THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPENADE VAN OLIJVEN EN PIJNBOOMPITTEN

    TAPENADE VAN OLIJVEN EN PIJNBOOMPITTEN

     

    Ingrediënten :

     

    15 gr knoflook

    300 gr olijven

    20 gr pijnboompitten

    oregano

    rozemarijn

    tijm

    peper en zout

    olijfolie

     

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook in de mengbeker :  5 sec / snelheid 7.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 7.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Doe de inhoud in een pot en bedek met olijfolie.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GUACAMOLE

    GUACAMOLE

     

    Ingrediënten :

     

    Schil en sap van ½ limoen

    2 grote rijpe avocado’s

    1 grote tomaat

    20 gr rode ui

    1 verse rode peper (zonder zaad)

    15 gr knoflook

    zout

    peper

     

    Bereiding :

     

    Doe de limoenschil in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 7 sec / snelheid 5.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Als u één pit van de advocado bewaart en hem in de guacomole zet blijft hij mooi licht van kleur.



    Categorie:AMUSE BOUCHE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERKERSSAUS

    WATERKERSSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr waterkers

    10 gr kippenbouillonblokje

    200 gr slagroom

    25 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de room, bouillon en boter in de mengbeker : 10 minuten / varoma / snelheid 4.

    Voeg de grof gesneden waterkers toe : 8 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAFFRAANSAUS

    SAFFRAANSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    ½ theelepel saffraandraadjes of poeder

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLIJVENSAUS

    OLIJVENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 volle lepel olijven

     

    Bereiding :

     

    Doe de olijven in de mengbeker : 6 sec / snelheid 6.  Bewaar apart in een kom.

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Voeg aan het einde de gepureerde olijven toe.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOISETTESAUS

    NOISETTESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    50 gr bruine boter

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Roer er vlak voor het opdienen 50 gr bruine boter door.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUSSELINESAUS

    MOUSSELINESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    ½ dl licht opgeklopte room

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Voeg vlak voor het opdienen ½ dl licht opgeklopte room toe.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSTERDSAUS

    MOSTERDSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 eetlepel fijne mosterd

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTESESAUS

    MALTESESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap 2 kleine bloedsinaasappels

    1 mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLLANDAISESAUS

    HOLLANDAISESAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOYOTSAUS

    FOYOTSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    2 eetlepels witte-wijnazijn

    2 eetlepels water

    4 eierdooiers

    130 gr boter

    sap van ½ citroen

    1 mespunt cayennepeper

    1 ½ dl sherry

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.

    Kook ondertussen 1 ½ dl sherry tot de helft in en meng deze door de Hollandaisesaus.

    Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE ROUGE

    BEURRE ROUGE

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels rode-wijnazijn

    4 eetlepels rode wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET VISFUMET

    BEURRE BLANC MET VISFUMET

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    5 gr visbouillonpoeder

    5 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Voeg visbouillonpoeder en suiker toe.

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.

    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET SAFFRAAN

    BEURRE BLANC MET SAFFRAAN

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    ½ theelepel saffraan

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water, de saffraan  en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEURRE BLANC MET KRUIDEN

    BEURRE BLANC MET KRUIDEN

     

    Ingrediënten :

     

    50 gr schoongemaakte sjalot

    3 eetlepels witte-wijnazijn

    4 eetlepels droge witte wijn

    2 eetlepels koud water

    200 gr licht gezouten boter

    scheutje citroensap

    1 eetlepel gehakte tuinkruiden

     

    Bereiding :

     

    Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5. 

    Laat de Thermomix dan 5 min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.

    Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.

    Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.  Zet hem terug en voeg peper en zout toe. 

    Stel in : 5 min / 60 ° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.

    Voeg aan het einde van de bereiding 1 eetlepel gehakte tuinkruiden toe.

    Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op dezelfde stand.

    Haal hem er direct uit.



    Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BALSAMICOSAUS

    BALSAMICOSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 lepel maïsolie

    25 gr schoongemaakte sjalot

    1 eetlepel dragonblaadjes

    1 eetlepel  witte wijnazijn

    1 eetlepel balsamicoazijn

    2 eetlepels water

    1 theelepel gemalen peper

    4 eierdooiers

    250 gr geklaarde boter

    1 lepel witte wijn

    balsamicoazijn

    mespunt cayennepeper

     

    Bereiding :

     

    Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :  3 sec / snelheid 4.

    Zet de vlinder op het mes.

    Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper, zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Voeg witte wijn, balsamicoazijn en  azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.

    Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de smaak met zout en peper.



    Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)

    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECHUGO DE POLLO A LA NARANJA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten (voor 4 personen) :

    50 gr courgette ongeschild
    50 gr ui
    40 gr olijfolie
    400 gr kippefilet (in stukjes van 2cm op 2 cm)
    20 gr cointreau of zoete witte wijn
    20 gr brandy (cognac of armagnac)
    het sap van 1 sinaasappel
    1 sinaasappel (voor de garnituur)
    peper en zout
    gehakte peterselie

    Bereiding :

    - Doe de courgetten en ui in de mengbeker : 4 sec / snelheid 4.
    - Spatel de rest naar de messen toe : 10 min / 100° C / snelheid 1.
    - Snij ondertussen de kippenfilets in stukjes en kruid ze goed met peper en zout.
    - Programmeer 8 min / varoma / messen linksomdraaiend / snelheid 1 en giet de stukjes kippefilet door de opening van de mengbeker.
    - Wanneer 3 minuten voorbij zijn, voeg de brandy en de cointreau (of zoete witte wijn) toe door de opening.
    - Wanneer er nog 1 minuut te gaan is, voeg het sap van 1 sinaasappel toe door de opening.
    - Dresseer de schotel met schijfjes sinaasappel en gehakte peterselie




    Categorie:SPAANSE TAPAS

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLAN DE HUEVO AL VAROMA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen FLAN DE HUEVO AL VAROMA (FLAN MET EIEREN)

    Ingrediënten
    :

    500 gr volle melk
    4 eieren
    130 gr suiker
    vloeibare caramel
    700 gr water

    Bereiding :

    - Doe een goede bodemlaag vloeibare caramel in een bakvorm of ovenschotel, die minstens 1 liter inhoud heeft, en die past in de varoma-schaal.  Je kan hiervoor ook een wegwerp schaal (vb aluminium) gebruiken.
    - Doe de melk, eieren en suiker in de mengbeker : 12 sec / snelheid 3.
    - Doe dit mengsel in de schaal en doe de deksel erop (indien je geen deksel hebt, bedek dan met enkele lagen bakpapier), dit om het vocht te absorberen.
    - Doe het water in de mengbeker en plaats de schaal in de varoma : 42 min / varoma / snelheid 2.
    - Controleer met een priem of er nog mengsel aan kleeft na deze tijd, zoniet programmeer enkele minuutjes bij.
    - Plaats het een nachtje in de koelkast.



    Categorie:FLAN

    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUDIN DE JAMON Y QUESO

    Benodigdheden :

    2 pakjes toastbrood (zonder korstjes)
    12 schijfjes hesp
    12 schijfjes kaas
    1 blik gecondenseerde melk
    3 eieren
    peper
    zout
    vloeibare caramel

    Bereiding :

    - Verwarm de oven voor op 200° C.
    - Doe de melk, de eieren, peper en zout in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5.  Doe het mengsel in een platte kom.
    - Giet een laagje vloeibare caramel (tot dat de bodem helemaal bedekt is) in een hoge bakvorm.  Dep het brood in het mengsel van de eieren en bedek het met kaas en hesp.
    - Dep de volgende laag brood en bedek opnieuw met kaas en hesp. 
    - Herhaal deze handeling enkele keren.
    - Indien er na de laatste laag nog eieremengsel over is, giet het dan over de laatste laag (niet te veel, anders wordt het geheel te plat).
    - Plaats de bakvorm in een grotere schaal gevuld met enkele cm water (bain marie), en plaats dit in de oven gedurende 35-40 min.
    - Laat het eerst even afkoelen om je niet te verbranden.
    - Is ook heel lekker om koud te eten na een nachtje in de koelkast, als tussendoortje.



    Categorie:SPAANSE TAPAS

    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROQUETAS DE JAMON IBERICO (Kroketten van Serrano ham)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    150 gr Serrano ham
    2 hardgekookte eieren
    50 gr olijfolie
    100 gr boter
    30 gr ui (fijngesnipperd)
    170 gr bloem
    800 gr melk
    nootmuskaat
    peper
    zout

    Bereiding :

    - Doe de Serrano ham in de mengbeker : 5 x Turbo.  Bewaar apart.
    - Doe de hardgekookte eieren in de mengbeker : 2 sec / snelheid 4.  Bewaar apart. 
    - Doe olijfolie, boter en ui in de mengbeker : 3 min / varoma / snelheid 3,5.
    - Voeg de bloem toe : 1 min / 100° C / snelheid 2,5.
    - Voeg de melk, nootmuskaat, peper en zout toe : 10 sec / snelheid 6.
    - Voeg 2 eetlepels fijngehakte Serrano ham toe : 7 min / varoma / snelheid 4.
    - Laat enkele minuten rusten zonder deksel te openen.
    - Doe de inhoud van de mengbeker in een grote kom.
    - Voeg de rest van de Serrano ham en het eiermengsel toe en meng goed met de spatel.  Controleer het zoutgehalte.
    - Bewaar het mengsel in een vochtige bak, zodat het deeg niet kan kleven.  Plaats minstens enkele uren in de koelkast totdat het mengsel goed koud is.
    - Vorm de kroketten.  Haal ze door bloem, eieren en paneermeel en bak ze in hete olie.
      



    Categorie:SPAANSE TAPAS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs