de gasten elk een gerecht meebrengen voor het feestmenu. Het nadeel van deze regeling is dat je vaak een samengesteld menu krijgt dat niet helemaal evenwichtig is. Er is bijvoorbeeld te veel vis of vlees of een kruidige tajine staat naast een Frans klassiek gerecht. Op voorhand afspreken over het menu, kan helpen. Werk bijvoorbeeld met een culinair thema, bijvoorbeeld de mediterraanse keuken."
    Wie het echt héél gemakkelijk wilt houden op oudjaar, kan kiezen voor gourmet of fondue. Deze gezellige klassiekers vragen geen uren voorbereiding in de keuken. Eén nadeel: je huis ruikt er dagen later nog naar. (Blad Magazine nieuwsblad)

    In bijlage Cathérines favorieten voor eindejaar uit "koken een feest"
    Hapje: een klein tasje wortel-sinaasappelsoep

    Hoofdgerecht: Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

    Nagerecht: Créme brûlée met kardemom en passievrucht



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs