De redactie heet u welkom op de Crespoblog. Ons credo: het bewaren van de goeie smaak! We geven onze commentaar, met een serieuze korrel zout en zijn behoorlijk maatschappij -en mediakritisch. Alles komt aan bod... Humor, epicurisme, een bourgondische aanpak en visie, fait-divers, nieuws zowel lokaal als (inter)nationaal,...
03-04-2013
Magis*, 16.03.2013
Een bezoek aan Magis is de voorlopige revelatie van 2013. Het jaar is nog jong en ik geef toe, in apruil staat er een bezoek aan 'Hertog Jan***' op het menu, maar toch kan hier al gesproken worden van een hoogtepunt in het tot nu toe koude jaar 2013.
Wat opvalt bij Magis zijn de vele tussendoortjes die men voor de kiezen krijgt. De redactie klaagt niet, want alles hapt lekker weg. Bij het verlaten van de zaak krijg je hierdoor een echt voldaan gevoel. Er hoeft niet meer naar een frituur gegaan, wat we niet kunnen zeggen van andere avonden waarop de culinaire verwachtingen hoog gespannen waren.
Qua bediening is er routine in het personeelskorps. Alles volgt mekaar vrij vlot op, al was er sprake van een kleine vergissing met de dessertwijn. Ook bij binnenkomst liet de ontvangstdame uitschijnen dat onze tafel misschien reeds ingenomen was. Dit bleek eveneens te berusten op een misverstand. Al bij al een bediening op niveau, met allemaal jonge dames als ober.
Magis verdient zijn ster aan het Michelin firmament. De gerechten zijn op niveau en de prijzen vallen al bij al goed mee.
Zeker een adres om twee keer aan te doen.
Eerste amuse, fingerfood. Orginele manier van hors-d'oeuvres voor te schotelen, op een stukje boomstronk.
In dit gerecht komt de grootsheid van de keuken naar boven. Een asperge van goede kwaliteit kan enkel nog goed smaken indien ze goed bereid is. Dit is het geval in Tongeren. Een toppertje, dat ik zo in een dubbele portie had willen bestellen.
Kalfs Rib-Eye - zwezerik / erwt / snijboon.
Met een overvloed aan linzen doet dit gerecht erg aards aan. Hip en trendy, modern, zeer up-to-date en origineel, maar voor aardse smaken is niet iedereen in de wieg gelegd. Gedurfde combinatie, op een hoog niveau gebracht.
Rabarder - aarbdei / violet / citroen.
Dulce de Leche karnemel / crumble / méringue.
Extra amuse, voor diegenen die de gaffineerde kazen namen.