THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODE BIETENBOTER

    RODE BIETENBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr gekookte rode biet

    150 gr zachte boter

    1 theelepel azijn

    peper en zout

     

    Bereiding :

     

    Snijd de biet in stukken en doe deze met de rest van de ingrediënten in de mengbeker : snelheid 3,5 en voer de snelheid langzaam op tot snelheid 10 net zo lang tot alles goed gemengd is.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRUIDENBOTER

    KRUIDENBOTER

     

    Ingrediënten :

     

    3 hele takken peterselie

    2 takken dille in stukken

    4 salieblaadjes

    1 takje rozemarijn

    ½ bakje tuinkers

    1 theelepel zout

    ½ theelepel gemalen peper

    10 stengels bieslook

    250 gr zachte boter

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de mengbeker : 5 sec / snelheid 10.

    Voeg de boter toe : 8 sec / stand 6.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAFE DE PARIS (BOTER)

    CAFE DE PARIS-BOTER

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels tomatenketchup

    1 theelepel mosterd

    ½ theelepel kappertjes

    1 sjalot

    1 theelepel bieslook

    1 theelepel dragon

    2 ansjovisfilets

    1 theelepel cognac

    1 theelepel madeira

    1 theelepel worcestershiresaus

    Mespunt paprikapoeder

    150 gr zachte boter

    1 theelepel zout

    peper

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de mengbeker :  5 sec / snelheid 10.

    Voeg de boter toe : 8 sec / stand 8.

     

    Serveer de boter altijd op kamertemperatuur zodat deze direct smelt als ze op het vlees wordt gelegd.  Op deze manier komen de aroma’s het beste tot hun recht.



    Categorie:SAUZEN (BOTER)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIJST KOKEN

    RIJST KOKEN

     

    Ingrediënten :

     

    1 liter water

    ½ theelepel zout

    250 gr rijst

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe het water met het zout in de mengbeker.

    Doe de rijst in het kookmandje en hang deze in de mengbeker : 30 min / 100 ° C / snelheid 1.

     

    De kooktijd hangt af van de soort en het merk van rijst.



    Categorie:RIJST

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLENTA

    POLENTA

     

    Ingrediënten :

     

    680 gr melk

    160 gr griesmeel

    70 gr suiker

    mespuntje zout

    1 ei

    70 gr boter

    1 theelepel kaneel

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de melk, griesmeel, 30 gr suiker en het zout in de mengbeker : 10 min / 90 ° C / snelheid 2.  Laat afkoelen tot onder de 70 ° C.

    Voeg dan het ei toe : 15 sec / snelheid 3.

    Strijk de massa 1 cm dik op een plank en laat afkoelen.

    Snijd het in vormen en bak ze in boter goudgeel.

    Meng de 40 g suiker met de kaneel en bestrooi de plakjes ermee.



    Categorie:POLENTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PESTO ALLA GENOVESE

    PESTO ALLA GENOVESE

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels pijnboompitten

    4 tenen knoflook

    200 gr verse basilicum

    ½ theelepel zout

    peper

    80 gr Parmezaan

    2 maatbekers olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de Parmezaan in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10. Bewaar apart.

    Laat de Thermomix draaien op stand 8.  Doe door de opening van de deksel de pijnboompitten en de knoflook.   Stop direct na de laatste teen.

    Doe de schoongemaakte basilicum, peper, zout en ½ maatbeker olie toe : 15 sec / snelheid 3.

    Voeg de Parmezaan toe : 1 min / snelheid 4.  Giet ondertussen de rest van de olie door de opening van de deksel met de maatbeker erop.

    Druk een paar keer op de turbotoets als het mengsel niet homogeen genoeg is.



    Categorie:PESTO

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAGHETTI KOKEN

    SPAGHETTI KOKEN

     

    Ingrediënten :

     

    1,5 liter water

    1 theelepel olijfolie

    2 theelepels zout

    250 gr spaghetti

     

     

    Bereiding :

     

    Doe het water, de olijfolie en het zout in de mengbeker : 12 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Doe de spaghetti door de dekselopening langzaam in : 8-10 min / 90 ° C / snelheid 1.

     

    De gaartijd hangt af van de gewenste gaarheid, het merk en de soort spaghetti.



    Categorie:PASTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASTADEEG

    PASTADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    3 eieren

    300 gr bloem

    100 gr olie

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 2 min / kneedstand.



    Categorie:PASTA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUXELLES

    DUXELLES

     

    Ingrediënten :

     

    peper en zout

    350 gr champignons

    sap van 1 citroen

    40 gr ui

    40 gr sjalot

    30 gr boter

    1 lepel olie

     

    Bereiding :

     

    Maak de champignons schoon en besprenkel ze met het citroensap.

    Doe ze in de mengbeker met de ui, sjalot, olie, boter, peper en zout : 20 sec / snelheid 3,5.

    Stel in :  5 min / 90 ° C.

    Laat het mengsel goed uitlekken en bewaar het vocht als basis voor een vleessaus.

     

    Duxelles is een mengsel van gehakte champignons dat al vulling gebruikt kan worden voor vlees en gevogelte.  Maar ook om een saus of een soep smaak te geven.



    Categorie:GROENTEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKOOKTE EIEREN

    GEKOOKTE EIEREN

     

    Ingrediënten :

     

    4 eieren

    5 dl water

     

    Bereiding :

     

    Leg de eieren in het kookmandje.

    Giet het water in de mengbeker, hang het mandje in de beker, sluit de deksel : stel de tijd in op de gewenste hardheid / varoma / snelheid 3.

    Laat de eieren even “ schrikken “ in koud water.

     

    Kooktijden :

                    11 min : zeer zacht, eigeel vloeibaar, eiwit glibberig

                    12 min : zacht, eigeel vloeibaar, eiwit gestold

                    13 min : eigeel in het midden net niet gestold

                    14 min : hard gekookt ei

                    15 min : zeer hard gekookt ei



    Categorie:EIEREN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKLOPT EIWIT

    GEKLOPT EIWIT

     

    Ingrediënten :

     

    10 eiwitten

    1 theelepel  citroensap

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe het eiwit en het citroensap in de mengbeker : 3 min / 37 ° C / snelheid 4.



    Categorie:EIEREN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VISBOUILLON

    VISBOUILLON

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr visgraten in stukken

    1 ui

    1 stengel bleekselder

    ½ prei

    60 gr sjalot

    2 laurierblaadjes

    5 gr knoflook

    1 takje tijm

    8 witte peperkorrels

    1 liter water

     

    Bereiding :

     

    Week de graten 5 minuten in koud water.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / stand 1.

    Schuim de bouillon af en laat hem afkoelen.

     

    Deze visbouillon kan perfect gebruikt worden om vis in te pocheren of als basis voor allerlei vissauzen.  Eénmaal gezeefd is hij zeer goed in te vriezen zodat u altijd voorraad heeft.



    Categorie:BOUILLON

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENTENBOUILLON

    GROENTENBOUILLON

     

    Ingrediënten :

     

    1/2 preistengel

    1 stengel  bleekselder

    30 gr sjalot

    ½ wortel

    1 takje peterselie

    15 gr knoflook

    1 schijfje gemberwortel

    2 laurierblaadjes

    sap van halve citroen

    1 takje tijm

    ½ takje rozemarijn

    1 steranijs

    10 witte peperkorrels

    1 liter water

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / stand 1.

    Zeef en laat afkoelen.



    Categorie:BOUILLON

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZELFRIJZENDE BLOEM

    ZELFRIJZENDE BLOEM

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr bloem

    1 ½ theelepel bakpoeder

    ½ theelepel wijnsteenzuur

    1 mespuntje zout

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZANDDEEG

    ZANDDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr bloem

    125 g boter in stukjes

    50 gr suiker

    75 gr melk

    2 eierdooiers

    mespuntje zout

     

    Bereiding :

     

    Doe de suiker in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 20 sec / snelheid 4.

    Stel in : 10 sec / messen linksomdraaiend / snelheid 2.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAFELDEEG

    WAFELDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    6 eieren

    120 gr zachte boter

    150 gr suiker

    1 zakje vanillesuiker

    250 gr room

    200 gr bloem

     

    Bereiding :

     

    Scheidt het eiwit van de dooiers.

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de eiwitten in de mengbeker : 3 min / snelheid 4.  Doe het in een kom.

    Haal de vlinder van het mes.  Doe de eierdooiers, de boter, de suiker, vanillesuiker en room in de mengbeker : 1 min / snelheid 3.

    Voeg de bloem toe : 1 min / snelheid 3.

    Doe het eiwit erbij : 20 sec / snelheid 4 met behulp van de spatel.

    Bak er in een wafelijzer wafels van.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANILLESUIKER

    VANILLESUIKER

     

    Ingrediënten :

     

    1 vanillestokje

    200 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe de suiker en het vanillestokje in een bokal en laat 3 dagen drogen.

    Doe beiden in de mengbeker : 15 sec / snelheid 10.

    Bewaar in een hermetisch gesloten potje.

     

    1 theelepel vervangt een zakje vanillesuiker.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEMPURADEEG

    TEMPURADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr ijskoud water

    1 eigeel

    120 gr bloem

    ½ theelepel zout

    3 ijsblokjes

     

    Bereiding :

     

    Doe het ei en het water in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5.

    Voeg het zout en de bloem toe : 10 sec / snelheid 7.

    Doe het beslag in een kom en voeg de ijsblokjes toe.  Meng zeer goed.

     

    Dit beslag moet als een dun huidje om de ingrediënten passen.  Als het goed gemaakt is geeft het een dun krokant laagje bij het frituren.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEZENDEEG

    SOEZENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr water

    150 gr bloem

    100 gr ter

    4 eieren

    mespunt zout

     

    Bereiding :

    Doe het water, zout en de boter in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / snelheid 2.

    Voeg de bloem toe : 30 sec / snelheid 4.

    Laat het mengsel afkoelen tot onder de 70 ° C.  Zet hiertoe de mengbeker in koud water.

    Laat de Thermomix 40 sec draaien / snelheid 4 en voeg één voor één de eieren toe.

    Maak met 2 lepels kleine hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmatje en bak ze in een oven van 180 ° C.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIGARETTENDEEG

    SIGARETTENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr boter

    200 gr suiker

    200 gr bloem

    200 gr eiwit

     

    Bereiding :

     

    Maak van de suiker poedersuiker : 10 sec / snelheid 9.

    Doe de boter erbij : 3 min / 37 ° C / snelheid 1,5.

    Doe de bloem en het eiwit erbij : 1,5 min / 37 ° C / snelheid 4.

    Strijk nu met een kwastje op een siliconenmatje en bak ze in een oven van 170 ° C egaal bruin.  Vorm ze direct ui de oven want ze zijn snel hard.

     

    Dit deeg wordt gebruikt om tulpbakjes te maken om bijvoorbeeld ijs in te doen of om de bekende opgerolde koekjes te maken.



    Categorie:BAKKEN

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs