Voor 2 personen (100 kcal per persoon):
1 middelgrote peer
1 eetlepel citroensap
zoetstof
1 snuifje kaneel
1 snuifje kruidnagel
2 eetlepels melkpoeder
1 theelepel ongezoete cacao
1) Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden. Haal het klokhuis eruit en besprenkel de vrucht met citroensap.
2) Breng een beetje water aan de kook. Voeg de kaneel en de kruidnagel toe en kook hierin de peer tot hij glazig wordt. Laat afkoelen.
3) Plaats de peerhelften met de bolle kant naar boven op een bordje.
4) Maak een chocoladesaus door het melkpoeder te mengen met de cacao, een beetje water en zoetstof naar smaak.
5) Bedek de peerhelften met de saus. Zet ze een kwartiertje in het vriesvak.
Bron: Evenwicht in gewicht en voeding, Geneeskunde voor het volk
|