THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEZENDEEG

    SOEZENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr water

    150 gr bloem

    100 gr ter

    4 eieren

    mespunt zout

     

    Bereiding :

    Doe het water, zout en de boter in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / snelheid 2.

    Voeg de bloem toe : 30 sec / snelheid 4.

    Laat het mengsel afkoelen tot onder de 70 ° C.  Zet hiertoe de mengbeker in koud water.

    Laat de Thermomix 40 sec draaien / snelheid 4 en voeg één voor één de eieren toe.

    Maak met 2 lepels kleine hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmatje en bak ze in een oven van 180 ° C.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIGARETTENDEEG

    SIGARETTENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr boter

    200 gr suiker

    200 gr bloem

    200 gr eiwit

     

    Bereiding :

     

    Maak van de suiker poedersuiker : 10 sec / snelheid 9.

    Doe de boter erbij : 3 min / 37 ° C / snelheid 1,5.

    Doe de bloem en het eiwit erbij : 1,5 min / 37 ° C / snelheid 4.

    Strijk nu met een kwastje op een siliconenmatje en bak ze in een oven van 170 ° C egaal bruin.  Vorm ze direct ui de oven want ze zijn snel hard.

     

    Dit deeg wordt gebruikt om tulpbakjes te maken om bijvoorbeeld ijs in te doen of om de bekende opgerolde koekjes te maken.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PANNEKOEKENBESLAG

    PANNENKOEKENBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr melk

    3 eieren

    ½ theelepel  zout

    300 gr bloem

    1 theelepel  bakpoeder

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe de melk, de eieren en het zout in de mengbeker : 15 sec / snelheid 4.

    Voeg de bloem en het bakpoeder toe : 15 sec / snelheid 4.

    Laat het deeg 15 rijzen en bak er pannenkoeken van.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GISTDEEG

    GISTDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr bloem

    40 gr verse gist

    220 gr melk op kamertemperatuur

    100 gr suiker

    80 gr boter

    1 ei

    ½ theelepel zout

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 2 min / kneedstand.

    Doe het deeg in een kom en laat het op een warme plaats verdubbelen in volume.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLENSJESBESLAG

    FLENSJESBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr bloem

    1 mespunt zout

    1 lepel olie

    2 eieren

    600 gr melk

    1 lepel  citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 20 sec / snelheid 6.

    Laat het deeg minstens ½ uur rusten vooraleer de flensjes te bakken.

     

    Om de flensjes nog lekkerder te maken, kan er vanillesuiker aan worden toegevoegd.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX VANILLE

    CRÈMEUX VANILLE

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr room

    80 gr suiker

    6 eierdooiers

    2 vanillestokjes

    2 blaaadjes gelatine

     

    Bereiding :

     

    Week de gelatine in ruim koud water.

    Doe de room, de suiker, het vanillemerg en de dooiers in de mengbeker : 10 min / 80 ° C / messen linksomdraaiend / snelheid 2.

    Knijp de gelatine goed uit en voeg toe : 30 sec / messen linksomdraaiend / snelheid 2.

    Doe in vormpjes en laat afkoelen in de koeling.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX PISTACHE

    CRÈMEUX PISTACHE

     

    Ingrediënten :

     

    110 gr crème anglaise

    45 gr pistachepasta

    90 gr witte chocolade

    20 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de crème anglaise, de pistachepasta  en de chocolade in de mengbeker : 2 min / 37 ° C / snelheid 2.

    Voeg de boter doe : 30 sec / snelheid 3.

    Doe de crème in vormpjes en laat opstijven in de koeling.

     

    Crémeux zijn zachte crèmes doe gebruikt worden als dessert op zich maar ook vaak in combinatie met gebak, fruit en ijs.  Bij deze chocolade variatie is uiteraard de chocolade erg belangrijk voor de uiteindelijke smaak.  Varieer hiermee tot u de juiste gevonden heeft.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX GIANDUIA

    CREMEUX GIANDUIA

     

    Ingrediënten :

     

    110 gr crème anglaise

    70 gr Nutella

    90 gr donkere chocolade

    20 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de crème anglaise, de Nutella en de chocolade in de mengbeker : 2 min / 37 ° C / snelheid 2.

    Voeg de boter doe : 30 sec / snelheid 3.

    Doe de crème in vormpjes en laat opstijven in de koeling.

     

    Crémeux zijn zachte crèmes doe gebruikt worden als dessert op zich maar ook vaak in combinatie met gebak, fruit en ijs.  Bij deze chocolade variatie is uiteraard de chocolade erg belangrijk voor de uiteindelijke smaak.  Varieer hiermee tot u de juiste gevonden heeft.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREME PATISSIERE

    CREME PATISSIERE (Banketbakkersroom)

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr melk

    20 gr bloem

    2 eieren

    2 eierdooiers

    2 lepels vanillesuiker

    70 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 90 ° C / snelheid 4.

     

    Deze crème wordt gebruikt als basis voor bijvoorbeeld créme au beurre maar kan ook op zich gebruikt worden om bijvoorbeeld soezen of taartbodems te vullen.  Er kan makkelijk een smaak aan toegevoegd worden.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREME AU BEURRE

    CREME AU BEURRE

     

    Ingrediënten :

     

    70 gr poedersuiker

    130 gr zachte boter

    1 ei

    1 eierdooier

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de in blokjes gesneden zachte boter met de poedersuiker in de mengbeker : 2 min / snelheid 3.

    Voeg het ei en de dooier toe : 3 min / snelheid 2,5.

     

    Deze bekende crème wordt vooral gebruikt om gebak te vullen, maar kan ook tussen macarons gespoten worden.  Als u de crème mengt met banketbakkersroom wordt hij een stuk lichter.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRISEEDEEG

    BRISEEDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr boter

    ½ theelepel zout

    300 gr bloem

    1 maatbeker water

    1 theelepel vanillesuiker

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 1 min / kneedstand.

    Haal het deeg eruit en vorm er een bal van.  Zet deze in de koeling tot gebruik.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEIGNETBESLAG

    BEIGNETBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr bloem

    ½ theelepel zout

    1 lepel olie

    1 ei

    1 maatbeker water

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 6.

    Roer nu met de spatel goed over de bodem van de mengbeker : opnieuw 10 sec / snelheid 6.

     

    Het deeg moet dik lopend zijn.  Een te dun deeg loopt van de te frituren ingrediënten af en een te dik deeg krijgt u er niet mooi omheen.

    Met paprika- kerrie- of gemberpoeder kan u een smaak aan het deeg geven.

    Voor zoete bereidingen kan er vanillesuiker of een beetje eau-de-vie ipv water worden toegevoegd.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAKPOEDER

    BAKPOEDER

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr rijstbloem

    100 gr sodabicarbonaat

    200 gr wijnsteenzuur

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de wijnbeker : 10 sec / snelheid 5.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMANDELVULLING

    AMANDELVULLING (deze massa kan gebruikt worden als vulling voor broodjes en koekjes)

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr poedersuiker

    200 gr amandelpoeder

    60 gr eiwit

    ½ theelepel bitter amandelextract

     

    Bereiding :

     

    Doe het amandelpoeder in de mengbeker : 20 sec / snelheid 7.

    Voeg poedersuiker toe : 30 sec / snelheid 2,5.

    Voeg ondertussen door de opening in het deksel de eiwitten en het extract toe.

    Zet de massa ½ uur in de koeling.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TZATZIKIDIP

    TZATZIKIDIP

     

    Ingrediënten :

     

    2 komkommers

    400 gr Griekse yoghurt

    15 gr knoflook

    3 lepels verse muntblaadjes

    1 theelepel limoensap

    peper

    zout

     

    Bereiding :

     

    Snijd de komkommers in de lengte doormidden en haal het zaad eruit.  Laat de schil eraan.  Snijd in stukken : 20 sec / snelheid 6.

    Doe de komkommer in een zeef en bestrooi met zout.  Laat zo een kwartier uitlekken.

    Doe de knoflook en de muntblaadjes in de mengbeker : 15 sec / snelheid 7.

    Voeg de yoghurt en het limoensap toe : 15 sec / snelheid 4.

    Spoel met koud water het zout van de komkommer en knijp goed uit.

    Doe de komkommer bij de yoghurt : 10 sec / messen linksomdraaiend / roerstand.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNDIP

    TONIJNDIP

     

    Ingrediënten :

     

    60 gr mayonaise

    250 gr Philadelphia roomkaas

    185 gr tonijn uit blik

    10 gr walnoot

    1 lente-ui (in stukken)

    3 takjes peterselie

    zout

    peper

     

    Bereiding :

     

    Doe peterselie, noten en lente-ui in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Voeg de mayonaise en de roomkaas toe : 12 sec / snelheid 5.

    Maak de randen schoon met de spatel.

    Voeg de tonijn toe : 15 sec / snelheid 5.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNCREME

    TONIJNCREME

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr tonijn uit blik

    5 gr verse knoflook

    10 gr citroensap

    10 gr gehakte peterselie

    35 gr fijne mosterd

    1 eierdooier

    5 gr dragonblaadjes

    10 gr wit brood

    3 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten, behalve de olie, in de mengbeker : 1 min / snelheid 5.

    Zet de maatbeker op het deksel en laat de olie erin lopen terwijl de Thermomix draait op snelheid 4.

    Breng op smaak met peper en zout



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPENADE VAN OLIJVEN EN TOMATEN

    TAPENADE VAN OLIJVEN EN TOMATEN

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr gedroogde tomaten

    1 theelepel mosterd

    25 gr kappertjes

    25 gr groene olijven zonder pit

    2 tenen knoflook

    1 theelepel citroensap

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARTISJOK AMUSE

    ARTISJOKAMUSE

     

    Ingrediënten :

     

    285 gr artisjok harten (zacht in de olie)

    ½ teentje look

    30 gr harde geiten-of schapenkaas vb. Pecorino

    handvol basilicumblaadjes

     

    Bereiding :

     

    Doe de Picorini in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.  Bewaar apart.

    Voeg de basilicum en het teentje knoflook toe :  3 sec / stand 8.

    Bijspatelen en nog eens 5 sec / stand 6.

    Voeg de artisjokharten (zonder de olie) : 3 sec / stand 6.

    Bijspatelen en nog eens 5 sec / stand 6.

    Voeg eventueel wat artisjokolie toe om het smeuïg te maken.

    Voeg de kaas toe : 10 sec / stand 3.

     



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIPSAUS MET ADVOCADO

    DIPSAUS MET AVOCADO

     

    Ingrediënten :

     

    1 rijpe advocado

    1 bos kervel (of peterselie, of basilicum of waterkers …)

    1 sjalot

    4 eetlepels sesamolie

    sap van ½ citroen

    snuifje fleur de sel

    1 tak witte of groene selder

    2 koffielepels kappertjes

    ½ rode peper zonder zaadjes (facultatief)

     

    Bereiding :

     

    Doe de selder, kappertjes, kervel en sjalot in de mengbeker : 5 sec / turbo. Spatel bij.

    Voeg advocado en citroensap toe : 4 sec / snelheid 5.  Spatel bij.

    Zet de vlinder op het mes :2 min / snelheid 3.  Voeg geleidelijk de sesamolie toe via het gaatje in de deksel.

    Voor een pikantere saus :  Voeg ½ rode peper  en fijngehakte sjalot toe



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs