THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER
N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31.
U kan hen bereiken op volgend adres :
N.V. CNUDDE
Pontstraat 4
B-8791 Beveren-Leie
Tel. 00 32 56 352 320
Fax. 00 32 56 350 668
www.thermomixbenelux.com
De veelzijdige mogelijkheden van de Thermomix openen een nieuwe dimensie in het koken : SNEL - GEZOND EN LEKKER. De Vorwerk Thermomix TM31 is een hoogwaardig en doordacht product. Het geniale aan de Thermomix is de combinatie van fijnmaken, garen en roeren in één toestel. De Thermomix geeft u meer tijd voor u zelf en uw familie. Moeiteloos worden lekkere en gezonde gerechten binnen de kortste tijd klaargemaakt.
Maak kennis met de mogelijkheden van Thermomix tijdens een presentatie bij u aan huis, of een Workshop bij ons thuis !!!
Deze Blog is heb ik vooral gemaakt voor iedereen die reeds een Thermomix heeft, voortdurend worden nieuwe gerechten gepubliceerd op deze Blog.
ERIC PECINOVSKY UW THERMOMIX ADVISOR
10-08-2011
BEURRE BLANC
BEURRE BLANC
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
PALOISESAUS
PALOISESAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel muntblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, muntblaadjes, water, peper, zout
toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
MIERIKSWORTELSAUS
MIERIKSWORTELSAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel dragonblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
1 eetlepel mierikswortel (vers geraspt of op olie)
1 eetlepel zure room
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper,
zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Roer 1 eetlepel mierikswortel en 1 eetlepel zure room door
de saus.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
CHORONSAUS
CHORONSAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel dragonblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado.
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper,
zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Roer 2 eetlepels goed ingekookte tomatensaus of passado door
de saus.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
BEARNAISESAUS
BEARNAISESAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel dragonblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper,
zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
WATERKERSBOTER
WATERKERSBOTER
Ingrediënten :
150 gr blaadjes waterkers
200 gr zachte boter
1 mespunt saffraanpoeder
peper en zout
Bereiding :
Breng 500 gr water aan de kook : varoma / stand 3.
Doe de waterkers in de mengbeker en giet ze na 30 sec af,
spoel ze koud en droog ze af.
Doe de boter, peper, zout, saffraan en de waterkers in de
mengbeker : 1 min / snelheid 3,5 en voer de snelheid op tot alles goed gemixt
is.
Categorie:SAUZEN (BOTER)
RODE BIETENBOTER
RODE BIETENBOTER
Ingrediënten :
200 gr gekookte rode biet
150 gr zachte boter
1 theelepel azijn
peper en zout
Bereiding :
Snijd de biet in stukken en doe deze met de rest van de
ingrediënten in de mengbeker : snelheid
3,5 en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 10 net zo lang tot alles
goed gemengd is.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (BOTER)
KRUIDENBOTER
KRUIDENBOTER
Ingrediënten :
3 hele takken peterselie
2 takken dille in stukken
4 salieblaadjes
1 takje rozemarijn
½ bakje tuinkers
1 theelepel zout
½ theelepel gemalen peper
10 stengels bieslook
250 gr zachte boter
Bereiding :
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de
mengbeker : 5 sec / snelheid 10.
Voeg de boter toe : 8
sec / stand 6.
Categorie:SAUZEN (BOTER)
CAFE DE PARIS (BOTER)
CAFE DE PARIS-BOTER
Ingrediënten :
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel mosterd
½ theelepel kappertjes
1 sjalot
1 theelepel
bieslook
1 theelepel
dragon
2
ansjovisfilets
1 theelepel
cognac
1 theelepel
madeira
1 theelepel worcestershiresaus
Mespunt paprikapoeder
150 gr zachte boter
1 theelepel zout
peper
Bereiding :
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de
mengbeker : 5 sec / snelheid 10.
Voeg de boter toe : 8
sec / stand 8.
Serveer de boter altijd op kamertemperatuur zodat deze direct
smelt als ze op het vlees wordt gelegd.Op deze manier komen de aromas het beste tot hun recht.
Categorie:SAUZEN (BOTER)
RIJST KOKEN
RIJST KOKEN
Ingrediënten :
1 liter water
½ theelepel zout
250 gr rijst
Bereiding :
Doe het water met het zout in de mengbeker.
Doe de rijst in het kookmandje en hang deze in de mengbeker
: 30 min / 100 ° C / snelheid 1.
De kooktijd hangt af van de soort en het merk van rijst.
Categorie:RIJST
POLENTA
POLENTA
Ingrediënten :
680 gr melk
160 gr griesmeel
70 gr suiker
mespuntje zout
1 ei
70 gr boter
1 theelepel kaneel
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.Doe de melk, griesmeel, 30 gr suiker en het zout in de mengbeker : 10 min / 90 ° C / snelheid 2.Laat afkoelen tot onder de 70 ° C.
Voeg dan het ei toe : 15
sec / snelheid 3.
Strijk de massa 1 cm dik op een plank en laat afkoelen.
Snijd het in vormen en bak ze in boter goudgeel.
Meng de 40 g suiker met de kaneel en bestrooi de plakjes
ermee.
Categorie:POLENTA
PESTO ALLA GENOVESE
PESTO ALLA GENOVESE
Ingrediënten :
2 eetlepels pijnboompitten
4 tenen knoflook
200 gr verse basilicum
½ theelepel zout
peper
80 gr Parmezaan
2 maatbekers olijfolie
Bereiding :
Doe de Parmezaan in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10. Bewaar apart.
Laat de Thermomix draaien op stand 8.Doe door de opening
van de deksel de pijnboompitten en de knoflook.Stop direct na de laatste teen.
Doe de schoongemaakte basilicum, peper, zout en ½ maatbeker
olie toe : 15 sec / snelheid 3.
Voeg de Parmezaan toe : 1
min / snelheid 4.Giet ondertussen
de rest van de olie door de opening van de deksel met de maatbeker erop.
Druk een paar keer op de turbotoets als het mengsel niet homogeen genoeg is.
Categorie:PESTO
SPAGHETTI KOKEN
SPAGHETTI KOKEN
Ingrediënten :
1,5 liter water
1 theelepel olijfolie
2 theelepels zout
250 gr spaghetti
Bereiding :
Doe het water, de olijfolie en het zout in de mengbeker : 12 min / 100 ° C / snelheid 1.
Doe de spaghetti door de dekselopening langzaam in : 8-10 min / 90 ° C / snelheid 1.
De gaartijd hangt af van de gewenste gaarheid, het merk en
de soort spaghetti.
Categorie:PASTA
PASTADEEG
PASTADEEG
Ingrediënten :
3 eieren
300 gr bloem
100 gr olie
Bereiding :
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 2 min / kneedstand.
Categorie:PASTA
DUXELLES
DUXELLES
Ingrediënten :
peper en zout
350 gr champignons
sap van 1 citroen
40 gr ui
40 gr sjalot
30 gr boter
1 lepel olie
Bereiding :
Maak de champignons schoon en besprenkel ze met het
citroensap.
Doe ze in de mengbeker met de ui, sjalot, olie, boter, peper
en zout : 20 sec / snelheid 3,5.
Stel in :5 min / 90 ° C.
Laat het mengsel goed uitlekken en bewaar het vocht als
basis voor een vleessaus.
Duxelles is een mengsel van gehakte champignons dat al
vulling gebruikt kan worden voor vlees en gevogelte.Maar ook om een saus of een soep smaak te
geven.
Categorie:GROENTEN
GEKOOKTE EIEREN
GEKOOKTE EIEREN
Ingrediënten :
4 eieren
5 dl water
Bereiding :
Leg de eieren in het kookmandje.
Giet het water in de mengbeker, hang het mandje in de beker,
sluit de deksel : stel de tijd in op de gewenste
hardheid / varoma / snelheid 3.
Laat de eieren even schrikken in koud water.
Kooktijden :
11 min
: zeer zacht, eigeel vloeibaar, eiwit glibberig
12 min
: zacht, eigeel vloeibaar, eiwit gestold
13 min
: eigeel in het midden net niet gestold
14 min
: hard gekookt ei
15 min
: zeer hard gekookt ei
Categorie:EIEREN
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek