THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER
N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31.
U kan hen bereiken op volgend adres :
N.V. CNUDDE
Pontstraat 4
B-8791 Beveren-Leie
Tel. 00 32 56 352 320
Fax. 00 32 56 350 668
www.thermomixbenelux.com
Doe de room, bouillon en boter in de mengbeker : 10 minuten / varoma / snelheid 4.
Voeg de grof gesneden waterkers toe : 8 sec / snelheid 6.
Breng op smaak met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
SAFFRAANSAUS
SAFFRAANSAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
½ theelepel saffraandraadjes of poeder
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
OLIJVENSAUS
OLIJVENSAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
1 volle lepel olijven
Bereiding :
Doe de olijven in de mengbeker : 6 sec / snelheid 6.Bewaar
apart in een kom.
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Voeg aan het einde de gepureerde olijven toe.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
NOISETTESAUS
NOISETTESAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
50 gr bruine boter
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Roer er vlak voor het opdienen 50 gr bruine boter door.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
MOUSSELINESAUS
MOUSSELINESAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
½ dl licht opgeklopte room
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Voeg vlak voor het opdienen ½ dl licht opgeklopte room toe.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
MOSTERDSAUS
MOSTERDSAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel fijne mosterd
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
MALTESESAUS
MALTESESAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap 2 kleine bloedsinaasappels
1 mespunt cayennepeper
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
HOLLANDAISESAUS
HOLLANDAISESAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
FOYOTSAUS
FOYOTSAUS
Ingrediënten :
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels water
4 eierdooiers
130 gr boter
sap van ½ citroen
1 mespunt cayennepeper
1 ½ dl sherry
Bereiding :
Zet de vlinder op het mes.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 80 ° C / snelheid 4.
Kook ondertussen 1 ½ dl sherry tot de helft in en meng deze
door de Hollandaisesaus.
Haal de saus direct eruit als hij klaar is en breng op smaak
met peper en zout.
Categorie:SAUZEN (HOLLANDAISE)
BEURRE ROUGE
BEURRE ROUGE
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels rode-wijnazijn
4 eetlepels rode wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)
BEURRE BLANC MET VISFUMET
BEURRE BLANC MET VISFUMET
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
5 gr visbouillonpoeder
5 gr suiker
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Voeg visbouillonpoeder en suiker toe.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)
BEURRE BLANC MET SAFFRAAN
BEURRE BLANC MET SAFFRAAN
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
½ theelepel saffraan
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water, de
saffraan en de wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid 3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)
BEURRE BLANC MET KRUIDEN
BEURRE BLANC MET KRUIDEN
Ingrediënten :
50 gr schoongemaakte sjalot
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels koud water
200 gr licht gezouten boter
scheutje citroensap
1 eetlepel gehakte tuinkruiden
Bereiding :
Doe de schoongemaakte sjalot met de azijn, het water en de
wijn in de mengbeker : 10 sec / snelheid
3,5.
Laat de Thermomix dan 5
min / 90 ° C / snelheid 4 draaien.
Snijd ondertussen de koude boter in stukjes.
Als de Thermomix klaar is, koel de beker in koud water.Zet hem terug en voeg peper en zout toe.
Stel in : 5 min / 60
° C / snelheid 4 en voeg blokje per blokje de boter toe.
Voeg aan het einde van de bereiding 1 eetlepel gehakte
tuinkruiden toe.
Als de saus te dun is, laat hem nog even verder draaien op
dezelfde stand.
Haal hem er direct uit.
Categorie:SAUSEN (BEURRE BLANC)
BALSAMICOSAUS
BALSAMICOSAUS
Ingrediënten :
1 lepel maïsolie
25 gr schoongemaakte sjalot
1 eetlepel dragonblaadjes
1 eetlepel witte
wijnazijn
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels water
1 theelepel gemalen peper
4 eierdooiers
250 gr geklaarde boter
1 lepel witte wijn
balsamicoazijn
mespunt cayennepeper
Bereiding :
Doe de olie en de sjalot in de mengbeker :3 sec
/ snelheid 4.
Zet de vlinder op het mes.
Voeg de eierdooiers, boter, dragonblaadjes, water, peper,
zout toe : 2 min / 70 ° C / snelheid 4.
Voeg witte wijn, balsamicoazijn en azijn toe : 3 min / 70 ° C / snelheid 4.
Doe de saus direct in een kom en corrigeer eventueel de
smaak met zout en peper.
Categorie:SAUSEN (BEARNAISE)
16-06-2011
PECHUGO DE POLLO A LA NARANJA
Ingrediënten (voor 4 personen) :
50 gr courgette ongeschild 50 gr ui 40 gr olijfolie 400 gr kippefilet (in stukjes van 2cm op 2 cm) 20 gr cointreau of zoete witte wijn 20 gr brandy (cognac of armagnac) het sap van 1 sinaasappel 1 sinaasappel (voor de garnituur) peper en zout gehakte peterselie
Bereiding :
- Doe de courgetten en ui in de mengbeker : 4 sec / snelheid 4. - Spatel de rest naar de messen toe : 10 min / 100° C / snelheid 1. - Snij ondertussen de kippenfilets in stukjes en kruid ze goed met peper en zout. - Programmeer 8 min / varoma / messen linksomdraaiend / snelheid 1 en giet de stukjes kippefilet door de opening van de mengbeker. - Wanneer 3 minuten voorbij zijn, voeg de brandy en de cointreau (of zoete witte wijn) toe door de opening. - Wanneer er nog 1 minuut te gaan is, voeg het sap van 1 sinaasappel toe door de opening. - Dresseer de schotel met schijfjes sinaasappel en gehakte peterselie
Categorie:SPAANSE TAPAS
FLAN DE HUEVO AL VAROMA
FLAN DE HUEVO AL VAROMA (FLAN MET EIEREN)
Ingrediënten :
500 gr volle melk 4 eieren 130 gr suiker vloeibare caramel 700 gr water
Bereiding :
- Doe een goede bodemlaag vloeibare caramel in een bakvorm of ovenschotel, die minstens 1 liter inhoud heeft, en die past in de varoma-schaal. Je kan hiervoor ook een wegwerp schaal (vb aluminium) gebruiken. - Doe de melk, eieren en suiker in de mengbeker : 12 sec / snelheid 3. - Doe dit mengsel in de schaal en doe de deksel erop (indien je geen deksel hebt, bedek dan met enkele lagen bakpapier), dit om het vocht te absorberen. - Doe het water in de mengbeker en plaats de schaal in de varoma : 42 min / varoma / snelheid 2. - Controleer met een priem of er nog mengsel aan kleeft na deze tijd, zoniet programmeer enkele minuutjes bij. - Plaats het een nachtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200° C. - Doe de melk, de eieren, peper en zout in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5. Doe het mengsel in een platte kom. - Giet een laagje vloeibare caramel (tot dat de bodem helemaal bedekt is) in een hoge bakvorm. Dep het brood in het mengsel van de eieren en bedek het met kaas en hesp. - Dep de volgende laag brood en bedek opnieuw met kaas en hesp. - Herhaal deze handeling enkele keren. - Indien er na de laatste laag nog eieremengsel over is, giet het dan over de laatste laag (niet te veel, anders wordt het geheel te plat). - Plaats de bakvorm in een grotere schaal gevuld met enkele cm water (bain marie), en plaats dit in de oven gedurende 35-40 min. - Laat het eerst even afkoelen om je niet te verbranden. - Is ook heel lekker om koud te eten na een nachtje in de koelkast, als tussendoortje.
Categorie:SPAANSE TAPAS
08-06-2011
CROQUETAS DE JAMON IBERICO (Kroketten van Serrano ham)
Ingrediënten :
150 gr Serrano ham 2 hardgekookte eieren 50 gr olijfolie 100 gr boter 30 gr ui (fijngesnipperd) 170 gr bloem 800 gr melk nootmuskaat peper zout
Bereiding :
- Doe de Serrano ham in de mengbeker : 5 x Turbo. Bewaar apart. - Doe de hardgekookte eieren in de mengbeker : 2 sec / snelheid 4. Bewaar apart. - Doe olijfolie, boter en ui in de mengbeker : 3 min / varoma / snelheid 3,5. - Voeg de bloem toe : 1 min / 100° C / snelheid 2,5. - Voeg de melk, nootmuskaat, peper en zout toe : 10 sec / snelheid 6. - Voeg 2 eetlepels fijngehakte Serrano ham toe : 7 min / varoma / snelheid 4. - Laat enkele minuten rusten zonder deksel te openen. - Doe de inhoud van de mengbeker in een grote kom. - Voeg de rest van de Serrano ham en het eiermengsel toe en meng goed met de spatel. Controleer het zoutgehalte. - Bewaar het mengsel in een vochtige bak, zodat het deeg niet kan kleven. Plaats minstens enkele uren in de koelkast totdat het mengsel goed koud is. - Vorm de kroketten. Haal ze door bloem, eieren en paneermeel en bak ze in hete olie.
Categorie:SPAANSE TAPAS
07-06-2011
ROLLO DE ESPINANCAS CON SALMON (Spinazierolletjes met zalm)
Dit is een lekker gerechtje bij speciale gelegenheden (vb. Kerstmis), omwille van de presentatie en de bijzonder mooie kleuren.
Ingrediënten :
200 gr gekookte spinazie, goed uitgelekt 4 eieren (de eigelen en eiwitten scheiden) 25 gr gesmolten boter 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper 1 theelepel citroensap geraspte kaas 300 gr roomkaas (Philadelphia of zelf gemaakte vulling : zie recept hieronder) 200 gr gerookte zalm in schijfjes
Ingrediënten vulling :
300 gr Philadelpia kaas 1 teentje look 60 gr rode paprika 60 gr groene paprika snuifje curry 1/2 theelepel cayennepeper
Bereiding :
- Verwarm oven voor op 180° C. - Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconematje. - Doe spinazie, eigelen, boter, zout en peper in de mengbeker : 15 sec / snelheid 7. Spatel de resten naar de messen toe : opnieuw 15 sec / snelheid 7. Bewaar apart in een grote kom. - Was de mengbeker uit. - Plaats de vlinder. Doe de eiwitten en citroensap in de mengbeker : 6 min / 37° C / snelheid 3,5 zonder dopje. - Giet dit mengsel over het bewaarde spinaziemengsel en meng goed met de spatel. - Spreid dit mengsel uit over de bakplaat of het siliconematje en bestrooi met geraspte kaas. - Bak 12-15 min in de oven op 180° C. - Rol het op in bakpapier en laat het afkoelen in de koelkast. - Wanneer dit koud is, rol het terug uit en bestrijk met Philadelphia (of zelfgemaakte vulling) en schijfjes zalm. Wikkel het als een worst in trasparant papier en laat het minstens 2 uren rusten in de koelkast. - Snij het in kleine schijfjes en serveer met geroosterd toastbrood.
Bereiding vulling :
- Doe het teentje look in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5. - Voeg paprika, komkommer toe : 5 sec / snelheid 5. - Doe het mengsel in het mandje en druk goed aan met een lepel, zodat al het vocht van de groenten verdwenen is. - Doe dit mengsel terug in de mengbeker, voeg de Philadelphia, curry en cayennepeper toe : 15 sec / snelheid 2. - Bewaar het mengsel in de Tupperware in de frigo (dit kan je 6-7 dagen bewaren).
Categorie:SPAANSE TAPAS
RAUWKOSTSALADE
Ingrediënten :
250 gr wortel, geschild 250 gr appel, geschild 50 gr room 20 gr citroensap Peper en zout.
Bereiding :
Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.
Categorie:SALADE
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek