NAAR HOMEPAGE

Kampenhout-Sas Ademt

Inhoud blog
 • Oproep tot meer informatie over logistiek mega-complex valt in dovemansoren
 • Nieuw logistiek megacomplex in Kampenhout-Sas
 • Onteigeningen in Boortmeerbeek en Kampenhout voor nieuwe industrieterreinen aan Kampenhout-Sas
 • Nieuw winkelcomplex op site witloofveiling?
 • Isvag gaat nieuwe afvalverbrandingsoven bouwen in Wilrijk
 • Nieuwe vergunning van 20 jaar voor omstreden drukkerij Mafrans
 • Vlaams Gewest weigert opnieuw bouwvergunning afvaloven Kampenhout-Sas
 • Na precies een jaar brandt het opnieuw bij Celis aan Kampenhout-Sas
 • Rechter vernietigt uitspraak bouwaanvraag afvaloven Kampenhout-Sas
 • Kans op afvaloven Kampenhout-Sas weer een pak kleiner
  The British Society for Ecological Medicine:
  "Ons standpunt over verbrandingsovens is heel eenvoudig. Wij kunnen geen technologie erkennen die onvermijdelijk mensenlevens kost. Wij kunnen geen techno-logie ondersteunen die leidt tot degradatie van het milieu. Wij hebben geen vertrouwen in de huidige controlesystemen. Wij herhalen dat we geen plaats zien voor verbrandingsovens in een modern afvalbeleid!
  Respect human life!"

  (Drs. J. Thompson & H. Anthony)


  Nieuwsbrief

  Geef je e-mail adres op als je informatie wil ontvangen over de stand van zaken van de afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas


  Interessante links
 • Volg ons op Facebook
 • Volg ons op YouTube
 • Stop de Oven vzw
 • Global Anti-Incineration Alliance (GAIA)
 • Recover Energy
 • Stand van zaken MER afvalverbrandingsoven
 • Ovenbodig (Beringen)
 • De Pijp Uit ! (Wilrijk)
 • Stichting Afvaloven Nee (Harlingen, NL)
 • Limburg Adem-benemend (Houthalen)
  Zoeken in blog

  Foto
  Actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt'


  Nieuws en informatie over industriële activiteiten op Kampenhout-Sas en omgeving

  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van recreatief gebruik jaagpad Tildonk Sas in zicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan Tildonk Sas (het eerstvolgende sas na Kampenhout-Sas in de richting van Leuven) heeft bouwbedrijf Celis de toelating gekregen om een nieuw industrieterrein te ontwikkelen én te exploiteren, ook al is de enige weg om er te geraken via het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle.

  Dit betekent dat binnenkort een groot stuk van het jaagpad aan Tildonk Sas (zo'n 1 kilometer) dat momenteel voor recreatie gebruikt wordt door wandelaars, joggers en fietsers, zal moeten verdwijnen om plaats te maken voor zware vrachtwagens, die daarna ook nog eens door de dorpskernen van Tildonk en Wespelaar zullen rijden met extra risico's voor de schoolkinderen en andere zwakke weggebruikers.

  Ondanks fel protest van de oppositie (N-VA en CD&V) keurde de bestuursmeerderheid van Haacht (Open VLD, sp.a en Groen) dit voorstel in de gemeenteraad toch goed. Opnieuw een mooi stuk natuur en een toeristisch/recreatieve trekpleister voor onze streek die moet wijken voor industrie, en dat terwijl er nog genoeg alternatieve industriegronden voorhanden zijn. Jammer.


  Bron: Het Laatste Nieuws


  Bron: Het Nieuwsblad


  Zie ook:

  Fotoreportage jaagpad Tildonk Sas

  05-04-2013 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  Categorie:Tildonk Sas
  Tags:Haacht, Tildonk, Sas, Hambos, Trebos, Kruineike, Kruineikebrug, André Celis, Kani, bouwmaterialen, Waterwegen en Zeekanaal, WenZ, kanaal, Leuven-Dijle, aanlegstijger, ontsluiting, jaagpad, Vaartdijk, bedrijvenzone, industriezone, N26
  >> Reageer (0)
  22-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneltram stopt mogelijk in Haacht

  Het ziet er naar uit dat de geplande sneltram tussen Heist-op-den-Berg en Brussel er, alvast voor een gedeelte van het traject, niet zal komen. De weerstand waarop het project in Keerbergen, Tremelo en Heist-op-den-Berg stuit, zou De Lijn van haar oorspronkelijke plannen doen afzien.

  Voor het traject tussen Haacht en Brussel zou er dan weer wel een draagvlak bestaan, al is ook de gemeente Kampenhout zeker geen vragende partij. Het meest logische tracé over Kampenhout loopt immers via de Haachtsesteenweg (N21), waar enkele jaren geleden nog maar pas nieuwe busbanen werden aangelegd.

  Het gemeentebestuur van Haacht is dan weer wel "absoluut voorstander" van een tramverbinding tussen Haacht en Brussel, zegt schepen van mobiliteit Mark Feyaerts (sp.a). Hij ziet voor Haacht zelfs plaats voor een eindstation met carpool-parking weggelegd. Mogelijk wordt hiervoor gedacht aan de achterkant van Lombaarden, een stuk natuurgebied vlakbij het centrum van Haacht dat de huidige bestuursmeerderheid wil omvormen tot KMO-zone.

  De Lijn plant op 23 april 2013 een officieel overleg met de betrokken gemeenten. Hopelijk komt er tegen dan meer duidelijkheid.


  Bron: Het Laatste Nieuws


  Bron: ROB TV


  Bron: Ring TV


  Bron: ROB TV

  22-03-2013 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:Sneltram
  Tags:sneltram, tramlijn, tram, De Lijn, Brabantnet, mobiliteitsvisie 2020, Brussel, Zaventem, Kampenhout, Haacht, Keerbergen, Tremelo, Rotselaar, Heist-op-den-Berg, tracé, MER, Lombaarden, Haachtsesteenweg
  >> Reageer (0)
  24-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recover Energy trekt naar Raad van State
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Recover Energy, het bedrijf dat de fel omstreden afvalverbrandingsoven wil bouwen aan Kampenhout-Sas, stapt naar de Raad van State om de beslissing van Vlaams minister Muyters (N-VA) aan te vechten. Die keurde op 23 januari 2013 het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan goed dat de bouw van zo'n afvaloven onmogelijk moet maken.

  Recover Energy heeft nu 60 dagen tijd om protest aan te tekenen en het PRUP ongeldig te laten verklaren, en zal dat ook doen via de zogenaamde "lange procedure", waardoor een uitspraak pas over anderhalf jaar wordt verwacht. De afvalfirma hoopt zo op een "beter" politiek klimaat na de verkiezingen van 2014.

  Johan Boon van Recover Energy is niet te spreken over de beslissing van minister Muyters. "Ik vind het hallucinant dat dit nog wordt geslikt. Muyters verloochent zijn eigen visie op afvalbeleid. Het lijkt wel alsof het enige parlement dat in ons land bestaat, de Raad van State is. Ook Muyters kon vermoeden dat we protest gingen aantekenen", zegt hij. "En wat gezegd van het kabinet van minister Crevits (CD&V) dat het dossier bewust vertraagt door geen handtekening te zetten onder het document dat een samenwerking met Waterwegen en Zeekanaal mogelijk maakt? Zonder die handtekening kunnen we geen milieuaanvraag indienen terwijl ons dossier al eeuwen klaarligt."

  Wat Johan Boon er niet bij vertelt, is dat er in de Vlaamse afvalverbrandingsovens nog steeds overcapaciteit is en dat afval uit het buitenland moet ingevoerd worden om de bestaande ovens draaiende de houden. Met de voortslepende economische crisis, de steeds verder dalende afvalberg in Vlaanderen, de mentaliteitswijziging naar meer duurzame oplossingen voor het afvalprobleem en de bewustwording van de gevaren van afvalverbranding voor de volksgezondheid, zal deze situatie de eerste jaren waarschijnlijk niet veranderen. De kans dat de afvalfirma van de broers De Coninck deze zaak wint bij de Raad van State, blijft hoe dan ook bijzonder klein. En moest dat toch het geval zijn, zal er ook na de verkiezingen van 2014 geen enkele politicus te vinden zijn die zijn of haar vingers wil verbranden aan dit controversiële project waartegen al meer dan 25.000 mensen een bezwaarschrift hebben ingediend.


  Bron: ROB TV


  Bron: Ring TV


  Zie ook:

  Het Nieuwsblad:  Recover Energy trekt naar Raad van State

  ROB TV:  Recover Energy stapt naar Raad van State

  Ring TV:  Actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt'

  Het Nieuwsblad:  Provinciebestuur opgetogen met beslissing

  24-01-2013 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Johan Boon, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, PRUP, ruimtelijke ordening, Philippe Muyters, Hilde Crevits, Raad van State
  >> Reageer (0)
  23-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvaloven hoogstwaarschijnlijk gestopt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters (N-VA) tekende vandaag het ministerieel besluit dat de komst van een afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas zo goed als onmogelijk maakt. Het lijkt er sterk op dat hiermee de strijd gestreden is: DE OVEN KOMT ER NIET !!

  Het PRUP (provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan) "bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas", dat op 23 oktober 2012 al door de provincie Vlaams-Brabant werd goedgekeurd, bepaalt immers dat afvalverwerkingsactiviteiten (en dus ook afvalverbranding) niet toegelaten zijn in het economisch knooppunt Kampenhout-Sas, en dus ook niet op de plaats waar Recover Energy de oven wilde bouwen. Door de beslissing van Muyters wordt dit PRUP officieel van kracht en valt ook het doek over de jarenlange strijd van duizenden omwonenden tegen de fel betwiste plannen van de ovenbouwer.

  Voor deze laatste rest nu enkel nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State, maar de kans dat Recover Energy daar gelijk haalt, is bijzonder klein. Zelfs al zou de bouwvergunning toch worden afgeleverd, dan is er ook nog een milieuvergunning nodig die regelrecht in strijd zou zijn met het zopas goedgekeurde PRUP. We blijven alle eventuele beroepsprocedures verder opvolgen, maar een ovenvrije toekomst voor Kampenhout-Sas wordt met deze beslissing nu toch wel zeer reëel.

  Minister Muyters keurde het plan goed op 23 januari 2013. Het PRUP zal van kracht worden 14 dagen na de publicatie in het Staatsblad. Het ministerieel besluit kan je hier lezen.


  Zie ook:

  Het Nieuwsblad:  Kans op verbrandingsoven aan Sas nu (bijna) nihil

  Gazet van Antwerpen:  Kansen voor verbrandingsoven worden klein

  ROB TV:  Stop de Oven krijgt gelijk

  Provincie Vlaams-Brabant:  PRUP 'Bijzonder Economisch Knooppunt Kampenhout-Sas' goedgekeurd

  Bijlagen:
  Ministerieel besluit goedkeuring PRUP Kampenhout-Sas 23-01-2013.pdf (376.6 KB)   

  23-01-2013 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, PRUP, provincieraad, ruimtelijke ordening, Philippe Muyters, N-VA
  >> Reageer (0)
  21-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen voor sneltram van Heist-op-den-Berg over Keerbergen, Haacht, Kampenhout, Zaventem naar Brussel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dagelijks pendelen meer dan 400.000 pendelaars met de fiets, de trein, de bus of de auto van en naar onze hoofdstad. Dit zorgt voor een grote mobiliteitsdruk rond Brussel. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits wil samen met De Lijn de verkeersknoop rond Brussel aanpakken. 10 van de 16 snelwegstroken met structurele files liggen immers in Vlaams-Brabant en op de Ring rond Brussel.

  Daarom is het plan opgevat om door de aanleg van vier nieuwe tramlijnen van, naar en rond de hoofdstad, de provincie Vlaams-Brabant mobieler te maken. Een zeer ambitieus project, dat men de naam "Brabantnet" heeft gegeven.

  Over deze tramlijnen wordt al lang gesproken. Toch komt het nieuws over de plannen van De Lijn als een verrassing, zeker na de recente aanleg van de busbanen op de Haachtsesteenweg in Kampenhout. Veel mensen zitten terecht met een berg vragen. Waar komt het tracé van de sneltram juist, en kunnen we er nog iets aan doen om dit tegen te houden? Een klein overzicht van de stand van zaken.

  4 nieuwe tramlijnen van, naar en rond Brussel

  Drie lijnen zouden Heist-op-den-Berg, Boom en Ninove verbinden met het Noordstation in Brussel. Een vierde lijn, de zogenaamde Ringtram, ondersteunt de ontlasting van de ring rond Brussel.

  Op basis van de zogenaamde "Mobiliteitsvisie 2020" van De Lijn, worden de volgende vier tramverbindingen naar voren geschoven:
  • Heist-op-den-Berg – Haacht – Zaventem Luchthaven – Brussel
  • Boom – Willebroek – Londerzeel – Brussel
  • Ninove/Gooik – Dilbeek – Brussel
  • Ringtram Rand Brussel: Jette – Heizel – Vilvoorde – Zaventem Luchthaven – Kraainem – Tervuren
  De definitieve routes van de tramlijnen zijn nog niet bekend. De Lijn schuift voorlopig alleen de grote lijnen van het tracé naar voren. Tegen de zomer van 2013 moet de maatschappij dan haar voorkeurtracés bekend maken.

  Tramlijn van Heist-op-den-Berg naar Brussel

  De tramlijn die actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" het meest interesseert, is natuurlijk de lijn van Heist-op-den-Berg naar Brussel. Het voorkeurstracé van deze tramlijn leidt via Keerbergen. Tussen Heist en Keerbergen kan een tracé doorheen open ruimte worden gevolgd. Keerbergen wordt ofwel centraal doorheen de kern, ofwel ten westen langs de kern, ofwel ten oosten langs het Atheneum bediend. Tussen Keerbergen en Haacht zou parallel aan de Haachtsebaan een vrijliggend tracé worden uitgewerkt, om de doorstroming te garanderen. Hiervoor is een extra brug over de Dijle nodig. De halte nabij het centrum van Haacht zou ter hoogte van de parking aan de Lombaardenlaan worden voorzien. Vervolgens leidt de route langs het oosten en het zuiden van de kern, om via de Stationsstraat en een nieuw viaduct ongelijkvloers de spoorlijn te kruisen. Voor de kruising van het kanaal Leuven-Dijle en van de Leuvensesteenweg (N26) zijn verschillende variante oplossingen onderzocht.

  Tussen Kampenhout Sas en Brussel leidt loopt het tracé via de Haachtsesteenweg (N21). Deze zou volledig moeten heraangelegd worden, gezien het groot aantal kruispunten op deze steenweg. De recent aangelegde busbaan in enkele richting biedt onvoldoende ruimte voor een tramlijn in elke richting, wat dus nieuwe wegenwerken op de Haachtsesteenweg impliceert ten behoeve van dit tracé. Vandaar gaat de tram richting Brucargo. Voorbij Brucargo wordt opnieuw de Haachtsesteenweg gevolgd tot aan het toekomstige metrostation Bordet, om vanaf daar de Leopold III laan te volgen of over de Josaphat-site te rijden. Dit tracé heeft het nadeel dat de terminal van de luchthaven niet wordt bediend. Om dit op te lossen, werden verschillende alternatieven uitgewerkt via een bocht rondom de startbaan.

  Verloop van de procedure

  Op maandag 12 november 2012 startte de publieke consultatie voor de opmaak van het Plan-MER (milieu-effectenrapport). Dit betekent dat al wie in een van de betrokken gemeenten woont, opmerkingen kan formuleren op de kennisgevingsnota. Let op: dit is geen bezwaarschriftenprocedure. Het is dus niet mogelijk om in deze fase bezwaar in te dienen tegen de komst van de sneltram, enkel opmerkingen op de kennisgevingsnota. Vanuit jouw kennis van de omgeving kan je de milieueffecten aangeven die volgens jou extra onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kan je voorstellen formuleren voor mogelijke locatie- of inrichtingsalternatieven. Milieueffecten zijn onder meer effecten op de gezondheid en veiligheid van de mens, op mobiliteit en ruimtelijke ontwikkelingen en op bodem, water, lucht, fauna, flora, landschap en geluid.

  Nog geen tracé gekozen

  Tot en met vrijdag 11 januari 2013 kan je je opmerkingen bezorgen aan het gemeentebestuur of aan de dienst Milieueffectrapportagebeheer van de Vlaamse overheid. Geef daarbij duidelijk aan op welke tramverbinding uw opmerkingen betrekking hebben. Je opmerkingen worden verwerkt in de richtlijnen die worden opgesteld voor de uitvoering van het plan-MER. Een blanco inspraakformulier kan je hier downloaden. Op basis van de resultaten zullen één of meerdere voorkeurstracés weerhouden worden samen met een ruimtelijke inpassing van de verschillende tracés en een maatschappelijke kosten-baten analyse. In het najaar van 2013 zal De Lijn de resultaten van deze studies aan de Vlaamse Regering overmaken. Daarna volgen nog verschillende inspraakmomenten waarop eventueel bezwaarschriften kunnen ingediend worden tegen de voorgestelde plannen. De exacte tracés van de tramlijnen zijn dus nog helemaal niet gekend. Het is zelfs nog helemaal niet zeker dat de sneltram er ooit komt. Actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" blijft dit dossier uiteraard op de voet opvolgen.

  Nuttige links

  Kennisgevingsnota tramlijn Heist-op-den-Berg – Brussel (60 MB)
  Informatie over de inspraakprocedure op de website van de Vlaamse overheid
  Website De Lijn van het project "Brabantnet"
  Info tram Heist-op-den-Berg (actiecomité)
  Info gemeente Haacht
  Info gemeente Kampenhout

  Bijlagen:
  Inspraakformulier Heist-op-den-Berg versie Diepestraat.doc (47.5 KB)   
  Inspraakformulier Heist-op-den-Berg versie Hogebrugstraat.doc (45.5 KB)   
  Inspraakformulier Heist-op-den-Berg versie Kasteelstraat.doc (55.5 KB)   
  Inspraakformulier Heist-op-den-Berg versie Oudekattestraat.doc (55 KB)   
  Inspraakformulier Heist-op-den-Berg versie Vleugelarendijk.doc (50 KB)   
  Standpunt gemeentebestuur Keerbergen Tramlijn Plan-MER.pdf (74.6 KB)   

  21-12-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  Categorie:Sneltram
  Tags:sneltram, tramlijn, tram, De Lijn, Brabantnet, mobiliteitsvisie 2020, Brussel, Zaventem, Kampenhout, Haacht, Keerbergen, Tremelo, Rotselaar, Heist-op-den-Berg, tracé, MER, Lombaarden, Haachtsesteenweg
  >> Reageer (0)
  23-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincieraad keurt PRUP goed dat oven moet tegenhouden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op dinsdag 23 oktober 2012 werd een belangrijke stap gezet in de strijd tegen de komst van de afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas. De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde unaniem het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) goed waarin staat dat afvalverwerkingsactiviteiten (en dus ook afvalverbranding) niet toegelaten zijn op de plaats waar Recover Energy de oven wilde bouwen.

  De beslissing van de provincieraad moet nu nog naar minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters ter goedkeuring, maar aangezien de minister 3 maanden geleden al een gunstig advies uitbracht, is dit nog slechts een formaliteit. Wanneer het PRUP in voege treedt, zal er (behoudens beroepsprocedures vanwege Recover Energy) geen afvaloven meer kunnen gebouwd worden op Kampenhout-Sas.

  Op basis waarvan zal de oven dan tegengehouden worden? Voor de bouwvergunning die Recover Energy in februari van dit jaar indiende, komt dit PRUP wellicht te laat. De beslissing hieromtrent wordt immers nog voor het einde van het jaar verwacht. Het PRUP zal wellicht ten vroegste begin volgend jaar in voege treden, en een Ruimtelijk Uitvoeringsplan werkt in principe niet retroactief. Maar daarna moet de ovenbouwer nog een milieuvergunningsaanvraag indienen bij de provincie Vlaams-Brabant. En dat is tot op heden nog altijd niet gebeurd. Als die er komt, zal het PRUP al van kracht zijn en kan de provincie op basis hiervan de milieuvergunning weigeren. Zelfs wanneer Recover Energy daarna naar Vlaams minister van leefmilieu Joke Schauvliege zou gaan, moet de minister op basis van dit PRUP de eventuele beroepsprocedure van de ovenbouwer afkeuren.

  Goed nieuws dus voor onze strijd tegen de oven. Maar het PRUP heeft ook een belangrijke keerzijde: met de definitieve vaststelling van het "bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas" is ook het nieuwe bedrijventerrein tussen de Oudestraat en de Vekestraat een feit. Hierdoor wordt zo'n 25 ha landbouwgrond getransformeerd in industrieterrein, en dat terwijl er nog een enorme leegstand is op de bestaande bedrijventerreinen van Kampenhout-Sas. Een regelrechte schande, en zoals eerder gezegd (zie blog van 4 juni 2012) is dit wellicht de prijs die moest betaald worden om de afvaloven tegen te houden.

  In de nieuwe en bestaande bedrijvenzones zullen, naast afvalverbrandingsovens, zich ook geen andere zogenaamde "Seveso"-bedrijven (de meest vervuilende) kunnen vestigen. Voor actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" is dit echter niet voldoende. Er is namelijk ook nog de file-problematiek aan het Sas, die nu al tot de meest dramatische in Oost-Brabant behoort. Verder is er de overstromingsgevoeligheid van het gebied en de gevolgen hiervan voor de kwaliteit van het grondwater, de impact op de leefbaarheid voor de omwonenden in de Vekestraat en de Oudestraat, de mogelijke gevolgen voor fauna en flora (wat gebeurt er met het bos ten oosten van de nieuwe bedrijvenzone dat nu als "bufferzone" ingekleurd staat?), enz. Als de afvaloven er dankzij dit PRUP niet komt, is er absoluut reden om te juichen. Maar we zullen er wel een dure afkoopsom voor betaald hebben.


  Bron: De Streekkrant


  Bron: Het Laatste Nieuws


  Bron: Passe-Partout


  Bron: Ring TV


  Zie ook:

  Het Nieuwsblad:  Provincie maakt komst verbrandingsoven onmogelijk

  23-10-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, PRUP, provincieraad, ruimtelijke ordening, Philippe Muyters, N-VA
  >> Reageer (0)
  07-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ons gefocust blijven op de strijd tegen de oven, niet tegen elkaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 wordt de laatste dagen zwaar uitgehaald naar bepaalde politieke partijen. Actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt' distantieert zich van dergelijke lastercampagnes waarbij de strijd tegen de afvaloven misbruikt wordt voor politiek moddergooien, zeker als hierbij onvolledige of zelfs totaal foutieve informatie de wereld wordt ingestuurd met als enige doel schade toe te brengen aan de politieke tegenstander.

  In plaats van elkaar te bekladden, zouden we beter onze pijlen richten naar onze échte tegenstander Recover Energy, want dat is de enige winnaar van dergelijke politieke afrekeningen. In de strijd tegen de afvaloven is het uitermate belangrijk dat we solidair zijn en de krachten bundelen, want de steun van elk van ons, van welke politieke kleur dan ook, is nodig om dit gevaar dat ons allemaal bedreigt en waar we allemaal tegen zijn, voorgoed te stoppen.

  Door al de misleidende informatie van de afgelopen dagen weten velen niet meer wat ze nog moeten geloven. Vandaar een korte stand van zaken:

  Recover Energy heeft een bouwaanvraag voor de afvaloven ingediend bij het Vlaams Gewest. Een gemene truk, want normaal is dit de bevoegdheid van de gemeente, die nu buitenspel gezet wordt. Tegen deze bouwaanvraag werden meer dan 25.000 bezwaarschriften ingediend. Het is de gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar van het Vlaams Gewest die binnen een tweetal maanden zal beslissen over de bouwvergunning. Tegen deze beslissing kan nog klacht ingediend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Recent werd beweerd dat minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) deze beslissing zou kunnen beinvloeden. Zoals iedereen weet, is het echter wettelijk verboden om politieke druk uit te oefenen op de ambtenarij. Moest dit toch gebeuren, is opnieuw de Raad voor Vergunningsbetwistingen bevoegd en kan de betrokken minister op het matje geroepen worden en in ernstige situaties zelfs gerechtelijk vervolgd worden.

  Naast een bouwvergunning is er ook een milieuvergunning nodig, die zo mogelijk nog veel belangrijker is gezien de aard van het dossier. Tot hiertoe heeft Recover Energy echter nog steeds geen milieuvergunningsaanvraag ingediend. Zodra dit gebeurt, volgt er terug een openbaar onderzoek waarbij opnieuw bezwaarschriften kunnen ingediend worden. Het is de Vlaams minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) die beslist over het toekennen van de milieuvergunning.

  Ondertussen zijn er ook wettelijke stappen ondernomen om de bouw van de verbrandingsoven onmogelijk te maken in Kampenhout-Sas. Eerst was er de wijziging van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) waar door minister Muyters bepaald werd dat afvalverwerkingsactiviteiten uitgesloten zijn in het bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas. De verwarring was echter groot toen gezien de definitie van het "bijzonder economisch knooppunt" bleek dat dit enkel betrekking heeft op de zone ten noorden van het kanaal. De site van Recover Energy ligt echter ten zuiden van het kanaal.

  Vervolgens heeft de provincie Vlaams-Brabant een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) gemaakt dat ook betrekking heeft op het gebied ten zuiden van het kanaal, m.a.w. daar waar de verbrandingsoven zou gebouwd worden. Ook voor dit PRUP heeft er een openbaar onderzoek plaatsgevonden. Van groot belang hierbij is het advies van de minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters, want als bevoegd minister moet hij na goedkeuring door de provincieraad dit PRUP bekrachtigen. Minister Muyters bracht op 22 juni 2012 een positief advies uit (zie bijlage), wat concreet betekent dat Muyters hiermee de doodsverklaring voor de afvaloven tekende: wanneer dit PRUP in voege treedt, zal de bouw van een afvalverbrandingsoven in heel het gebied rond Kampenhout-Sas onmogelijk zijn. Aangezien de minister reeds een gunstig advies uitbracht, is het vanzelfsprekend dat hij nadien ook datzelfde PRUP zal bekrachtigen nadat het door de provincieraad is goedgekeurd. Dat zou wellicht nog deze maand gebeuren.

  Betekent dit nu het definitieve einde van de oven? Laat ons hopen, maar zolang het nog niet zover is, moeten we op onze hoede zijn en met man en macht blijven strijden tegen de oven, want het spreekt voor zich dat ook Recover Energy zich niet zomaar zal laten doen en zal trachten om met alle mogelijke rechtsmiddelen toch zijn fel betwiste plannen door te drijven.

  Bijlagen:
  Advies Muyters van 22-06-2012 over PRUP Kampenhout-Sas.pdf (446.2 KB)   

  07-10-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, Vlaams Gewest, Joke Schauvliege, CD&V, Philippe Muyters, N-VA
  >> Reageer (0)
  20-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beslissing over bouwvergunning oven pas binnen 2 maanden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na enkele maanden stilte is er terug nieuws over de afvaloven: de gemeente Kampenhout heeft aangekondigd dat ze alle bezwaarschriften (zo'n 26.000) heeft geanalyseerd. Er wordt nu gewerkt aan een rapport op basis waarvan de gemeente een advies zal formuleren. Dit zal één van de volgende weken gebeuren.

  De gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar van het Vlaams Gewest heeft vervolgens 2 maanden de tijd om een beslissing te nemen over het bouwdossier. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, is het niet de minister maar de gewestelijke administratie die de beslissing neemt over de bouwvergunning. Tegen deze beslissing is nog wel beroep mogelijk.

  20-09-2012 om 10:31 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw, Vlaams Gewest
  >> Reageer (0)
  04-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindeloze wegenwerken + talloze onteigeningen bij komst 25 ha nieuwe industrie aan Kampenhout-Sas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgens het milieueffectenrapport (MER), dat in november vorig jaar door de Vlaamse overheid werd goedgekeurd, zal de komst van 25 ha extra industrieterrein aan Kampenhout-Sas "de reeds oververzadigde wegvakken en knooppunten extra belasten met verzadigingsgraden van 160% tot gevolg. Om deze bijkomende verkeersvraag te kunnen opvangen en een vlotte doorstroming te garanderen dient men over te gaan tot de aanleg van een rijbaan met 2x2 rijstroken. Om deze te verwezenlijken dienen er veel onteigeningen te gebeuren langsheen de N26 Leuven-Mechelen".

  Op 13 maart 2012 zette de provincie Vlaams-Brabant het licht op groen voor een ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) dat deze nieuwe bedrijvenzone moet mogelijk maken. Van 26 april tot 25 juni 2012 loopt er een openbaar onderzoek waarin de burgers een bezwaarschrift kunnen indienen tegen de uitbreidingsplannen van de provincie.

  Actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" heeft zeer gemengde gevoelens bij dit ruimtelijk uitvoeringsplan. Langs de ene kant zijn wij zeer blij dat de provincie afvalverbranding wil uitsluiten in het hele gebied rond Kampenhout-Sas. Dat zou de komst van de gevreesde afvaloven in de toekomst definitief moeten verhinderen. Langs de andere kant hebben wij de indruk dat zowel de gemeentes als de provincie als tegenprestatie een vrijgeleide willen om deze nieuwe bedrijvenzone van 25 ha uit de grond te kunnen stampen. Wij hebben het nut van zo'n uitbreiding altijd betwist wegens de huidige leegstand van bestaande bedrijfsgebouwen in de regio en de slechte economische vooruitzichten. Bovendien gaf de Dienst Lokaal Waterbeheer van de Vlaamse Milieumaatschappij eerder al een ongunstig advies voor het nieuwe industrieterrein omwille van het overstromingsgevaar.

  Nu blijkt uit het milieueffectenrapport dat de impact op de mobiliteit, die op dit moment al één van de ergste is in Vlaams-Brabant, nog dermate zou verergeren dat de gewestweg tussen Leuven en Mechelen op termijn zou moeten verbreed worden van één naar twee rijstroken. Na de jarenlange werken voor de nieuwe brug over het kanaal en de onophoudelijke werken aan de Haachtsesteenweg, zou dit de zoveelste serie langdurige wegenwerken betekenen op de as N21/N26. Bovendien zouden talloze huizen op de Leuvense/Mechelsesteenweg een stuk van hun voortuin moeten inleveren. De boodschap die we krijgen is echter: wil je niet dat de afvaloven er komt, moet je deze 25 ha er maar bijnemen. Deze houding is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Het is ook onbegrijpelijk dat het PRUP in alle talen zwijgt over de dramatische gevolgen voor de mobiliteit in het milieueffectenrapport. Sommige politici willen dat deze nieuwe bedrijvenzone er ten allen prijze komt, en het dossier van de afvaloven wordt nu als pasmunt gebruikt.

  Op dinsdag 5 juni om 20u organiseert de provincie een informatieavond met een uitgebreide voorstelling van de uitbreidingsplannen en de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze infoavond gaat door op Bedrijvensite De Malt, Leuvensesteenweg 352 te Boortmeerbeek. De toegang is gratis. Allen daarheen!


  Bron: Het Laatste Nieuws

  Bijlagen:
  MER PRUP Kampenhout-Sas (niet-technische samenvatting).pdf (2.1 MB)   

  04-06-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:Kampenhout-Sas
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, bijzonder economisch knooppunt, Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan, PRUP, MER, industriezone, industrieterrein, Vlaams-Brabant, Vekestraat, Oudestraat, Haachtsesteenweg, N21, Leuvensesteenweg, Mechelsesteenweg, N26, VMM
  >> Reageer (0)
  10-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt Kampenhout pleit voor behoud bos aan Kampenhout-Sas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Natuurpunt Kampenhout is tevreden over het voorstel van de provincie Vlaams-Brabant om aan Kampenhout-Sas de bestaande bosrijke omgeving tussen de Vekestraat, de Oudestraat en de Haachtsesteenweg maximaal te behouden, maar betreurt ten zeerste dat het bos enkel als "bufferzone" wordt omschreven en niet is ingekleurd als volwaardig bosgebied.

  Dat is zo voorzien in het effectenrapport dat werd opgesteld ingevolge het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Bijzonder Economisch Knooppunt Kampenhout-Sas", dat een uitbreiding van de industriezone met 25 hectare inhoudt. Het milieueffectenrapport (MER) werd onlangs goedgekeurd door de Vlaamse overheid.

  Volgens Stefan Vandevenne, voorzitter van Natuurpunt Kampenhout, komt dit er op neer dat het bos op een later tijdstip eenvoudig ontbost kan worden en hierdoor dus sterk bedreigd is. Natuurpunt Kampenhout wijst er op dat het bos volgens de Biologische Waarderingskaart bijzonder waardevolle elementen bevat. "De inkleuring als bufferzone is dan ook een gemiste kans om via het Ruimtelijk Uitvoeringsplan het bedreigde bos te regulariseren", zegt Stefan Vandevenne.

  Bron: Het Laatste Nieuws

  10-04-2012 om 17:18 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:Kampenhout-Sas
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, bijzonder economisch knooppunt, Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan, PRUP, MER, industriezone, ontbossing, bufferzone, Vlaams-Brabant, Vekestraat, Oudestraat, Haachtsesteenweg, Natuurpunt, Stefan Vandevenne
  >> Reageer (0)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede openbaar onderzoek afvaloven Kampenhout gestart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 24 maart is in alle stilte het 2de openbaar onderzoek gestart naar de bouwvergunning voor de afvalverbrandingsoven in Kampenhout. Tijdens het 1ste onderzoek werden meer dan 14.000 bezwaarschriften ingediend, maar door een tactische tegenzet van de ovenbouwer zijn deze ongeldig (zie blog "Nieuwe bouwaanvraag voor verbrandingsoven Kampenhout"), al werd er natuurlijk wel een belangrijk signaal gegeven naar onze beleidsmakers. Niettemin kunnen we dus nu opnieuw beginnen met het inzamelen van bezwaarschriften. Het lijkt een quasi onmogelijke opdracht om het enorme aantal van het 1ste onderzoek te evenaren. Toch moeten we proberen om er zo veel mogelijk bij elkaar te krijgen, willen we ervoor zorgen dat deze oven er nooit komt.

  Het openbaar onderzoek duurt van zaterdag 24 maart 2012 tot en met dinsdag 22 mei 2012.

  Om je te helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift bestaan er verschillende standaard bezwaarschriften. Je kan deze uitprinten, naam en adres toevoegen, handtekening plaatsen, en afgeven op één van de inzamelpunten of aangetekend opsturen naar het college van burgemeester en schepenen van Kampenhout, Gemeentehuisstraat 16 te 1910 Kampenhout, of persoonlijk afgeven op de dienst stedenbouw tegen ontvangstbewijs, ten laatste op dinsdag 22 mei 2012.

  Bezwaarschrift bouwvergunning afvaloven Recover Energy (Word)

  Bezwaarschrift van Stop de Oven (Pdf)

  Bezwaarschrift van de gemeente Haacht (Pdf)

  Bezwaarschrift van CD&V Vlaams-Brabant (Pdf)

  Bezwaarschrift van Groen! Kampenhout (Word)

  Dit zijn dezelfde model bezwaarschriften als tijdens het 1ste openbaar onderzoek. Heb je thuis of op je computer nog een kopie van het bezwaarschrift dat je toen hebt ingediend, gebruik dan gerust hetzelfde. Zorg wel dat je er een originele handtekening opzet. Je hoeft geen nieuwe argumenten toe te voegen, al mag dat natuurlijk wel. Je vorige bezwaarschrift is immers niet meer geldig! De bedoeling is enkel om hetzelfde document nog een 2de keer te reproduceren en opnieuw in te dienen.

  De bezwaarschriften van actiecomité Kampenhout-Sas Ademt worden op 2 plaatsen ingezameld:

  - In Kampenhout:  Langestraat 15, 1910 Kampenhout (bij Stefan Vandevenne)

  - In Haacht:  Elleveldweg 8, 3150 Wespelaar (bij Els en Bert)

  We beseffen zeer goed dat het heel frustrerend is om hetzelfde werk van eind vorig jaar nog eens te moeten overdoen. Maar we kunnen niet anders dan de wettelijke procedure te volgen, willen we de oven definitief een halt toeroepen. We roepen dan ook iedereen op om opnieuw een bezwaarschrift te ondertekenen en af te geven op een inzamelpunt van actiecomité Kampenhout-Sas Ademt of één van de andere organisaties. Wij zorgen er dan voor dat het op een correcte manier wordt ingediend.

  28-03-2012 om 17:37 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw, Vlaams Gewest, RWO, Muyters
  >> Reageer (0)
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kampenhout-Sas Ademt' in beroep tegen milieuvergunning Van Gansewinkel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" heeft op donderdag 8 maart 2012 beroep aangetekend bij Vlaams minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) tegen de milieuvergunning die de firma Van Gansewinkel toelaat om haar overslagstation aan Kampenhout-Sas gevoelig uit te breiden met onder andere 40 ton asbesthoudend materiaal.
   
  Tegen de uitbreidingsplannen was onlangs nog fel protest gerezen toen aan het licht kwam dat de gemeente Kampenhout in alle stilte een openbaar onderzoek naar de milieuvergunning voerde. In de laatste dagen voor afsluiting van de inspraakprocedure werden toch nog 1.084 bezwaarschriften ingediend. Op heel wat plaatsen werden spontaan initiatieven georganiseerd om protestbrieven in te zamelen.
   
  Een maat voor niets, want in een recordtijd van 2 weken (waarvan 1 week kerstvakantie) na bekendmaking van de resultaten van het openbaar onderzoek, bracht het schepencollege van Kampenhout begin januari een gunstig advies uit. Nochtans gaf de Milieuadviesraad van de gemeente Kampenhout (M.A.R.K.) eerder al een negatief advies. De raad schreef op 24 november 2011: "De buurt, met name bedrijven, scholen, omwonenden en recreatie ervaren de hinder vandaag reeds als aanzienlijk. De Milieuadviesraad adviseert de aangevraagde wijziging van de milieuvergunningsaanvraag in te perken, geen uitbreiding toe te staan en een onberispelijk buurtvriendelijk beheer op te leggen." Dit negatief advies werd enkel gevolgd door schepen van leefmilieu Gwenny De Vroe (Open VLD), die als enige in het schepencollege tegen stemde.
   
  Amper 10 dagen na het advies van de gemeente, besliste ook de Bestendige Deputatie van de provincie Vlaams-Brabant om de milieuvergunning voor Van Gansewinkel goed te keuren, terwijl diezelfde Deputatie zich juist engageerde om afvalverwerkingsactiviteiten aan Kampenhout-Sas aan banden te leggen en nieuwe initiatieven (zoals de verbrandingsoven) te verbieden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een wijziging van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaams-Brabant die dit alles zou moeten formaliseren. Moest deze vergunning voor Van Gansewinkel nog snel door de administratieve molen vooraleer de nieuwe bepalingen van kracht worden?
   
  Uit al onze informatie blijkt dat de vergunning afgesproken spel was. Alle verplichte adviezen waren al uitgebracht nog voor aanvang van het openbaar onderzoek. De publieke inspraakprocedure, nochtans een essentieel democratisch recht van iedere burger, werd enkel nog pro forma gevoerd. Dat er uiteindelijk nog 1.084 bezwaarschriften werden ingediend, was enkel een vervelende bijkomstigheid. Het belette de beslissingsnemers in ieder geval niet om hun wil toch door te drijven.
   
  Het dossier verhuist nu naar de Vlaamse regering waar de minister van leefmilieu zich zal zich moeten uitspreken over het ingediende beroep. We hebben een sterk dossier. Benieuwd of Joke Schauvliege dit zomaar naast zich zal kunnen neerleggen.
   
  Indien de Vlaamse regering het beroep afwijst, bestaat nog altijd de mogelijkheid om naar de Raad van State te stappen.


  Bron: Ring TV


  Bron: Het Nieuwsblad


  Bron: Het Laatste Nieuws


  Zie ook:

  Het Nieuwsblad:  Kampenhout-Sas in beroep tegen vergunning

  De Standaard:  Beroep tegen milieuvergunning

  Bijlagen:
  Radio 2 nieuwsbericht van 09-03-2012 over beroep tegen milieuvergunning Van Gansewinkel.mp3 (680.2 KB)   

  12-03-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Van Gansewinkel
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, industriezone, Van Gansewinkel, afvalbedrijf, afvalophaling, afvalverwerking, afvaloven, verbrandingsoven, asbest, asbestplaten, asbestkanker, milieuvergunning, bezwaarschrift, milieuadviesraad, MARK, RSVB, Joke Schauvliege
  >> Reageer (0)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Kampenhout niet te spreken over milieuvergunning Van Gansewinkel

  Er komen zeer veel reacties op de milieuvergunning die de firma Van Gansewinkel kreeg om haar site aan Kampenhout-Sas uit te breiden met onder andere 40 ton asbesthoudend materiaal. Ook oppositiepartij N-VA Kampenhout is niet te spreken over de beslissing van het gemeentebestuur om zowel de 1.084 bezwaarschriften van omwonenden als het advies van de Milieuadviesraad zomaar naast zich neer te leggen en een gunstig advies te geven voor de uitbreiding van de afvalverwerker.

  N-VA stelt terecht dat verschillende leden van de deputatie van Vlaams-Brabant eerder te kennen hebben gegeven dat het de bedoeling was om alle afvalverwerking op Kampenhout-Sas te bannen nadat de Vlaamse regering bij de herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen in 2010 stipuleerde dat in Kampenhout-Sas geen afvalverwerking mag gebeuren. Het is dan ook opmerkelijk dat de deputatie nu zelf zegt dat deze beperkingen niet van toepassing zijn op Van Gansewinkel.


  Bron: Het Laatste Nieuws

  06-02-2012 om 11:04 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Van Gansewinkel
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, industriezone, Van Gansewinkel, afvalbedrijf, afvalophaling, afvalverwerking, afvaloven, verbrandingsoven, asbest, asbestplaten, asbestkanker, milieuvergunning, bezwaarschrift, milieuadviesraad, MARK, N-VA, RSV
  >> Reageer (0)
  03-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bouwaanvraag voor verbrandingsoven Kampenhout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onthutsende nieuwe wending in het dossier rond de afvalverbrandingsoven. Recover Energy diende op 1 februari 2012 een nieuwe bouwaanvraag in en annuleert daarmee de huidige bouwaanvraag, naar eigen zeggen om enkele "teken- en inschattingsfouten" aan te passen op advies van de nv Waterwegen en Zeekanaal. Mogelijk moet er nu een nieuw openbaar onderzoek gehouden worden. Het is nog niet duidelijk of de 14.000 bezwaarschriften die ingediend werden naar aanleiding van de vorige bouwaanvraag nietig verklaard worden of kunnen overgeheveld worden.

  Bij het kabinet van minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters verklaart men alvast dat het van "onbehoorlijk bestuur" zou getuigen als de gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar van de Vlaamse overheid geen rekening zou houden met de bestaande bezwaarschriften. Maar niets is zeker.

  Voor ons is het in ieder geval duidelijk dat het hier om een nieuwe poging gaat van Recover Energy om de duizenden bezwaren van de omwonenden op een listige manier buiten spel te zetten. Het is schandalig dat De Coninck en trawanten zich niets aantrekken van het protest van nagenoeg de hele bevolking. Het enige wat telt is dat ze hun project kunnen realiseren en (veel) geld verdienen op kap van de gezondheid van de omwonenden. De wolf laat zijn ware gelaat zien.

  Naast Johan Boon van Recover Energy zien we nu ook de naam van Elke De Mayer van PR-bureau MindShake opduiken bij onze tegenstanders. Mevrouw De Mayer, we hopen dat u de voorbije nachten goed hebt kunnen slapen, want 14.000 ongeruste mensen hebben dat alvast niet. En daar zal geen enkel public relations-bureau ook maar iets aan kunnen veranderen.


  Zie ook:

  De Standaard:  Exploitant verbrandingsoven zet procedure stop en begint opnieuw

  Het Nieuwsblad:  Verbrandingsoven terug naar af?

  ROB TV:  Nieuwe bouwaanvraag voor verbrandingsoven

  03-02-2012 om 12:17 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Johan Boon, Elke De Mayer, MindShake, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Haacht, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, Jean Meeus
  >> Reageer (0)
  23-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie keurt uitbreiding Van Gansewinkel goed
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft de omstreden milieuvergunningsaanvraag van de firma Van Gansewinkel goedgekeurd. Door deze vergunning kan de Nederlandse afvalverwerker de capaciteit van haar site aan Kampenhout-Sas gevoelig uitbreiden. Zo mag er nu 40 ton asbesthoudend materiaal, 20 ton C-hout (beschouwd als gevaarlijk afval), 30 ton groenafval en 20 ton keukenafval worden opgeslagen. Ook mag Van Gansewinkel 600 ton houtafval en 350 ton gemengd bedrijfsafval in openlucht vermalen.

  Nochtans was er fel protest tegen de uitbreidingsplannen. Het openbaar onderzoek werd in de grootste stilte en met het absolute wettelijke minimum aan communicatie gevoerd. Toen de plannen toch bekend raakten, verzamelde actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" op enkele dagen tijd meer dan duizend bezwaarschriften. Op heel wat plaatsen werden spontaan initiatieven georganiseerd om protestbrieven in te zamelen.

  Ook de Milieuadviesraad van de gemeente Kampenhout (M.A.R.K.) gaf een negatief advies. De raad schreef op 24 november 2011: "De buurt, met name bedrijven, scholen, omwonenden en recreatie ervaren de hinder vandaag reeds als aanzienlijk. De Milieuadviesraad adviseert de aangevraagde wijziging van de milieuvergunningsaanvraag in te perken, geen uitbreiding toe te staan en een onberispelijk buurtvriendelijk beheer op te leggen." Dit negatief advies werd gevolgd door schepen van leefmilieu Gwenny De Vroe (Open VLD).

  Het is dan ook uitermate verwonderlijk dat burgemeester Jean Meeus (CD&V) samen met de 4 andere CD&V-schepenen van Kampenhout toch een gunstig advies uitbracht, en dit ondanks 1.084 bezwaarschriften van de omwonenden (en wellicht veel meer indien het openbaar onderzoek op een correcte manier zou zijn aangekondigd), ondanks het negatief advies van de Milieuadviesraad en ondanks het negatief advies van de schepen van leefmilieu. Pittig detail: het gunstig advies voor Van Gansewinkel kwam er in dezelfde week waarin de burgemeester met veel enthousiasme de bijna 14.000 bezwaarschriften tegen de bouwvergunning voor de afvaloven van Recover Energy, gepland op amper een steenworp van de site van Van Gansewinkel, in ontvangst nam. Langs de ene kant is men dus tegen de afvalverbrandingsoven, maar langs de andere kant keurt men met met evenveel gemak een aanvraag goed die de afvalberg in Kampenhout nog een stukje hoger maakt.

  Amper 10 dagen later volgt de deputatie van de provincie het advies van de gemeente Kampenhout en verleent een milieuvergunning Klasse 1 die het Van Gansewinkel mogelijk maakt haar uitbreidingsplannen te realiseren. Nochtans engageerde diezelfde deputatie zich om afvalverwerkingsactiviteiten aan Kampenhout-Sas aan banden te leggen en nieuwe initiatieven (zoals de verbrandingsoven) te verbieden. Momenteel loopt er zelfs een openbaar onderzoek voor een wijziging aan het Ruimtelijk Structuurplan Vlaams-Brabant die dit alles zou moeten formaliseren. Moest deze vergunning voor Van Gansewinkel nog snel door de administratieve molen vooraleer de nieuwe bepalingen van kracht worden?


  Bron: Ring TV


  Bron: Het Laatste Nieuws


  Bron: Gazet van Antwerpen

  Bron: De Standaard

  Zie ook:

  De Standaard:  Vergunning voor afvalopslag bij Van Gansewinkel

  Het Laatste Nieuws:  Protest houdt vergunning voor uitbreiding asbestopslag Kampenhout niet tegen

  Gazet van Antwerpen:  Afvalstoffenbedrijf Van Gansewinkel mag uitbreiden

  Het Nieuwsblad:  Vergunning voor afvalopslag bij Van Gansewinkel

  De Morgen:  Protest houdt vergunning voor uitbreiding asbestopslag Kampenhout niet tegen

  Express.be:  Milieuvergunning voor uitbreiding overslagstation Van Gansewinkel

  Opslagruimte Nieuws:  Van Gansewinkel krijgt vergunning voor opslag van afval

  23-01-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  Categorie:Van Gansewinkel
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, industriezone, Van Gansewinkel, afvalbedrijf, afvalophaling, afvalverwerking, afvaloven, verbrandingsoven, asbest, asbestplaten, asbestkanker, milieuvergunning, bezwaarschrift, milieuadviesraad, MARK, Gwenny De Vroe, Jean Meeus
  >> Reageer (0)
  19-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe afvaloven Bionerga wellicht niet in Houthalen maar in Beringen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwe verbrandingsoven van Bionerga komt wellicht niet in Houthalen maar in Beringen, op het industrieterrein Ravenshout. Het afvalverwerkend bedrijf Bionerga onderzoekt samen met Borealis en Dow Chemicals de haalbaarheid van een warmtenet. Als die studie positief uitvalt, verhuist Bionerga de plannen voor een nieuwe afvalverbrander naar Beringen.

  Bionerga heeft voor Houthalen al een milieuvergunning op zak voor de nieuwe installatie die jaarlijks 200.000 ton restafval kan verbranden. Dat is dubbel zoveel dan de huidige oven in Houthalen, die over een paar jaar dichtgaat. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat warmtekoppeling met bedrijven op het bestaande industrieterrein Centrum-Zuid in Houthalen niet haalbaar is.

  In Paal-Beringen, op de grens met Tessenderlo en Ham, heeft Bionerga een site gevonden tussen de chemische bedrijven Dow en Borealis. Met de warmte van het verbrandingsproces kan stroom geleverd aan beide bedrijven. Er wordt ook onderzocht of ook andere bedrijven in de buurt warm water kunnen afnemen.

  Daarnaast produceert de afvalverbrander ook elektriciteit. Volgens de eerste berekeningen zou de nieuwe oven in Beringen bijna dubbel zoveel energie kunnen hergebruiken als in Houthalen. Eind 2012 wordt de studie definitief afgerond en valt de beslissing.

  Bron: www.hbvl.be

  19-01-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Ovens: Bionerga
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, afvalenergiecentrale, Bionerga, Limburg, Houthalen-Helchteren, Beringen, Paal, Ravenshout, Borealis, Dow Chemicals, milieuvergunning, Limburg Adembenemend, Ovenbodig, warmtekoppeling
  >> Reageer (0)
  13-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 14.000 bezwaarschriften tegen afvaloven Kampenhout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag 12 januari 2012 heeft actiecomité Stop de Oven 12.581 bezwaarschriften tegen de bouwvergunning voor de afvalverbrandingsoven ingediend. Daarmee komt het totaal aantal ingediende bezwaarschriften op bijna 14.000. Burgemeester Jean Meeus van Kampenhout nam de indrukwekkende stapel in ontvangst in het bijzijn van de pers.

  Het openbaar onderzoek duurde 60 dagen en liep van 14 november 2011 tot 12 januari 2012. Het is nu aan de gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar van de Vlaamse overheid om een uitspraak te doen over de bouwaanvraag.

  Met zoveel bezwaarschriften is duidelijk bewezen dat er absoluut geen maatschappelijk draagvlak bestaat voor het project van Recover Energy. Hopelijk volgen de Vlaamse beleidsmakers dan ook de massale oproep van de bevolking en worden de plannen voor deze fel gecontesteerde afvaloven definitief naar de prullenbak verwezen.


  Bron: Ring TV


  Bron: ROB TV


  Zie ook:

  De Standaard:  Dertienduizend brieven tegen verbrandingsoven

  Gazet van Antwerpen:  13.700 bezwaarschriften tegen verbrandingsoven

  Het Nieuwsblad:  Dertienduizend brieven tegen verbrandingsoven

  Het Nieuwsblad:  CD&V tegen komst verbrandingsoven

  13-01-2012 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Johan Boon, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Haacht, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, stedenbouw, Jean Meeus, Stop de Oven
  >> Reageer (0)
  10-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook provincie dient bezwaarschrift in tegen afvaloven Kampenhout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant dient een bezwaarschrift in tegen de bouwaanvraag van Recover Energy voor een verbrandingsoven. Dat staat te lezen op de website van Karin Jiroflée (sp.a), gedeputeerde en verantwoordelijk voor onder andere gezondheid, onderwijs en sport in Vlaams-Brabant. "Logisch", zegt Jiroflée op haar website, "want de oven gaat regelrecht in tegen de voorschriften van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat momenteel opgemaakt wordt voor Kampenhout-Sas." Maar de provincie haalt nog andere argumenten aan om te bewijzen dat een afvalverbrandingsinstallatie in Kampenhout geen goed idee is.

  De deputatie wijst erop dat er heel wat onduidelijkheid bestaat over de milieu- en gezondheidseffecten: "In feite wordt hier een experiment vooropgesteld met als inzet de gezondheid van de inwoners van de omliggende woongebieden, de in de buurt schoolgaande kinderen en de bezoekers van de direct in de buurt liggende winkelvoorzieningen. [...] Vanuit het voorzorgsprincipe is het onverantwoord om dit soort experimenten op te zetten in een omgeving waar de gezondheid van zoveel mensen in de weegschaal wordt gelegd."

  Verder benadrukt de provincie dat de verbrandingsinstallatie een enorme visuele impact zou hebben op de omgeving. Dit hypothekeert een kwalitatieve ruimtelijke ontwikkeling van de bedrijvenzones én de toeristisch-recreatieve potenties van het kanaal. Tot slot stelt de provincie dat onterecht gebruik gemaakt werd van de bijzondere procedure. Met die bijzondere procedure kan men een bouwaanvraag rechtstreeks indienen bij de Vlaamse overheid in plaats van bij de gemeente.

  Donderdag 12 januari 2012 is de laatste dag dat je bezwaarschriften kan indienen tegen de bouwvergunning voor de controversiële afvaloven. Daarna is het definitief gedaan. Heb je thuis nog ingevulde formulieren liggen of wil je alsnog een bezwaarschrift indienen, dan kan je tot en met woensdag 11 januari terecht op het inzamelpunt van actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt' in Haacht (Elleveldweg 8) of Kampenhout (Langestraat 15). Ook de bezwaarschriften van de gemeente Haacht die alle inwoners van Haacht in de bus hebben gekregen, kan je hier afgeven. Via deze link vind je nog andere voorbeelden van bezwaarschriften die je gemakkelijk kan afprinten en ondertekenen. We willen dan ook iedereen oproepen om alsnog zijn of haar stem te laten gelden om de oven in Kampenhout definitief een halt toe te roepen!

  Bron: Karin Jiroflée

  10-01-2012 om 18:57 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Haacht, Kampenhout-Sas, bezwaarschrift, bouwvergunning, bouwaanvraag, Vlaams-Brabant, provincie, deputatie, Karin Jiroflée
  >> Reageer (0)
  03-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recover Energy vindt een achterpoortje voor verbrandingsoven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat Recover Energy een bouwvergunningsaanvraag indiende voor een klassieke afvalverbrandingsinstallatie vertelden we onlangs al. Geen zinnig mens kan dit begrijpen. Er is immers geen nood aan extra verbrandingscapaciteit, en er bestaat helemaal geen draagvlak voor het project. Noch bij de lokale gemeenschap, noch bij de lokale overheid die over zulke bouwaanvraag zou moeten beslissen. Nu blijkt dat Recover Energy een weg heeft gevonden om de lokale overheid buiten spel te zetten.

  Recover Energy heeft gebruik gemaakt van een administratief achterpoortje in de wetgeving om het lokale niveau te ontlopen. Er bestaat zoiets als de "bijzondere procedure voor werken van algemeen belang", die toelaat de lange weg naar een vergunning gevoelig in te korten door het dossier meteen door de minister van ruimtelijke ordening (of beter: zijn gemachtigd ambtenaar) te laten behandelen. Dit kan echter enkel voor een beperkte lijst van werkzaamheden die in de wetgeving vastgelegd zijn, en daar staat afvalverbranding in elk geval niet tussen.

  Hoe het kan dat de administratie ruimtelijke ordening deze procedure heeft aanvaard voor een afvalverbrandingsinstallatie, is ons een raadsel. De bepaling in de wetgeving die het dichtst bij de aard van het dossier komt, is deze: "de openbare elektrische leidingen, met inbegrip van de bijbehorende infrastructuur, zoals transformatorstations, installaties voor de productie van elektriciteit, dienstgebouwen en andere". Recover Energy wil inderdaad een stuk energie recupereren uit het verbrandingsproces, maar wie het dossier kent weet dat je al zeer wereldvreemd moet zijn om het project als een energiecentrale te beschouwen.

  Nochtans is het net dat wat Recover Energy beweert op zijn nieuwe website. Je kan er zelfs lezen dat het energetisch rendement tot 100% zal oplopen! Als de energie-experten van dit land dit vernemen, dan bellen ze onmiddellijk het Nobelprijs-comité. Gangbare rendementen voor energiecentrales op basis van verbranding zijn immers slechts 30% (enkel elektriciteit) tot 75% (topklasse installatie met maximale warmterecuperatie). Als de administratie ruimtelijke ordening hier voor gevallen is en de vergunning goedkeurt, dan wacht vast een clash tussen de minister van ruimtelijke ordening en de minister van leefmilieu Joke Schauvliege. Althans, dat zouden wij verwachten. Minister Schauvliege kiest immers resoluut voor een duurzaam materialenbeleid dat uitgaat van afvalpreventie en recyclage. Een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie vermomd als energiecentrale (dat wordt duidelijk als je de website kritisch bekijkt) staat haaks op haar beleid.

  Aangezien we graag goede wil bespeuren bij onze beleidsmakers, zou het natuurlijk ook kunnen dat de administratie de mensen uit Kampenhout en omgeving een plezier wil doen. Door het dossier naar zich toe te trekken, zijn er nauwelijks beroepsmogelijkheden in geval de vergunning geweigerd wordt. Zou het kunnen dat de gewestelijke administratie de vergunning zal weigeren, waardoor het dossier van de overbodige en misleidende afvaloven de facto geschiedenis wordt? We zullen moeten afwachten, maar voor wie de zaak niet vertrouwt: het openbaar onderzoek loopt nog tot 12 januari, en een bezwaarschrift indienen is makkelijk en nuttig. BBL zal alvast niet nalaten dit middel te gebruiken.

  Tot slot nog dit: als dit dossier inderdaad als een werk van algemeen belang beschouwd wordt, waar wachten de aanvragers van hernieuwbare energiecentrales dan nog op om ook van dit trucje gebruik te maken? De hernieuwbare energiedoelstellingen zouden veel sneller gehaald worden op deze manier!

  Bron: Bond Beter Leefmilieu

  03-01-2012 om 17:02 geschreven door Jeroen Gillabel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalverbranding, afvalbeleid, Recover Energy, Kampenhout, Kampenhout-Sas, BBL, Bond Beter Leefmilieu, Joke Schauvliege, materialenbeleid, Philippe Muyters, ruimtelijke ordening, warmterecuperatie
  >> Reageer (0)
  22-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.065 bezwaarschriften tegen opslag asbest bij Van Gansewinkel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van 10 november tot 9 december 2011 liep in de gemeente Kampenhout een openbaar onderzoek naar een milieuvergunningsaanvraag van de firma Van Gansewinkel om haar vestiging te Kampenhout-Sas gevoelig uit te breiden met onder andere 40 ton asbesthoudend materiaal en ander gevaarlijk afval. Nadat actiecomité "Kampenhout-Sas Ademt" toevallig op de hoogte kwam van dit onderzoek en de media hierover inlichtte, bleven er van de wettelijk voorziene termijn van 30 dagen nog maar amper 3 dagen over om een bezwaarschrift in te dienen tegen de plannen van Van Gansewinkel. Ondanks deze bijzonder korte termijn, hebben de inwoners van Haacht, Kampenhout en Boortmeerbeek massaal gereageerd.

  Een week voor de afsluiting van het onderzoek was er nog geen enkel bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Maar na onze oproep (zie blog "Wordt Kampenhout-Sas een opslagplaats voor asbest?") hebben we op 3 dagen tijd 1.065 bezwaarschriften ingezameld. Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen om van deze actie een succes te maken. Zo'n enorm aantal hadden we nooit verwacht. Het was een ware stormloop. De omwonenden waren dan ook razend dat er weeral een afvalverwerker wil uitbreiden in een gebied dat omringd is door woonwijken en scholen en nu al te kampen heeft met heel wat overlast. We kunnen alleen maar dromen van het aantal bezwaarschriften dat er zouden ingediend zijn, moesten we de volledige termijn van 30 dagen hebben kunnen benutten. Er zijn trouwens nog tientallen bezwaarschriften ingediend na de afsluitingsdatum die normaal geldig waren geweest indien de mensen voldoende tijd hadden gekregen. Er waren vooral veel reacties uit Haacht. Alhoewel Van Gansewinkel op grondgebied Kampenhout ligt, is alle overlast opnieuw voor de inwoners van Haacht. Net als bij de afvaloven. We waren dan ook met verstomming geslagen toen we hoorden dat de gemeente Haacht niet eens op de hoogte was van het lopende onderzoek, en dit terwijl deze materie juist enorm gevoelig ligt bij de inwoners. Met deze 1.065 bezwaarschriften op 3 dagen tijd hebben de inwoners een zeer krachtig signaal gegeven aan de bestendige deputatie van de provincie dat het genoeg is geweest. Het is nu aan de deputatie om gepast te reageren op deze massale noodkreet en ervoor te zorgen dat Kampenhout-Sas niet de afvalberg van Vlaams-Brabant wordt.

  Diezelfde deputatie heeft alvast de behandelingstermijn van de milieuvergunningsaanvraag van Van Gansewinkel met 2 maanden verlengd tot 25 januari 2012. Ook werden vertegenwoordigers van "Kampenhout-Sas Ademt" uitgenodigd door Van Gansewinkel om toelichting te krijgen over de uitbreidingsplannen. Van Gansewinkel heeft ons verzekerd dat er geen C-hout (zwaar vervuild hout) of elektronisch afval zal vermaald worden, zoals eerder gevreesd werd, ook al is dat niet helemaal duidelijk in de aanvraag. Ze willen wel 600 ton B-hout (gemengd onvervuild en vervuild hout) in open lucht vermalen, wat behoorlijk veel stof zal veroorzaken. Ook de verschillende uitbreidingen blijven een doorn in het oog, zeker de 40 ton asbesthoudend materiaal. Na ons bezoek aan Van Gansewinkel zijn we dan ook van mening dat van een uitbreiding geen sprake kan zijn. Daarvoor is het terrein te klein en te dicht bij woonkernen gelegen die nu al flink wat overlast krijgen in de vorm van geur- en lawaaihinder. Van Gansewinkel is trouwens niet de enige afvalverwerker in deze straat. Alle bijkomende last is daarom al teveel. Verder is ook het brandrisico te hoog. We vragen dan ook aan de deputatie om milderende maatregelen op te leggen om de overlast van de bestaande activiteiten die hervergund worden in de toekomst te verminderen en in ieder geval geen uitbreiding toe te staan. Tenslotte vertelde Van Gansewinkel ons dat zij geen vragende partij zijn voor de afvalverbrandingsoven die Recover Energy wil bouwen op amper 100 meter afstand aan de andere kant van het kanaal. Uiteraard zijn we daar blij om, maar graag hadden we dit bevestigd gezien in een officieel communiqué van de groep Van Gansewinkel.


  Zie ook:

  Ring TV:  1000 bezwaren tegen opslagplaats asbest Kampenhout (Video)

  De Standaard:  Duizend bezwaren tegen asbestopslag

  Het Laatste Nieuws:  Meer dan duizend bezwaarschriften tegen asbestopslag Kampenhout

  Gazet van Antwerpen:  1000 bezwaarschriften tegen asbestopslag

  Het Nieuwsblad:  Meer dan duizend bezwaren tegen afvalverwerking

  De Morgen:  Meer dan duizend bezwaarschriften tegen asbestopslag Kampenhout


  Bron: De Standaard

  Bron: Het Nieuwsblad

  Bron: Het Laatste Nieuws

  22-12-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:Van Gansewinkel
  Tags:Kampenhout, Kampenhout-Sas, industriezone, Van Gansewinkel, afvalbedrijf, afvalophaling, afvalverwerking, afvaloven, verbrandingsoven, industriezone, asbest, asbestplaten, kanker, asbestkanker, mesothelioom, gezondheid, milieuvergunning, bezwaarschrift
  >> Reageer (0)


  STAND AFVALOVEN: provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan dat afvaloven verbiedt goedgekeurd door minister Muyters
  Foto

  Kampenhout-Sas Ademt op

  Institut de Veille Sanitaire:
  "Er is een significant statistisch verband tussen leven in de nabijheid van een verbrandings-oven en kanker, zowel bij mannen als bij vrouwen." (Frans
  ministerie van Volksgezondheid)

  Categorieën
 • Afval & Gezondheid (7)
 • Afvalverbranding (13)
 • Celis (4)
 • Kampenhout-Sas (42)
 • Mafrans (6)
 • Milieu: Overige (0)
 • Ovens: Bionerga (13)
 • Ovens: Isvag (5)
 • Ovens: Overige (7)
 • Recover Energy (35)
 • Sneltram (6)
 • Tildonk Sas (3)
 • Van Gansewinkel (5)

 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 20/12-26/12 2021
 • 30/08-05/09 2021
 • 10/08-16/08 2020
 • 10/09-16/09 2018
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/01-01/02 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 01/01-07/01 2001
 • 25/12-31/12 2000

  Foto

  Foto

  Delen


  (voor oudere artikels klik op het pijltje naar links onderaan deze pagina)  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs