Vulling:
2 zoete appeltjes
1 theel. kaneel
½ eetl. margarine + extra om de vormpjes in te vetten
1 theel. verse gember (fijn geraspt)
1) Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of plakjes.
2) Verwarm in een pan de appelstukjes, kaneel, margarine en gember en laat ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de appel zacht begint te worden.
3) Verwarm de oven voor op 175°C en vet 5 bakvormpjes of ramekins in.
4) Pureer de pompoen, amandelmelk en zout tot een gladde mousse.
5) Roer er vervolgens met een spatel de eieren door.
6) Verdeel het appelmengsel over de bodem van de bakvormpjes/ramekins. Verdeel er vervolgens de pompoenmousse over.
7) Zet de bakvormpjes/ramekins in een ovenschaal en vul deze met warm water, zodat de bakvormpjes/ramekins voor de helft in het water staan.
8) Zet de ovenschaal voorzichtig in de oven.
9) Bak de custard ca. 30 min op 175°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 15 min tot de custard gaar en luchtig is.
Bron: www.oerspronkelijk.nl