NAAR HOMEPAGE

Kampenhout-Sas Ademt

Inhoud blog
 • Oproep tot meer informatie over logistiek mega-complex valt in dovemansoren
 • Nieuw logistiek megacomplex in Kampenhout-Sas
 • Onteigeningen in Boortmeerbeek en Kampenhout voor nieuwe industrieterreinen aan Kampenhout-Sas
 • Nieuw winkelcomplex op site witloofveiling?
 • Isvag gaat nieuwe afvalverbrandingsoven bouwen in Wilrijk
 • Nieuwe vergunning van 20 jaar voor omstreden drukkerij Mafrans
 • Vlaams Gewest weigert opnieuw bouwvergunning afvaloven Kampenhout-Sas
 • Na precies een jaar brandt het opnieuw bij Celis aan Kampenhout-Sas
 • Rechter vernietigt uitspraak bouwaanvraag afvaloven Kampenhout-Sas
 • Kans op afvaloven Kampenhout-Sas weer een pak kleiner
  The British Society for Ecological Medicine:
  "Ons standpunt over verbrandingsovens is heel eenvoudig. Wij kunnen geen technologie erkennen die onvermijdelijk mensenlevens kost. Wij kunnen geen techno-logie ondersteunen die leidt tot degradatie van het milieu. Wij hebben geen vertrouwen in de huidige controlesystemen. Wij herhalen dat we geen plaats zien voor verbrandingsovens in een modern afvalbeleid!
  Respect human life!"

  (Drs. J. Thompson & H. Anthony)


  Nieuwsbrief

  Geef je e-mail adres op als je informatie wil ontvangen over de stand van zaken van de afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas


  Interessante links
 • Volg ons op Facebook
 • Volg ons op YouTube
 • Stop de Oven vzw
 • Global Anti-Incineration Alliance (GAIA)
 • Recover Energy
 • Stand van zaken MER afvalverbrandingsoven
 • Ovenbodig (Beringen)
 • De Pijp Uit ! (Wilrijk)
 • Stichting Afvaloven Nee (Harlingen, NL)
 • Limburg Adem-benemend (Houthalen)
  Zoeken in blog

  Foto
  Actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt'


  Nieuws en informatie over industriële activiteiten op Kampenhout-Sas en omgeving

  10-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de Oven verzamelt bezwaarschriften tegen afvalverbrandingsoven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vzw Stop de Oven is bang dat Recover Energy, het bedrijf dat de verbrandingsoven in Kampenhout wil bouwen, tijdens de vakantieperiode zijn aanvraag wil indienen. Om omwonenden de kans te geven hun stem te laten horen, zal de organisatie op zondag 13 juni aan de stembureaus mensen de kans geven een bezwaarschrift te ondertekenen.

  Enkele maanden geleden werd de voorlopige MER studie ingediend maar het is merkwaardig stil omtrent de verbrandingsoven van Kampenhout, want Recover Energy maakt voorlopig nog geen aanstalten een vergunningsaanvraag in te dienen.

  De organisatie ‘Stop de Oven’ is bezorgd dat Recover Energy zijn aanvraag zo wil timen dat het onderzoek pal in de zomervakantie valt, een ogenblik dat vele bewoners van Kampenhout en omstreken op vakantie zijn en niet de kans hebben een bezwaarschrift in te dienen.

  Daarmee zijn ze trouwens niet aan hun proefstuk toe, want ook de periode waarin men opmerkingen kon indienen op de MER-kennisgeving viel in 2008 in de paasvakantie.

  Om dit niet te laten gebeuren en om iedere omwonende de kans te geven zijn stem te laten horen, zal vzw Stop de Oven nog voor de vakantie van start gaan om bezwaarschriften te verzamelen. Op 13 juni zal iedereen die tegen de verbrandingsoven is de kans krijgen om bij de stembureaus een bezwaarschrift te ondertekenen. De gemakkelijkste manier om dat te doen is dus door zondag te gaan stemmen.

  Bron: www.nieuwsblad.be


  Opmerking op dit artikel

  In feite is dit bericht uit Het Nieuwsblad niet helemaal correct. Momenteel is het milieueffectenrapport (MER) nog niet goedgekeurd door het Vlaams Gewest, dus Recover Energy kan momenteel nog geen milieuvergunningsaanvraag indienen. Toch is het beter om op alles voorbereid te zijn, want eenmaal het MER goedgekeurd is, kan het snel gaan en zou het openbaar onderzoek toch nog in de zomervakantie kunnen vallen. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om zondag aan het stemlokaal een bezwaarschrift te ondertekenen!!

  -- Bert Francois

  10-06-2010 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Recover Energy
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Recover Energy, bezwaarschriften, verkiezingen
  >> Reageer (0)
  09-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer afval in lichterlaaie op Kampenhout-Sas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige zaterdag 5 juni in de late namiddag ontstond er brand in een afvalcontainer van Celis op het industrieterrein van Kampenhout-Sas. Het waren de buurtbewoners die de brand opmerkten en de hulpdiensten verwittigden. Enkelen gingen ook ter plaatse om alarm te slaan, maar vonden daar alleen een verlaten terrein. Geen alarm, geen bewaking, geen rookdetectie. Ongeveer tien minuten later komt de brandweer ter plaatse om de brand te blussen. Nog wat later komt ook de politie ter plaatse.

  Dit is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in het opgeslagen afval op het industrieterrein, en ook nu weer was het aan de buurtbewoners om rampscenario's te voorkomen door tijdig het noodnummer te bellen.

  Degenen die zaterdagavond buiten aten (wie niet?) zagen hun eten verpest door de rook van de brand. Een voorproefje op de mogelijke komst van een afvalverbrandingsoven aan de overkant van het kanaal?

  Bron: www.stopdeoven.be

  09-06-2010 om 00:00 geschreven door Joost De Cock  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Afvalverbranding
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, afval, brand, afvalcontainer, containerbrand, Celis, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Recover Energy
  >> Reageer (0)
  08-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvalverbranding treft 100% van de bevolking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Canadese professor Paul-André Larose, Ph.D. Fysica en collega van nobelprijswinnaar Dr Bertram N. Brockhouse, schreef onlangs het volgende over afvalverbranding:

  "The fact of the matter is that incineration, while not fatally affecting 100% of the population in terms of eventual morbidity, WILL AFFECT 100% OF THE POPULATION, as it will develop an additional - and unwanted - chemical burden. This is a type of risk that will affect everyone, even those who have an immune system that can overcome, within a human lifetime, the traumatic actions of toxic material spewed into the biosphere. This form of peripheral damage will not be limited to those few unfortunate casualties that the incinerator proponents would like us to limit ourselves to. Moreover, it is not something that people will have the opportunity to refuse to ingest, as we all have a need for air, water and food."

  Bron: www.durhamenvironmentwatch.org

  08-06-2010 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Afval & Gezondheid
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, afvalverbranding, gezondheid, gezondheidsrisico, immuunsysteem, toxisch, giftig, chemische stoffen, Paul-André Larose, Durham
  >> Reageer (0)
  07-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester van Houthalen-Helchteren trekt ten strijde tegen komst verbrandingsoven in zijn gemeente


  Hij wordt de "Robin Hood van de Limburgse politiek" genoemd. Burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren trekt ten strijde tegen de plannen van afvalfirma Bionerga om een verbrandingsoven van 290.000 ton in zijn gemeente te bouwen. De gezondheid van de inwoners van Houthalen-Helchteren, Zonhoven en Heusden-Zolder is in gevaar, waarschuwt hij. Ook haalt hij uit naar de bestuurders van Nuhma, de Limburgse overheidsholding die 90% van de aandelen van Bionerga bezit.

  Deze week heeft Bionerga een milieuvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van de nieuwe afvaloven. De gemeente Houthalen-Helchteren zal nu een openbaar onderzoek van 30 dagen organiseren om de inwoners de mogelijkheid te bieden een bezwaarschrift in te dienen. Binnenkort wordt bij ons een gelijkaardig openbaar onderzoek georganiseerd over de plannen van de firma Recover Energy voor een afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas. We kunnen alleen maar hopen dat de burgemeesters van Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek dan even krachtige taal zullen spreken als deze Robin Hood van Limburg.

  Verder wil ik iedereen alvast oproepen om op 13 juni bij één van de vrijwilligers van Stop de Oven die zullen postvatten aan het verkiezingslokaal, een bezwaarschrift te ondertekenen om ook Kampenhout-Sas ovenvrij te houden.

  07-06-2010 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Ovens: Bionerga
  Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, Bionerga, Nuhma, Alain Yzermans, slikken en stikken, Houthalen-Helchteren, Limburg, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Haacht, Boortmeerbeek, Recover Energy, milieuvergunning, openbaar onderzoek
  >> Reageer (0)


  STAND AFVALOVEN: provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan dat afvaloven verbiedt goedgekeurd door minister Muyters
  Foto

  Kampenhout-Sas Ademt op

  Institut de Veille Sanitaire:
  "Er is een significant statistisch verband tussen leven in de nabijheid van een verbrandings-oven en kanker, zowel bij mannen als bij vrouwen." (Frans
  ministerie van Volksgezondheid)

  Categorieën
 • Afval & Gezondheid (7)
 • Afvalverbranding (13)
 • Celis (4)
 • Kampenhout-Sas (42)
 • Mafrans (6)
 • Milieu: Overige (0)
 • Ovens: Bionerga (13)
 • Ovens: Isvag (5)
 • Ovens: Overige (7)
 • Recover Energy (35)
 • Sneltram (6)
 • Tildonk Sas (3)
 • Van Gansewinkel (5)

 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 20/12-26/12 2021
 • 30/08-05/09 2021
 • 10/08-16/08 2020
 • 10/09-16/09 2018
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/01-01/02 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 01/01-07/01 2001
 • 25/12-31/12 2000

  Foto

  Foto

  Delen


  (voor oudere artikels klik op het pijltje naar links onderaan deze pagina)  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs