THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIZZADEEG

    PIZZADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr bloem

    280 gr melk op kamertemperatuur

    30 gr verse gist

    20 gr olie

    10 gr zout

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe de melk, gist, olie en zout in de mengbeker :  5 sec / snelheid 3.

    Voeg de bloem toe : 6 sec / snelheid 8.

    2 min / kneedstand

    Doe het deeg in een kom en laat het rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is.

    Verdeel het deeg in 4 porties en laat het nog 15 minuten rijzen

    Rol uit tot 4 pizza’s en garneer ze naar wens

     



    Categorie:PIZZA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOLOGNAISESAUS

    BOLOGNAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    400 gr rundergehakt

    50 gr spekjes

    80 gr bleekselder

    80 gr wortel

    80 gr ui

    50 gr olie

    50 gr rode wijn

    350 gr tomatenpulp

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Doe de ui, selder, wortel en spek in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Voeg de olie toe : 3 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Voeg het gehakt toe : 10 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.  Doe er na 5 min de rode wijn bij.

    Voeg tomatenpulp, peper en zout toe : 15 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.

    Serveer met spaghetti.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAKE VAN CASHEWNOTEN

    CAKE VAN CASHEWNOTEN

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr Cashewnoten (ongezouten)

    150 gr suiker

    5 eieren

    sap van ½ citroen

    poedersuiker

    boter om bakvorm in te boteren

     

    Bereiding :

     

    Verwarm de oven voor op 180°.

    Doe de Cashewnoten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 7-10 progressief.  Bewaar apart.

    Zonder de beker uit te wassen, doe suiker en eieren in de mengbeker : 5 min / 37 ° C / snelheid 4.

    Stel opnieuw in : 5 min / snelheid 4.

    Voeg het  Cashewnotenmengsel en citroensap toe  : 10 sec / snelheid 4.

    Giet het mengsel in een ingeboterde bakvorm en zet het 40° in de oven op 180°.

    Bestrooi de cake met poedersuiker.

    Bijlagen:
    cake van cashewnoten.bmp (712 KB)   



    Categorie:CAKE

    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De veelzijdige mogelijkheden van de Thermomix openen een nieuwe dimensie in het koken : SNEL - GEZOND EN LEKKER.  De Vorwerk Thermomix TM31 is een hoogwaardig en doordacht product.  Het geniale aan de Thermomix is de combinatie van fijnmaken, garen en roeren in één toestel.  De Thermomix geeft u meer tijd voor u zelf en uw familie.  Moeiteloos worden lekkere en gezonde gerechten binnen de kortste tijd klaargemaakt.

    Maak kennis met de mogelijkheden van Thermomix tijdens een presentatie bij u aan huis, of een Workshop bij ons thuis !!!

    Deze Blog is heb ik vooral gemaakt voor iedereen die reeds een Thermomix heeft, voortdurend worden nieuwe gerechten gepubliceerd op deze Blog. 


    ERIC PECINOVSKY
    UW THERMOMIX ADVISOR

     




    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC

    BEURRE BLANC

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PALOISESAUS

    PALOISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel  muntblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, muntblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIERIKSWORTELSAUS

    MIERIKSWORTELSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

    1 eetlepel mierikswortel (vers geraspt of op olie)

    1 eetlepel zure room

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Roer 1 eetlepel mierikswortel en 1 eetlepel zure room door de saus.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHORONSAUS

    CHORONSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

    2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado.

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Roer 2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado door de saus.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEARNAISESAUS

    BEARNAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    2 eetlepels witte wijnazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    sap van ½ citroen

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSBOTER

    WATERKERSBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr blaadjes waterkers

    200 gr zachte boter

    1 mespunt saffraanpoeder

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Breng 500 gr water aan de kook : varoma / stand 3.

    Doe de waterkers in de mengbeker en giet ze na 30 sec af, spoel ze koud en droog ze af.

    Doe de boter, peper, zout, saffraan en de waterkers in de mengbeker : 1 min / snelheid 3,5 en voer de snelheid op tot alles goed gemixt is.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODE BIETENBOTER

    RODE BIETENBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr gekookte rode biet

    150 gr zachte boter

    1 theelepel azijn

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Snijd de biet in stukken en doe deze met de rest van de ingrediënten in de mengbeker : snelheid 3,5 en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 10 net zo lang tot alles goed gemengd is.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRUIDENBOTER

    KRUIDENBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    3 hele takken peterselie

    2 takken dille in stukken

    4 salieblaadjes

    1 takje rozemarijn

    ½ bakje tuinkers

    1 theelepel zout

    ½ theelepel gemalen peper

    10 stengels bieslook

    250 gr zachte boter

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de mengbeker : 5 sec / snelheid 10.

    Voeg de boter toe : 8 sec / stand 6.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAFE DE PARIS (BOTER)

    CAFE DE PARIS-BOTER

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels tomatenketchup

    1 theelepel mosterd

    ½ theelepel kappertjes

    1 sjalot

    1 theelepel bieslook

    1 theelepel dragon

    2 ansjovisfilets

    1 theelepel cognac

    1 theelepel madeira

    1 theelepel worcestershiresaus

    Mespunt paprikapoeder

    150 gr zachte boter

    1 theelepel zout

    peper

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de mengbeker :  5 sec / snelheid 10.

    Voeg de boter toe : 8 sec / stand 8.

     

    Serveer de boter altijd op kamertemperatuur zodat deze direct smelt als ze op het vlees wordt gelegd.  Op deze manier komen de aroma’s het beste tot hun recht.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIJST KOKEN

    RIJST KOKEN

     

    Ingrediënten :

     

    1 liter water

    ½ theelepel zout

    250 gr rijst

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe het water met het zout in de mengbeker.

    Doe de rijst in het kookmandje en hang deze in de mengbeker : 30 min / 100 ° C / snelheid 1.

     

    De kooktijd hangt af van de soort en het merk van rijst.



    Categorie:RIJST

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLENTA

    POLENTA

     

    Ingrediënten :

     

    680 gr melk

    160 gr griesmeel

    70 gr suiker

    mespuntje zout

    1 ei

    70 gr boter

    1 theelepel kaneel

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de melk, griesmeel, 30 gr suiker en het zout in de mengbeker : 10 min / 90 ° C / snelheid 2.  Laat afkoelen tot onder de 70 ° C.

    Voeg dan het ei toe : 15 sec / snelheid 3.

    Strijk de massa 1 cm dik op een plank en laat afkoelen.

    Snijd het in vormen en bak ze in boter goudgeel.

    Meng de 40 g suiker met de kaneel en bestrooi de plakjes ermee.



    Categorie:POLENTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PESTO ALLA GENOVESE

    PESTO ALLA GENOVESE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels pijnboompitten

    4 tenen knoflook

    200 gr verse basilicum

    ½ theelepel zout

    peper

    80 gr Parmezaan

    2 maatbekers olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de Parmezaan in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10. Bewaar apart.

    Laat de Thermomix draaien op stand 8.  Doe door de opening van de deksel de pijnboompitten en de knoflook.   Stop direct na de laatste teen.

    Doe de schoongemaakte basilicum, peper, zout en ½ maatbeker olie toe : 15 sec / snelheid 3.

    Voeg de Parmezaan toe : 1 min / snelheid 4.  Giet ondertussen de rest van de olie door de opening van de deksel met de maatbeker erop.

    Druk een paar keer op de turbotoets als het mengsel niet homogeen genoeg is.



    Categorie:PESTO

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAGHETTI KOKEN

    SPAGHETTI KOKEN

     

    Ingrediënten :

     

    1,5 liter water

    1 theelepel olijfolie

    2 theelepels zout

    250 gr spaghetti

     

     

    Bereiding :

     

    Doe het water, de olijfolie en het zout in de mengbeker : 12 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Doe de spaghetti door de dekselopening langzaam in : 8-10 min / 90 ° C / snelheid 1.

     

    De gaartijd hangt af van de gewenste gaarheid, het merk en de soort spaghetti.



    Categorie:PASTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASTADEEG

    PASTADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    3 eieren

    300 gr bloem

    100 gr olie

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 2 min / kneedstand.



    Categorie:PASTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUXELLES

    DUXELLES

     

    Ingrediënten :

     

    peper en zout

    350 gr champignons

    sap van 1 citroen

    40 gr ui

    40 gr sjalot

    30 gr boter

    1 lepel olie

     

    Bereiding :

     

    Maak de champignons schoon en besprenkel ze met het citroensap.

    Doe ze in de mengbeker met de ui, sjalot, olie, boter, peper en zout : 20 sec / snelheid 3,5.

    Stel in :  5 min / 90 ° C.

    Laat het mengsel goed uitlekken en bewaar het vocht als basis voor een vleessaus.

     

    Duxelles is een mengsel van gehakte champignons dat al vulling gebruikt kan worden voor vlees en gevogelte.  Maar ook om een saus of een soep smaak te geven.



    Categorie:GROENTEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKOOKTE EIEREN

    GEKOOKTE EIEREN

     

    Ingrediënten :

     

    4 eieren

    5 dl water

     

    Bereiding :

     

    Leg de eieren in het kookmandje.

    Giet het water in de mengbeker, hang het mandje in de beker, sluit de deksel : stel de tijd in op de gewenste hardheid / varoma / snelheid 3.

    Laat de eieren even “ schrikken “ in koud water.

     

    Kooktijden :

                    11 min : zeer zacht, eigeel vloeibaar, eiwit glibberig

                    12 min : zacht, eigeel vloeibaar, eiwit gestold

                    13 min : eigeel in het midden net niet gestold

                    14 min : hard gekookt ei

                    15 min : zeer hard gekookt ei



    Categorie:EIEREN

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs