BEURRE BLANC MET KRUIDEN
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
1 eetlepel gehakte tuinkruiden
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water. Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Voeg aan het einde van de bereiding 1 eetlepel gehakte
tuinkruiden toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
|