THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNCREME

    TONIJNCREME

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr tonijn uit blik

    5 gr verse knoflook

    10 gr citroensap

    10 gr gehakte peterselie

    35 gr fijne mosterd

    1 eierdooier

    5 gr dragonblaadjes

    10 gr wit brood

    3 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten, behalve de olie, in de mengbeker : 1 min / snelheid 5.

    Zet de maatbeker op het deksel en laat de olie erin lopen terwijl de Thermomix draait op snelheid 4.

    Breng op smaak met peper en zout



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPENADE VAN OLIJVEN EN TOMATEN

    TAPENADE VAN OLIJVEN EN TOMATEN

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr gedroogde tomaten

    1 theelepel mosterd

    25 gr kappertjes

    25 gr groene olijven zonder pit

    2 tenen knoflook

    1 theelepel citroensap

    1 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARTISJOK AMUSE

    ARTISJOKAMUSE

     

    Ingrediënten :

     

    285 gr artisjok harten (zacht in de olie)

    ½ teentje look

    30 gr harde geiten-of schapenkaas vb. Pecorino

    handvol basilicumblaadjes

     

    Bereiding :

     

    Doe de Picorini in de mengbeker : 10 sec / snelheid 10.  Bewaar apart.

    Voeg de basilicum en het teentje knoflook toe :  3 sec / stand 8.

    Bijspatelen en nog eens 5 sec / stand 6.

    Voeg de artisjokharten (zonder de olie) : 3 sec / stand 6.

    Bijspatelen en nog eens 5 sec / stand 6.

    Voeg eventueel wat artisjokolie toe om het smeuïg te maken.

    Voeg de kaas toe : 10 sec / stand 3.

     



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIPSAUS MET ADVOCADO

    DIPSAUS MET AVOCADO

     

    Ingrediënten :

     

    1 rijpe advocado

    1 bos kervel (of peterselie, of basilicum of waterkers …)

    1 sjalot

    4 eetlepels sesamolie

    sap van ½ citroen

    snuifje fleur de sel

    1 tak witte of groene selder

    2 koffielepels kappertjes

    ½ rode peper zonder zaadjes (facultatief)

     

    Bereiding :

     

    Doe de selder, kappertjes, kervel en sjalot in de mengbeker : 5 sec / turbo. Spatel bij.

    Voeg advocado en citroensap toe : 4 sec / snelheid 5.  Spatel bij.

    Zet de vlinder op het mes :2 min / snelheid 3.  Voeg geleidelijk de sesamolie toe via het gaatje in de deksel.

    Voor een pikantere saus :  Voeg ½ rode peper  en fijngehakte sjalot toe



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPENADE VAN OLIJVEN EN PIJNBOOMPITTEN

    TAPENADE VAN OLIJVEN EN PIJNBOOMPITTEN

     

    Ingrediënten :

     

    15 gr knoflook

    300 gr olijven

    20 gr pijnboompitten

    oregano

    rozemarijn

    tijm

    peper en zout

    olijfolie

     

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook in de mengbeker :  5 sec / snelheid 7.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 7.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Doe de inhoud in een pot en bedek met olijfolie.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GUACAMOLE

    GUACAMOLE

     

    Ingrediënten :

     

    Schil en sap van ½ limoen

    2 grote rijpe avocado’s

    1 grote tomaat

    20 gr rode ui

    1 verse rode peper (zonder zaad)

    15 gr knoflook

    zout

    peper

     

    Bereiding :

     

    Doe de limoenschil in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 7 sec / snelheid 5.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Als u één pit van de advocado bewaart en hem in de guacomole zet blijft hij mooi licht van kleur.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSSAUS

    WATERKERSSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr waterkers

    10 gr kippenbouillonblokje

    200 gr slagroom

    25 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de room, bouillon en boter in de mengbeker : 10 minuten / varoma / snelheid 4.

    Voeg de grof gesneden waterkers toe : 8 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFFRAANSAUS

    SAFFRAANSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    ½ theelepel saffraandraadjes of poeder

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLIJVENSAUS

    OLIJVENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 volle lepel olijven

     

    Bereiding :

     

    Doe de olijven in de mengbeker : 6 sec / snelheid 6.  Bewaar apart in een kom.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Voeg aan het einde de gepureerde olijven toe.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOISETTESAUS

    NOISETTESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    50 gr bruine boter

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Roer er vlak voor het opdienen 50 gr bruine boter door.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUSSELINESAUS

    MOUSSELINESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    ½ dl licht opgeklopte room

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Voeg vlak voor het opdienen ½ dl licht opgeklopte room toe.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSTERDSAUS

    MOSTERDSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 eetlepel fijne mosterd

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTESESAUS

    MALTESESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap 2 kleine bloedsinaasappels

    1 mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLLANDAISESAUS

    HOLLANDAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOYOTSAUS

    FOYOTSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 ½ dl sherry

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Kook ondertussen 1 ½ dl sherry tot de helft in en meng deze door de Hollandaisesaus.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE ROUGE

    BEURRE ROUGE

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels rode-wijnazijn

    4 eetlepels rode wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET VISFUMET

    BEURRE BLANC MET VISFUMET

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    5 gr visbouillonpoeder

    5 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Voeg visbouillonpoeder en suiker toe.

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.

    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET SAFFRAAN

    BEURRE BLANC MET SAFFRAAN

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    ½ theelepel saffraan

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water, de saffraan  en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET KRUIDEN

    BEURRE BLANC MET KRUIDEN

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    1 eetlepel gehakte tuinkruiden

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Voeg aan het einde van de bereiding 1 eetlepel gehakte tuinkruiden toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BALSAMICOSAUS

    BALSAMICOSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    1 eetlepel  witte wijnazijn

    1 eetlepel balsamicoazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    balsamicoazijn

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, balsamicoazijn en  azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs