THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER
N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31.
U kan hen bereiken op volgend adres :
N.V. CNUDDE
Pontstraat 4
B-8791 Beveren-Leie
Tel. 00 32 56 352 320
Fax. 00 32 56 350 668
www.thermomixbenelux.com
Doe de schoongemaakte paprikas in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.
Voeg 15 gr boter toe : 10
min / 90 ° C / snelheid 2.
Voeg de bouillon en de tijm toe : 20 min / 90 ° C / snelheid 2 zonder maatbeker op het deksel.
Pureer : 10 sec /
snelheid 10 en voeg de room toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van de
boter.Zeef de saus vlak voor het
serveren.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
MUNTSAUS
MUNTSAUS
Ingrediënten :
200 gr pepermunt
2 eetlepels suiker
4 eetlepels moutazijn
Bereiding :
Doe de ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
MORIELESAUS
MORIELJESAUS
Ingrediënten :
10 gr gedroogde morieljes
100 gr kippebouillon
50 gr sjalotten
25 gr boter
scheutje cognac
100 gr droge witte wijn
4 eetlepels slagroom
100 gr madeira
Bereiding :
Doe de bouillon in de mengbeker : 3 min / 60 ° C / snelheid 1.
Doe de bouillon in een kom en laat de morieljes hier 30 min
in weken.
Doe de schoongemaakte en in vieren gesneden sjalotten in de
mengbeker : 4 sec / snelheid 5.Spatel naar de messen toe.
Voeg 15 gr boter toe : 5
min / varoma / snelheid 2.
Voeg de laatste 2 minuten de uitgelekte morieljes toe.Bewaar het weekvocht.
Voeg de cognac, de wijn en het weekvocht toe : 15 min / 90 ° C / snelheid 2 met de
maatbeker niet op het deksel.
Pureer de saus : 10
sec / snelheid 8 en meng er op
snelheid 2 de rest van de boter, madeira en de room door.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
GROENE SAUS
GROENE SAUS
Ingrediënten :
½ kopje bladpeterselie
½ kopje basilicum
½ kopje muntblaadjes
½ kopje kervelblaadjes
1/8 kopje dragonblaadjes
3 kleine augurkjes
1 eetlepel kappertjes
½ kopje bieslook
1 bosui
1 ½ olijfolie
1 theelepel grove mosterd
sap en rasp van ½ citroen
Bereiding :
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 8 sec / stand 9.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
GROENE KRUIDENOLIE
GROENE KRUIDENOLIE
Ingrediënten :
1 liter water
½ kopje tuinkruiden naar keuze
1 ½ dl druivenpitolie
1 dl olijfolie
Bereiding :
Breng het water in de mengbeker aan de kook : 10 min / varoma / snelheid 1.
Doe de kruiden erin en laat ze 5 seconden in het water
staan.Giet de kruiden af in een zeef en
leg ze 20 sec in ijswater.Haal ze uit
het water en dep ze droog.
Doe de kruiden met de druivenpitolie in de mengbeker : 8 sec / snelheid 9.
Laat de Thermomix draaien op stand 3 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olijfolie
erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
GREMOLATA
GREMOLATA
Ingrediënten :
schil van 1 citroen
1 bosje peterselie
1 teen knoflook
Bereiding :
Maak de peterselie schoon en droog hem goed af.
Laat de thermomix draaien op stand 8 en doe de citroenschil erin.
Voeg de look en de peterselie toe : 20 sec / stand 6.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
CHIMICHURRI
CHIMICHURRI
Ingrediënten :
75 gr peterselieblad
2 tenen knoflook
2 chilipepertjes
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 theelepel oregano
1 dl olijfolie
Bereiding :
Doe alle ingrediënten behalve de olie in de mengbeker : 10 sec / snelheid 8.
Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en voeg door het deksel met de maatbeker erop, de olie
toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (GROENTEN)
TRUFFELMAYONAISE
TRUFFELMAYONAISE
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie (vervang 1 eetlepel olie door truffelokie)
2 theelepels citroensap
gehakte truffel
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Voeg gehakte truffel naar smaak toe.
Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
TARTAARSAUS
TARTAARSAUS
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie
2 theelepels citroensap
25 gr uitjes
25 gr kappertjes
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels kervel
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, witte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Voeg uitjes, kappertjes, peterselie en kervel toe en laat
even draaien : stand 5.
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
ROUILLE
ROUILLE
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie
2 theelepels citroensap
4 teentjes knoflook
cayennepeper
Bereiding :
Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Breng de aïoli op smaak met peper en zout.
Breng de aïoli op smaak met cayennepeper
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
REMOULADE
REMOULADESAUS
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie
2 theelepels citroensap
25 gr uitjes
25 gr kappertjes
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels kervel
1 ansjovisfilet (fijngehakt)
2 eetlepels dragon (fijngehakt)
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Voeg uitjes, kappertjes, peterselie, kervel, ansjovisfilet
en dragon toe en laat even draaien : stand 5.
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
MAYONAISE
MAYONAISE
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie
2 theelepels citroensap
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
AÃOLI
AÏOLI
Ingrediënten :
2 eierdooiers
1 theelepel mosterd
1 theelepel wiite-wijnazijn
2 ½ dl olie
2 theelepels citroensap
4 teentjes knoflook
Bereiding :
Doe de knoflook in de mengbeker : even mixen : stand 5.
Zet de vlinder op het mes.
Doe de dooiers, mosterd, azijn, wtte wijnazijn en het
citroensap in de mengbeker : snelheid
3,5.Laat de olie door het deksel
van de maatbeker erop in de beker lopen.
Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUSEN (MAYONAISE)
PIZZADEEG
PIZZADEEG
Ingrediënten :
500 gr bloem
280 gr melk op kamertemperatuur
30 gr verse gist
20 gr olie
10 gr zout
Bereiding :
Doe de melk, gist, olie en zout in de mengbeker :5 sec
/ snelheid 3.
Voeg de bloem toe : 6
sec / snelheid 8.
2 min / kneedstand
Doe het deeg in een kom en laat het rijzen tot de
hoeveelheid verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 4 porties en laat het nog 15 minuten
rijzen
Rol uit tot 4 pizzas en garneer ze naar wens
Categorie:PIZZA
BOLOGNAISESAUS
BOLOGNAISESAUS
Ingrediënten :
400 gr rundergehakt
50 gr spekjes
80 gr bleekselder
80 gr wortel
80 gr ui
50 gr olie
50 gr rode wijn
350 gr tomatenpulp
peper en zout
Bereiding :
Doe de ui, selder, wortel en spek in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.
Voeg de olie toe : 3 min / 100 ° C / snelheid 1.
Voeg het gehakt toe : 10 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.Doe er na 5 min de rode wijn bij.
Voeg tomatenpulp, peper en zout toe : 15 min / varoma / messen linksomdraaiend / roerstand.
Serveer met spaghetti.
Categorie:SAUZEN (TOMATEN)
25-08-2011
CAKE VAN CASHEWNOTEN
CAKE VAN CASHEWNOTEN
Ingrediënten :
250 gr Cashewnoten (ongezouten)
150 gr suiker
5 eieren
sap van ½ citroen
poedersuiker
boter om bakvorm in te boteren
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°.
Doe de Cashewnoten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 7-10 progressief.Bewaar apart.
Zonder de beker uit te wassen, doe suiker en eieren in de mengbeker : 5 min / 37 ° C / snelheid 4.
Stel opnieuw in : 5 min / snelheid 4.
Voeg hetCashewnotenmengsel en citroensap toe: 10 sec / snelheid 4.
Giet het mengsel in een ingeboterde bakvorm en zet het 40° in de oven op 180°.
De veelzijdige mogelijkheden van de Thermomix openen een nieuwe dimensie in het koken : SNEL - GEZOND EN LEKKER. De Vorwerk Thermomix TM31 is een hoogwaardig en doordacht product. Het geniale aan de Thermomix is de combinatie van fijnmaken, garen en roeren in één toestel. De Thermomix geeft u meer tijd voor u zelf en uw familie. Moeiteloos worden lekkere en gezonde gerechten binnen de kortste tijd klaargemaakt.
Maak kennis met de mogelijkheden van Thermomix tijdens een presentatie bij u aan huis, of een Workshop bij ons thuis !!!
Deze Blog is heb ik vooral gemaakt voor iedereen die reeds een Thermomix heeft, voortdurend worden nieuwe gerechten gepubliceerd op deze Blog.
ERIC PECINOVSKY UW THERMOMIX ADVISOR
10-08-2011
BEURRE BLANC
BEURRE BLANC
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
PALOISESAUS
PALOISESAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel muntblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, muntblaadjes, water, peper, zout
toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
MIERIKSWORTELSAUS
MIERIKSWORTELSAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel dragonblaadjes
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
sap van ½ citroen
mespunt cayennepeper
1 eetlepel mierikswortel (vers geraspt of op olie)
1 eetlepel zure room
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper,
zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, citroensap en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Roer 1 eetlepel mierikswortel en 1 eetlepel zure room door
de saus.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek