THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CUMBERLANDSAUS

    CUMBERLANDSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 kleine sinaasappel

    1 citroen

    25 g sjalot (in vieren)

    2 dl water

    250 gr rode bessengelei

    1 theelepel mosterd

    5 eetlepels Port

    ½ theelepel gemberpoeder

     

    Bereiding :

     

    Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel en de citroen.  Pers de vruchten uit en vang het sap op.  Doe de schillen in de mengbeker : 7 sec / snelheid 9.

    Voeg de sjalot toe : 3 sec / snelheid 6.

    Giet er 2 dl water bij : 2 min / 100 ° C / snelheid 1.  Giet ze door een zeef en bewaar apart.

    Doe de rest van de ingrediënten in de mengbeker : 3 min / varoma / snelheid 3.  Voeg de schilletjes, het sap en de sjalot erbij.  Serveer op kamertemperatuur.



    Categorie:SAUZEN (VRUCHTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET TRUFFEL EN MADEIRA

    VINAIGRETTE MET TRUFFEL EN MADEIRA

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    15 gr sjalot

    beetje Madeira

    1 theelepel truffelolie

    Eventueel beetje gehakte truffel.

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

    Maak de beker schoon.

    Doe 15 gr sjalot in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg beetje Madeira naar eigen smaak toe : 4 min / varoma /snelheid 2.  Laat afkoelen.

    Gebruik 1,5 dl van de vinaigrette, roer er mengsel en 1 theelepel truffelolie door. 

    Eventueel kan er wat gehakte verse truffel doorgemengd worden.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET TOMAAT

    VINAIGRETTE MET TOMAAT

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    120 gr rijpe kersttomaatjes

    beetje suiker

    5 gr knoflook

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Doe vinaigrette, kersttomaatjes, suiker en knoflook in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN

    VINAIGRETTE MET SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    1 sinaasappel

    1 theelepel gehakte rozemarijn

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Roer het sap en rasp van de sinaasappel  door de vinaigrette.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET HONING EN GEMBER

    VINAIGRETTE MET HONING EN GEMBER

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    1 eetlepel vloeibare honing

    10 gr verse gember

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Doe vinaigrette, honing en gember in de mengbeker : 4 sec / snelheid 8.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROQUEFORTDRESSING

    ROQUEFORTDRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    75 gr Roquefort

    100 g slagroom

    2 eetlepels sherryazijn

    4 eetlepels olijfolie

    1 eetlepel warm water

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker : 7 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSIEKE VINAIGRETTE

    KLASSIEKE VINAIGRETTE

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRENCH DRESSING

    FRENCH DRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    25 gr knoflook

    3 theelepels suiker

    zout

    peper

    3 theelepels mosterdpoeder

    50 gr citroensap

    500 gr witte wijn azijn

    60 gr zonnebloemolie

    30 gr olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook, suiker, zout, peper en mosterdpoeder in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Maak met de spatel de wanden schoon en voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 6.

    Corrigeer eventueel de smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRESSING MET GEITENKAAS

    DRESSING MET GEITENKAAS

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr zachte geitenkaas

    1 eetlepel sherryazijn

    4 eetlepels slagroom

    5 eetlepels olie

    1 theelepel mosterd

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker  : 7 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CEASARDRESSING

    CEASARDRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    3 ansjovisfilets

    50 gr parmezaan

    50 gr mayonaise

    20 gr citroensap

    10 gr fijne mosterd

    5 gr verse knoflook

    10 gr worcestersaus

    8 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de Parmezaan in de mengbeker : 10 sec / snelheid 8.  Bewaar apart.

    Doe de knoflook en de ansjovis on de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Zet de vlinder op het mes.  Voeg alle ingrediënten, behalve de kaas en de olie toe : 1 min / snelheid 4.  Haal de vlinder van het mes.

    Laat de Thermomix nu kloppen op snelheid 4 en voeg door het deksel, met de maatbeker erin, de olie toe.

    Breng op smaak met peper en zout en voeg de gemalen Parmezaan toe : 10 sec / snelheid 6.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENSAUS

    TOMATENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    25 gr boter

    1 eetlepel olijfolie

    50 gr schoongemaakte sjalotten

    takje tijm

    1 laurierblaadje

    3 tenen knoflook

    1 kg zeer rijpe, ontpitte pruimtomaten

    2 eetlepels tomatenpuree

    1 eetlepel suiker

    250 gr water

    100 gr tomatensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook, olie en de sjalot in de mengbeker : 3 min / 100 ° C / snelheid 4.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 15 sec / Turbo.

    Stel in : 25 min / 90 ° C / snelheid 4.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAUCE VIERGE

    SAUCE VIERGE

     

    Ingrediënten :

     

    1 teen knoflook

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 dl olijfolie

    100 gr ontvelde en ontpitte tomaten

    sap van ½ citroen

    snuifje suiker

    2 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

     

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook en de schoongemaakte sjalot in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg de olie toe : 5 min / 100 ° C / snelheid 2.

    Voeg de tomaten toe : 2 sec / snelheid 5.

    Stel in : 5 min / 90 ° C / snelheid 1.

    Breng op smaak met citroensap, suiker, basilicum, peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAUWE TOMATENSAUS

    RAUWE TOMATENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr zeer rijpe tomaten zonder pitjes

    1 eetlepel tomatenpuree

    10 blaadjes bailicum

    1 eetlepel suiker

    2 eetlepels sherryazijn

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe alles behalve de olie in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.

    Laat de Thermomix nu draaien op stand 3 en giet de olie via de deksel met de maatbeker erop in de saus.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALSA DI NOCI (NOTENSAUS)

    SALSA DI NOCI (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    2 teentjes knoflook

    125 gr walnoten (geblancheerd en het bruin velletje eraf)

    3 eetlepels vers wit broodkruim

    4 eetlepels olijfolie

    25 gr vers geraspte Parmezaan

    4 eetlepels zure room

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Slap de saus eventueel af met wat melk. 

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMESCO (NOTENSAUS)

    ROMESCO (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    2 kleine gedroogde chilipepers

    1 ½ dl olijfolie

    15 gr knoflook

    25 gr blanke amandelen

    20 gr blanke hazelnoten

    2 sneetjes wit brood zonder korst

    100 gr tomatensap

    2 eetlepels witte wijn-azijn

    mespunt gerookt paprikapoeder

     

     

    Bereiding :

     

    Week de pepertjes 10 min in kokend water en haal de zaadjes eruit.

    Doe olie, noten en het in dobbelsteentjes gesneden brood in de mengbeker : 10 min / varoma / snelheid 2.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 10. Breng op smaak met wat zout.

     

    Als deze saus bij vis geserveerd wordt, kan er ½ dl sinaasappelsap aan worden toegevoegd.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMANDEL TARATOR (NOTENSAUS)

    AMANDEL TARATOR (NOTENSAUS)

     

    Ingrediënten :

     

    3 sneetjes brood zonder korst

    4 eetlepels melk

    175 gr blanke amandelen

    15 gr knoflook

    1 ½ dl olijfolie

    sap van 1 citroen

     

    Bereiding :

     

    Besprenkel het brood met de saus en laat het een half uurtje staan.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (NOTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSSAUS

    WATERKERSSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr waterkers

    10 gr kippebouillonblokje

    200 gr slagroom

    25 gr boter

     

    Bereiding :

     Doe room, bouillon en boter in de mengbeker : 10 min / varoma / snelheid 4.

    Voeg de grof gesneden waterkers toe : 8 seks / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODE PAPRIKASAUS

    RODE PAPRIKASAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 rode paprika’s (zonder pitjes en schil)

    40 gr boter

    10 gr groentebouillonblokjes

    takje tijm

    100 gr slagroom

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte paprika’s in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg 15 gr boter toe : 10 min / 90 ° C / snelheid 2.

    Voeg de bouillon en de tijm toe : 20 min / 90 ° C / snelheid 2 zonder maatbeker op het deksel.

    Pureer : 10 sec / snelheid 10 en voeg de room toe.

    Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van de boter.  Zeef de saus vlak voor het serveren.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUNTSAUS

    MUNTSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr pepermunt

    2 eetlepels suiker

    4 eetlepels moutazijn

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORIELESAUS

    MORIELJESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    10 gr gedroogde morieljes

    100 gr kippebouillon

    50 gr sjalotten

    25 gr boter

    scheutje cognac

    100 gr droge witte wijn

    4 eetlepels slagroom

    100 gr madeira

     

    Bereiding :

     

    Doe de bouillon in de mengbeker : 3 min / 60 ° C / snelheid 1.

    Doe de bouillon in een kom en laat de morieljes hier 30 min in weken.

    Doe de schoongemaakte en in vieren gesneden sjalotten in de mengbeker : 4 sec / snelheid 5.  Spatel naar de messen toe.

    Voeg 15 gr boter toe : 5 min / varoma / snelheid 2.

    Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte morieljes toe.  Bewaar het weekvocht.

    Voeg de cognac, de wijn en het weekvocht toe : 15 min / 90 ° C / snelheid 2 met de maatbeker niet op het deksel.

    Pureer de saus : 10 sec / snelheid 8 en meng er op snelheid 2 de rest van de boter, madeira en de room door.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (GROENTEN)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs