THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENE SAUS

    GROENE SAUS

     

    Ingrediënten :

     

    ½ kopje bladpeterselie

    ½ kopje basilicum

    ½ kopje muntblaadjes

    ½ kopje kervelblaadjes

    1/8 kopje dragonblaadjes

    3 kleine augurkjes

    1 eetlepel kappertjes

    ½ kopje bieslook

    1 bosui

    1 ½ olijfolie

    1 theelepel grove mosterd

    sap en rasp van ½ citroen

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 8 sec / stand 9.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENE KRUIDENOLIE

    GROENE KRUIDENOLIE

     

    Ingrediënten :

     

    1 liter water

    ½ kopje tuinkruiden naar keuze

    1 ½ dl druivenpitolie

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Breng het water in de mengbeker aan de kook : 10 min / varoma / snelheid 1.

    Doe de kruiden erin en laat ze 5 seconden in het water staan.  Giet de kruiden af in een zeef en leg ze 20 sec in ijswater.  Haal ze uit het water en dep ze droog.

    Doe de kruiden met de druivenpitolie in de mengbeker : 8 sec / snelheid 9.

    Laat de Thermomix draaien op stand 3 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olijfolie erbij. 

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GREMOLATA

    GREMOLATA

     

    Ingrediënten :

     

    schil van 1 citroen

    1 bosje peterselie

    1 teen knoflook

     

    Bereiding :

     

    Maak de peterselie schoon en droog hem goed af.

    Laat de thermomix draaien op stand 8 en doe de citroenschil erin.

    Voeg de look en de peterselie toe : 20 sec / stand 6.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHIMICHURRI

    CHIMICHURRI

     

    Ingrediënten :

     

    75 gr peterselieblad

    2 tenen knoflook

    2 chilipepertjes

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    1 theelepel oregano

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding
    :

     

    Doe alle ingrediënten behalve de olie in de mengbeker : 10 sec / snelheid 8.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en voeg door het deksel met de maatbeker erop, de olie toe.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRUFFELMAYONAISE

    TRUFFELMAYONAISE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie (vervang 1 eetlepel olie door truffelokie)

    2 theelepels citroensap

    gehakte truffel

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Voeg gehakte truffel naar smaak toe.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TARTAARSAUS

    TARTAARSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    25 gr uitjes

    25 gr kappertjes

    2 eetlepels peterselie

    2 eetlepels kervel

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, witte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

    Voeg uitjes, kappertjes, peterselie en kervel toe en laat even draaien : stand 5.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROUILLE

    ROUILLE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    4 teentjes knoflook

    cayennepeper

     

    Bereiding :

    Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de aïoli op smaak met peper en zout.

    Breng de aïoli op smaak met cayennepeper



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REMOULADE

    REMOULADESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    25 gr uitjes

    25 gr kappertjes

    2 eetlepels peterselie

    2 eetlepels kervel

    1 ansjovisfilet (fijngehakt)

    2 eetlepels dragon (fijngehakt)

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

    Voeg uitjes, kappertjes, peterselie, kervel, ansjovisfilet en dragon  toe en laat even draaien : stand 5.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAYONAISE

    MAYONAISE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AÏOLI

    AÏOLI

     

    Ingrediënten :

     

    2 eierdooiers

    1 theelepel mosterd

    1 theelepel wiite-wijnazijn

    2 ½ dl olie

    2 theelepels citroensap

    4 teentjes knoflook

    Bereiding :

    Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het citroensap in de mengbeker : snelheid 3,5.  Laat de olie door het deksel van de maatbeker erop in de beker lopen.

    Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIZZADEEG

    PIZZADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr bloem

    280 gr melk op kamertemperatuur

    30 gr verse gist

    20 gr olie

    10 gr zout

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe de melk, gist, olie en zout in de mengbeker :  5 sec / snelheid 3.

    Voeg de bloem toe : 6 sec / snelheid 8.

    2 min / kneedstand

    Doe het deeg in een kom en laat het rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is.

    Verdeel het deeg in 4 porties en laat het nog 15 minuten rijzen

    Rol uit tot 4 pizza’s en garneer ze naar wens

     



    Categorie:PIZZA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOLOGNAISESAUS

    BOLOGNAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    400 gr rundergehakt

    50 gr spekjes

    80 gr bleekselder

    80 gr wortel

    80 gr ui

    50 gr olie

    50 gr rode wijn

    350 gr tomatenpulp

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Doe de ui, selder, wortel en spek in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Voeg de olie toe : 3 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Voeg het gehakt toe : 10 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.  Doe er na 5 min de rode wijn bij.

    Voeg tomatenpulp, peper en zout toe : 15 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.

    Serveer met spaghetti.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAKE VAN CASHEWNOTEN

    CAKE VAN CASHEWNOTEN

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr Cashewnoten (ongezouten)

    150 gr suiker

    5 eieren

    sap van ½ citroen

    poedersuiker

    boter om bakvorm in te boteren

     

    Bereiding :

     

    Verwarm de oven voor op 180°.

    Doe de Cashewnoten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 7-10 progressief.  Bewaar apart.

    Zonder de beker uit te wassen, doe suiker en eieren in de mengbeker : 5 min / 37 ° C / snelheid 4.

    Stel opnieuw in : 5 min / snelheid 4.

    Voeg het  Cashewnotenmengsel en citroensap toe  : 10 sec / snelheid 4.

    Giet het mengsel in een ingeboterde bakvorm en zet het 40° in de oven op 180°.

    Bestrooi de cake met poedersuiker.

    Bijlagen:
    cake van cashewnoten.bmp (712 KB)   



    Categorie:CAKE

    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC

    BEURRE BLANC

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PALOISESAUS

    PALOISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel  muntblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, muntblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIERIKSWORTELSAUS

    MIERIKSWORTELSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

    1 eetlepel mierikswortel (vers geraspt of op olie)

    1 eetlepel zure room

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Roer 1 eetlepel mierikswortel en 1 eetlepel zure room door de saus.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHORONSAUS

    CHORONSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

    2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado.

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Roer 2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado door de saus.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEARNAISESAUS

    BEARNAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSBOTER

    WATERKERSBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr blaadjes waterkers

    200 gr zachte boter

    1 mespunt saffraanpoeder

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Breng 500 gr water aan de kook : varoma / stand 3.

    Doe de waterkers in de mengbeker en giet ze na 30 sec af, spoel ze koud en droog ze af.

    Doe de boter, peper, zout, saffraan en de waterkers in de mengbeker : 1 min / snelheid 3,5 en voer de snelheid op tot alles goed gemixt is.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODE BIETENBOTER

    RODE BIETENBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr gekookte rode biet

    150 gr zachte boter

    1 theelepel azijn

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Snijd de biet in stukken en doe deze met de rest van de ingrediënten in de mengbeker : snelheid 3,5 en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 10 net zo lang tot alles goed gemengd is.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs