De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoencustard

    Voor 5 stuks (110 kcal per stuk):

    300 gram gare pompoen (vooraf gekookt)
    250 ml amandelmelk
    2 eieren
    snufje vanillepoeder of 1 theel. vanille extract
    snufje zout

    Vulling:
    2 zoete appeltjes
    1 theel. kaneel
    ½ eetl. margarine + extra om de vormpjes in te vetten
    1 theel. verse gember (fijn geraspt)

    1) Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of plakjes.
    2) Verwarm in een pan de appelstukjes, kaneel, margarine en gember en laat ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de appel zacht begint te worden.
    3) Verwarm de oven voor op 175°C en vet 5 bakvormpjes of ramekins in.
    4) Pureer de pompoen, amandelmelk en zout tot een gladde mousse.
    5) Roer er vervolgens met een spatel de eieren door.
    6) Verdeel het appelmengsel over de bodem van de bakvormpjes/ramekins. Verdeel er vervolgens de pompoenmousse over.
    7) Zet de bakvormpjes/ramekins in een ovenschaal en vul deze met warm water, zodat de bakvormpjes/ramekins voor de helft in het water staan. 
    8) Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven.
    9) Bak de custard ca. 30 min op 175°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 15 min tot de custard gaar en luchtig is.

    Bron: www.oerspronkelijk.nl



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs