De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeikerstmannetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 20 porties (25 kcal per portie):

    20 middelgrote aardbeien (kroontjes verwijderd)
    100 g light roomkaas (bv. Philadelphia Light)
    5 theelepels poedersuiker
    40 pure chocoladedruppels (klein)
    Spuitzak

    1) Snijd de kontjes van de aardbeien ruim af en leg apart. Zet de aardbeien met de bovenkant naar beneden op een serveerschaal. 
    2) Meng de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel.
    3) Verdeel met een spuitbus een beetje van het roomkaasmengsel over de aardbeien. Zet de kontjes erbovenop. Zet met de spuitzak één stip op de buik van de aardbeien en één bovenop de aardbeien. 
    4) Druk twee chocoladedruppels in de roomkaaslaag. 

    Bron: Gezond Eten Magazine december 2015

    06-01-2016, 14:43 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    19-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer-tonijnhapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schil 1 komkommer (laat af en toe een paar centimeter schil zitten voor een streperig effect). Snijd de komkommer in dikke plakken van ca. 5 cm breed. Hol met een eetlepel iedere plak een beetje uit (haal niet al het vruchtvlees weg). Meng 185 g tonijn (blik, uitgelekt, in stukken), 1 à 2 eetlepels magere kwark, 1/2 rode paprika (in kleine blokjes), 1 lente-uitje (in dunne ringen) en 1/2 stengel bleekselderij (in dunne ringen). Breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde komkommers met het tonijnmengsel.


    Bron: Magazine Gezond Eten december 2015

    19-12-2015, 22:29 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten soepen, hapjes en voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino van venkel, courgette en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 liter:

    2 eetlepels olijfolie
    1 rode ui
    1 teentje knoflook
    2 courgettes
    2 venkelknollen
    1 broccoli
    1,5 liter water
    1 groentebouillonblokje
    Peper en zout

    Ingredienten voor de garnering:

    0,5 liter volle melk (of sojaroom)
    1 teentje knoflook
    1 verpakking broccocress

    Snijd de groenten fijn.Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie en voeg vervolgens de venkel toe.Schep even om en voeg de courgette toe, bak ook deze even mee.Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe.Overgiet de groenten met 1,5 liter gekookt water en laat circa 25 minuten koken tot de groenten zacht zijn.Pureer de soep met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout.Maak vlak voor het serveren cappuccino schuim, dit kan met een melkopschuimertje of door de melk te verwarmen in een pannetje en vervolgens met de staafmixer op te kloppen.Als je dit lekker vindt, kun je het melkschuim met wat geperste knoflook op smaak maken. Giet de soep in glaasjes en doe op elk glaasje wat van het melkschuim. Maak af met een plukje broccocress.

    Bron : Boost Your Health

    19-12-2015, 22:28 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten soepen, hapjes en voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini courgettepizza's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 20 stuks: 

    1 courgette 
    100 g geraspte magere kaas
    Groene pesto 
    Tomatensaus 
    Pijnboompitjes (4 per pizza)
    Italiaanse kruiden

    Was de courgette en snijd in schijfjes van ca. 1cm. Garneer met tomatensaus, geraspte kaas en een mespunt pesto. Versier met pijnboompitten en kruiden. Zet de courgettepizza’s 12 à 15min in een voorverwarmde oven van 200°C.

    19-12-2015, 22:28 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten soepen, hapjes en voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alternatief voor het suikerrandje op glazen voor een feestelijk effect
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vervang dit door een laagje van ongezoete kokosschilfers.

    Hoe? Ga met een partje limoen, citroen of sinaasappel over de rand van het glas en plaats het ondersteboven in een bord met kokosschilfers.

    19-12-2015, 22:23 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap van de Sint

    40 gr snelkokende havermout

    200 à 250 ml halfvolle melk (of plantaardige vervanging)

    2 kleine wortelen, geraspt

    1 eetlepel rozijnen

    1 theelepel kokosrasp

    ½ theelepel nootmuskaat

    ½ theelepel gember

    ½ theelepel kaneel

    Eventueel zoetstof


    Doe alles samen in een pot en kook een vijftal minuten. 



    Bron: Zoeetje

    19-12-2015, 22:15 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... u koffie perfect als marinade kan gebruiken?

    Het geeft zalm, biefstuk, kip,... een heerlijk rokerig smaakje. Een stuk gezonder dan ze nadien op smaak te brengen met mayonaise.

    Meng bijvoorbeeld 15 cl afgekoelde sterke koffie, 10 cl sojasaus, 1 geplette teen knoflook, 2 cm fijngesneden gember en 1 soeplepel peperbolletjes en gebruik dit als marinade voor eendenborst tijdens de feestdagen.

    Nog andere tips/recepten voor eindejaar nodig? Deze maand zet ik de feestmaaltijden in de kijker.

    19-12-2015, 22:12 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodbeleg: lichte kip curry
    Kook een kipfilet in ca. 10 minuten gaar. Laat afkoelen. Meng in een grote kom 4 eetlepels Griekse Yoghurt 0%, 1 lente-ui (in ringetjes), 2 theelepels kerriepoeder en 1 blikje ananas (uitgelekt, in stukjes). Snijd de kip in dunne reepjes en voeg toe aan de kom. Meng het geheel goed. Breng op smaak met peper.

    29-11-2015, 22:51 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aoste Tartiné Kip

    Aoste heeft zijn gamma broodbeleg recentelijk uitgebreid met twee smeerbare varianten: Aoste Tartiné Kip en Aoste Tartiné ham. Ik kocht een potje van de eerste soort en werd aangenaam verrast door de smaak, maar is het product ook gezond?

    Volgens het VIGeZ mag broodbeleg niet meer dan 15% vet bevatten. Aangezien veel vleeswaren (kippenwit, kalkoenfilet, pastrami,…) nog geen 5 g per 100 g bevatten, is het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie hierin dus vrij toegeeflijk. Omdat het dus een stuk lichter kan dan wat volgens het VIGeZ mag, zou ik zeker niet dagelijks kiezen voor charcuterie die met die grens van 15% flirt.

    Aoste Tartiné zit dan nog net over die limiet. Vaak zou ik het dan ook niet op het menu zetten. Als we dit product echter vergelijken met een klassieke kipsalade, dan komt het er wel positief uit: het bevat bijna 60% minder vet en 50% minder kcal. Het Aoste-product wordt dan ook smeerbaar gemaakt met room (bevat 20 tot 40% vet), terwijl bij een klassieke salade mayonnaise (80% vet) gebruikt wordt. Doordat room een dierlijk product is en de basis van mayonnaise een plantaardige olie is, is de vetzuursamenstelling van de kipsalade beter: 9% van de vetten van de kipsalade is van de verzadigde soort, bij de Aoste Tartiné Kip is dit 29%. Als we het aantal grammen van dit soort vet per portie bekijken, is er echter amper verschil tussen beiden waar te nemen.

    De hoeveelheid zout in Aoste Tartiné Kip is niet overdreven en is zelfs lager dan dat van de meeste magere vleeswaren. Het lagere vetgehalte – vergeleken met de klassieke ‘smeerbare’ kip – heeft men dus niet gecompenseerd door extra vaak met het zoutvaatje te schudden om zo de smaak veilig te stellen. Hoewel dit positief is, verandert het mijn oordeel over Aoste Tartiné Kip niet. Een écht gezond product zal ik het nooit noemen, maar als afwisseling kan het wel eens ingeschakeld worden als broodbeleg.






    29-11-2015, 22:50 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden
    20-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige courgettespaghetti met pompoen (vegetarisch gerecht)

    Voor 2 personen:

    1 ui, fijngesneden
    1 teentje knoflook, geperst
    200g pompoenblokjes
    250g champignons, in plakjes
    100g cottage cheese
    1 el pesto 
    2 courgettes
    2 eetlepels olijfolie 

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.Voeg de champignons en pompoenblokjes toe en bak totdat de champignons bruin zijn en de pompoen gaar is. Dit duurt 10 à 15 minuten.Was de courgette goed en maak er met een rasp/dunschiller lange dunne slierten van Pureer de cottage cheese en pesto samen tot een gladde puree.Meng de champignons, pompoen, courgettepasta en saus onder elkaar.

    20-11-2015, 22:50 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skyr
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Griekse Yoghurt 0% is een ideaal product voor lijners en sporters. Het levert immers geen vet, maar wel heel veel eiwitten. Puur bij het ontbijt, als basis voor lichte dressings, om room te vervangen,… de mogelijkheden zijn eindeloos. Wel van de voordelen van Griekse Yoghurt 0% willen genieten, maar toch geen liefhebber van de smaak/structuur? In Albert Heijn ontdekte ik Skyr, een ‘IJslandse’ yoghurt. Hij bevat geen vet en levert zelfs nog iets meer eiwitten dan zijn Griekse broertje. Een aanrader dus!

    20-11-2015, 22:49 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen zuivel(vervangers)
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verwarm de oven voor op 225°C. 
    Snijd een kruis doorheen de bruine schil van de kastanjes en leg ze met dit kruis naar boven op een bakpapier.
    Rooster de kastanjes in de oven tot ze open poffen en makkelijk te pellen zijn (10 à 20 minuten). Laat ze afkoelen en verwijder de schil en de zaadhuid.

    09-11-2015, 22:57 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoencustard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 5 stuks (110 kcal per stuk):

    300 gram gare pompoen (vooraf gekookt)
    250 ml amandelmelk
    2 eieren
    snufje vanillepoeder of 1 theel. vanille extract
    snufje zout

    Vulling:
    2 zoete appeltjes
    1 theel. kaneel
    ½ eetl. margarine + extra om de vormpjes in te vetten
    1 theel. verse gember (fijn geraspt)

    1) Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of plakjes.
    2) Verwarm in een pan de appelstukjes, kaneel, margarine en gember en laat ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de appel zacht begint te worden.
    3) Verwarm de oven voor op 175°C en vet 5 bakvormpjes of ramekins in.
    4) Pureer de pompoen, amandelmelk en zout tot een gladde mousse.
    5) Roer er vervolgens met een spatel de eieren door.
    6) Verdeel het appelmengsel over de bodem van de bakvormpjes/ramekins. Verdeel er vervolgens de pompoenmousse over.
    7) Zet de bakvormpjes/ramekins in een ovenschaal en vul deze met warm water, zodat de bakvormpjes/ramekins voor de helft in het water staan. 
    8) Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven.
    9) Bak de custard ca. 30 min op 175°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 15 min tot de custard gaar en luchtig is.

    Bron: www.oerspronkelijk.nl

    09-11-2015, 22:56 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto lichter afwerken
    Risotto werk je normaal af met boter en parmezaan. Je kan dit echter ook doen met light mozzarella. Een stuk lichter!

    09-11-2015, 22:55 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde keukentips
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LU Belvita Soft Baked

    De ingrediëntenlijst van het nieuwste product van LU lijkt mee te vallen. Dat het product suiker bevat, is logisch. Ik juich dit zeker niet toe, maar ben toch al blij dat er om te zoeten geen gebruik is gemaakt van glucose-fructosesiroop. Naast suiker draagt isomaltulose bij aan de zoete smaak. Dit ingredient doet de bloedsuikerspiegel minder snel stijgen dan gewone suiker. Aangezien er bovendien voor een groot deel volkoren granen gebruikt worden, zal ook de opname van de gewone suiker vertraagd worden. Of je, zoals de verpakking belooft, 4 uur kan teren op het koekje, betwijfel ik. Maar dat de suikers niet pijlsnel in je bloed zullen terechtkomen om je nadien een enorme dip te geven, is alvast niet gelogen.

    Nog een positief punt op de ingrediëntenljst is de aanwezigheid van koolzaadolie. Dit is een omega 3 – rijke vetstof. Verzadigde vetten vervangen door onverzadigde (en dan nog bij voorkeur omega 3), komt de gezondheid ten goede. Zeker aangezien het de enige gebruikte vetstof is, is dit een groot pluspunt voor deze koek. 

    -> Is LU Belvita Soft Baked dan een goed tussendoortje?

    Als we de analyse per 100 g bekijken, lijkt dit wel zo te zijn. Terwijl de energiewaarde, en het vet- en suikergehalte lager zijn dan die van de meeste koeken, ligt de hoeveelheid vezels hoger. 

    Hoewel veel mensen Lu Belvita Soft Baked zullen gebruiken als tussendoortje, is het hier echter niet voor gemaakt. Dit zien we ook als we de analyse per portie bekijken: met een gewicht van 50 g is hij een stuk zwaarder dan de meeste andere koeken. Hierdoor bevat hij meer kcal dan aangewezen is voor een tussendoortje. 

    -> Is LU Belvita Soft Baked dan een goed ontbijt?

    We eten per dag best niet meer dan 25 g ‘vrije’ suikers. Je kan er voor kiezen om een deel daarvan bij het ontbijt te nemen. Hoewel elke dag starten met een zoete maaltijd zeker niet aanbevolen is, vergeleek ik drie suikerrijke ontbijten. Het eerste dat opvalt is het lage vetgehalte van het ‘cornflakesontbijt’. Dit spreekt misschien aan. Toch is dit ontbijt in mijn ogen het minst gezonde van de drie. Het suikergehalte is het hoogst (meer dan 2 klontjes!). Aangezien de hoeveelheid vezels bovendien ondermaats is, zullen deze nog pijlsnel in het bloed terecht komen ook. 

    De voedingswaarde van het ‘broodontbijt’ (twee sneetjes van een klein, lang brood) lijkt zeer hard op die van het ‘koekontbijt’. Eén ochtend in tijdsnood? Dan kan je voor LU Belvita Soft Baked kiezen. Een tip: Verwen je lichaam je dag nadien met een écht volwaardig ontbijt waarin je geen suiker verwerkt. Hoe meer suiker je immers eet, hoe meer zin je erin krijgt. Af en toe een suikerloze dag kan hierin een evenwicht brengen.





    01-11-2015, 22:47 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met pompoen

    Voor 1 persoon (340 kcal per persoon):

    1 eetlepel olie
    100 gram pompoen
    ½ appel
    Snufje kaneel
    1 eetlepel honing
    Zwarte peper
    Veldsla
    40 g zachte geitenkaas 
    1 eetlepel pompoenpitten

    Schil en snijd de pompoen en de appel in kleine (hapklare) stukjes. Verwarm de olie en bak hierin de pompoen. Voeg, na ongeveer 5 minuten, als de pompoen een beetje zacht begint te worden, de appel en een snufje kaneel toe en bak deze even mee. Voeg vlak voordat je de pan van het vuur haalt wat zwarte peper en 1 eetlepel honing toe.
    Doe de appel en pompoen onderin een saladetrommel/weckpot. Voeg vervolgens veldsla, geitenkaas en de pompoenpitten toe.

    01-11-2015, 22:44 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    26-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartmuffins

    Voor 15 muffins (65 kcal per stuk):

    125 gram havermout
    125 gram magere kwark
    1 theelepel bakpoeder
    2 eieren
    1 grote appel (liefst goudrenet)
    50 gram krenten
    Flinke snuf kaneel

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd de appel in kleine blokjes.
    Meng alle ingrediënten en verdeel over muffinvormpjes.
    Bak de muffins circa 35 minuten in de oven.

    Bron: http://www.boostyourhealth.nl

    26-10-2015, 22:42 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Healthy Herfstsnack: geroosterde pompoenpitten

    De zaden van een pompoen weggooien, is helemaal niet nodig. Ze zijn kerngezond en heel lekker, zeker geroosterd. Verwarm hiervoor de oven voor op 140°C. Maak ondertussen de pitten schoon en droog ze goed af. Rooster ze ongeveer een kwartiertje (tot ze gaan ploffen) in de voorverwarmde oven.

    26-10-2015, 22:41 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met pikante pompoen (vleesgerecht)

    Voor 2 personen (240 kcal per persoon):

    600 g pompoen
    1 rode peper
    1 tl komijnzaad
    1tl korianderzaad
    1 ui
    200 g runderlap
    1 ½ eetlepel vloeibare margarine
    2 el garam masala
    1 laurierblad

    Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Snijd het vlees in repen. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee. Giet er 2 dl kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen. Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.


    Bron: www.gezondheidsnet.nl

    26-10-2015, 22:40 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten warme maaltijd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat... één kg vet ongeveer even groot is als een pompelmoes en één kg spieren overeen komt met een mandarijn?

    Je hebt je ongetwijfeld al eens afgevraagd waarom die ene persoon met een gewicht van 70 kg er heel wat zwaarder uitziet dan die andere persoon met juist hetzelfde gewicht. Als je rekening houdt met bovenstaand weetje, wordt het plots allemaal wat duidelijker.

    26-10-2015, 22:38 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Weetjes
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs