THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROQUETAS DE JAMON IBERICO (Kroketten van Serrano ham)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    150 gr Serrano ham
    2 hardgekookte eieren
    50 gr olijfolie
    100 gr boter
    30 gr ui (fijngesnipperd)
    170 gr bloem
    800 gr melk
    nootmuskaat
    peper
    zout

    Bereiding :

    - Doe de Serrano ham in de mengbeker : 5 x Turbo.  Bewaar apart.
    - Doe de hardgekookte eieren in de mengbeker : 2 sec / snelheid 4.  Bewaar apart. 
    - Doe olijfolie, boter en ui in de mengbeker : 3 min / varoma / snelheid 3,5.
    - Voeg de bloem toe : 1 min / 100° C / snelheid 2,5.
    - Voeg de melk, nootmuskaat, peper en zout toe : 10 sec / snelheid 6.
    - Voeg 2 eetlepels fijngehakte Serrano ham toe : 7 min / varoma / snelheid 4.
    - Laat enkele minuten rusten zonder deksel te openen.
    - Doe de inhoud van de mengbeker in een grote kom.
    - Voeg de rest van de Serrano ham en het eiermengsel toe en meng goed met de spatel.  Controleer het zoutgehalte.
    - Bewaar het mengsel in een vochtige bak, zodat het deeg niet kan kleven.  Plaats minstens enkele uren in de koelkast totdat het mengsel goed koud is.
    - Vorm de kroketten.  Haal ze door bloem, eieren en paneermeel en bak ze in hete olie.
      



    Categorie:SPAANSE TAPAS

    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROLLO DE ESPINANCAS CON SALMON (Spinazierolletjes met zalm)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een lekker gerechtje bij speciale gelegenheden (vb. Kerstmis), omwille van de presentatie en de bijzonder mooie kleuren.

    Ingrediënten :

    200 gr gekookte spinazie, goed uitgelekt
    4 eieren (de eigelen en eiwitten scheiden)
    25 gr gesmolten boter
    1 theelepel zout
    1/2 theelepel peper
    1 theelepel citroensap
    geraspte kaas
    300 gr roomkaas (Philadelphia of zelf gemaakte vulling : zie recept hieronder)
    200 gr gerookte zalm in schijfjes

    Ingrediënten vulling :

    300 gr Philadelpia kaas
    1 teentje look
    60 gr rode paprika
    60 gr groene paprika
    snuifje curry
    1/2 theelepel cayennepeper

    Bereiding :

    - Verwarm oven voor op 180° C.
    - Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconematje.
    - Doe spinazie, eigelen, boter, zout en peper in de mengbeker : 15 sec / snelheid 7.  Spatel de resten naar de messen toe : opnieuw 15 sec / snelheid 7.  Bewaar apart in een grote kom.
    - Was de mengbeker uit.
    - Plaats de vlinder.  Doe de eiwitten en citroensap in de mengbeker : 6 min / 37° C / snelheid 3,5 zonder dopje.
    - Giet dit mengsel over het bewaarde spinaziemengsel en meng goed met de spatel.
    - Spreid dit mengsel uit over de bakplaat of het siliconematje en bestrooi met geraspte kaas.
    - Bak 12-15 min in de oven op 180° C.
    - Rol het op in bakpapier en laat het afkoelen in de koelkast.
    - Wanneer dit koud is, rol het terug uit en bestrijk met Philadelphia (of zelfgemaakte vulling) en schijfjes zalm. Wikkel het als een worst in trasparant papier en laat het minstens 2 uren rusten in de koelkast.
    - Snij het in kleine schijfjes en serveer met geroosterd toastbrood.

    Bereiding vulling :

    - Doe het teentje look in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.
    - Voeg paprika, komkommer toe : 5 sec / snelheid 5.
    - Doe het mengsel in het mandje en druk goed aan met een lepel, zodat al het vocht van de groenten verdwenen is.
    - Doe dit mengsel terug in de mengbeker, voeg de Philadelphia, curry en cayennepeper toe : 15 sec / snelheid 2.
    - Bewaar het mengsel in de Tupperware in de frigo (dit kan je 6-7 dagen bewaren).


    Categorie:SPAANSE TAPAS

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAUWKOSTSALADE

    Ingrediënten :

    250 gr wortel, geschild
    250 gr appel, geschild
    50 gr room
    20 gr citroensap
    Peper en zout.

    Bereiding :

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.



    Categorie:SALADE

    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUSCOUS MET SCAMPIS EN ERWTEN

    Ingrediënten :

    1,5 liter water
    1 vis bouillonblokje 
    20 scampis, gepeld en gereinigd (diepvries)
    200 gr erwten (diepvries)

    Bereiding :

    - Doe het water in de beker samen met de bouillon en stel in : 10 min / varoma / snelheid 1.
    - Doe de diepgevroren scampis en erwten bovenop de warme varomaschaal : 12 min / varoma / snelheid 1.
    - Doe 2 bundeltje van 100 gr voorgekookte couscous in het mandje en stel in (samen met de varomaschaaol die nog altijd gevuld is ) : 1 min / varoma / snelheid 1.
    - Haal de buideltjes couscous eruit en doe in een schaal.  Doe er 2 lepels boter in (of olie voor vegetariërs).  Meng goed ! Voeg er de scampis en de erwten aan toe.  Kruid met peper en zout.
    - Als afwerking kunnen nog enkele andere rauwe groentjes erbij worden geserveerd.
    - Serveer er een fris glaasje witte wijn bij met Chardonnay druif.



    Categorie:COUSCOUS

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GANZELEVER MET RIESLING

    Ingrediënten :

    250 gr ganzelever
    1/4 blaadje laurier
    6 peperkorrels
    150 gr Riesling
    180 gr zachte boter
    1 soeplepel Porto of Cognac
    1,5 koffielepel zout
    3 mespuntjes peper

    Bereiding :

    - Laat de ganzelevertjes, goed gereinigd, 30 min weken in gezouten water.
    - Doe de laurier, de peperkorrels, de Riesling en de ganzelevertjes in de mengbeker : 8 min / 80° C / snelheid 1.
    - Controleer de ganzelevertjes, indien ze nog te roze zijn, verleng de kooktijd met 2 minuten.
    - Laat de ganzelevertjes goed uitlekken met behulp van het kookmandje, verwijder de lauriier en leeg de kom.
    - Doe de ganzelevertjes opnieuw in de kom, voeg de boter toe, de Porto, peper en zout en mix 40-50 sec / snelheid 9-10, tot een gladde mousse.
    - Doe de bereiding in een mooie aarden kom en plaats minimum 2 uur in de koelkast.
    - Serveer met toast.



    Categorie:LEVER

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELPUREE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    1000 gr melig-kokende aardappelen
    280 gr water
    1,5 koffielepel zout
    30 gr boter
    2 snuifjes nootmuskaat
    180 gr melk

    Bereiding :

    - De aardappelen, zout en water in de mengbeker doen : 25 min / 100° C / stand 1.
    - Boter, nootmuskaat en melk toevoegen : 15-20 sec / stand 4 (met behulp van spatel omroeren).



    Categorie:PUREE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELGRATIN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    150 gr halfoude Gouda kaas (in stukken)
    800 gr aardappelen (in schijfjes)
    50 gr room
    150 gr melk
    1 koffielepel zout
    1/2 koffielepel peper
    2 snuifjes nootmuskaat

    Bereiding :

    - Doe de Gouda in de mengbeker : 10 sec / snelheid 6 en bewaar apart.
    - Doe aardappelen, room, melk, zout, peper en nootmuskaat in de mengbeker : 10 min / 100° C / messen linksomdraaiend / stand 2.
    - De aardappelen in een ovenschotel gieten, met de vermalen kaas bestrooien, en in een voorverwarmde oven 25 min op 200° C bakken.



    Categorie:GRATIN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YOGHURTBROOD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    150 gr yoghurt
    2 theelepels zout
    550 gr zesgranenmeel
    1/2 blokje verse gist (20 gr)
    2 theelepels suiker
    130 gr lauw water
    20 gr vetstof
    10 gr olie

    Bereiding :

    - Weeg water en gist af in de mengbeker : 2 min - 37° C - snelheid 2.
    - Voeg bloem, yoghurt en zout toe : 4 min / deegstand.
    - Breng het deeg over in een bakvorm en laat het 1 uur rijzen.
    - Bak 45-50 min in een voorverwarmde oven van 190° C.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAGDALENAS DE BACON Y QUESO (Cupcakes met spek en kaas)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Magdalenas zijn kleine lichte cupcakes met veel smaak.  De Spanjaarden eten ze 's morgens met " café con leche ".  Ze ontbijten voor ze gaan werken vaak buitenshuis vb. in een klein cafeetje. De Magdalenas worden niet zo veel thuis klaargemaakt, maar wel in supermercados en bakkerijen.  De magdalenas vormen een grote aanvulling op ieder ontbijt, en vind je ook terug op een zondagse Champagne brunch.

    Ingrediënten :

    80 gr ontbijtspek
    2 eieren
    30 gr melk
    100 gr bloem
    10 gr bakpoeder
    80 gr geraspte kaas
    40 gr gesmolten boter
    peper en zout

    Bereiding :

    - Verwarm de oven voor op 180° C.
    - Doe het ontbijtspek in de mengbeker : 4 sec / snelheid 5 en bewaar apart.
    - Zonder de mengbeker uit te wassen, doe de eieren en de melk in de mengbeker : 4 sec / snelheid 4.
    - Voeg bloem en bakpoeder toe : 8 sec / snelheid 4.
    - Voeg geraspte kaas, boter en ontbijtspek toe : 4 sec / snelheid 2.
    - Je bekomt nu een smeuïge massa, deze verdeel je met een lepel in een bakvorm voor cupcakes (gebruik bakpapiertjes in de cupcakes).
    - Bak ze ong. 15 min. in de oven.



    Categorie:SPAANSE TAPAS

    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UIENSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    6 uien (in stukken van 4 gesneden)
    2 bouillonblokjes
    850 ml water
    1 eetlepel boter
    100 gr melk
    1 koffielepel citroensap
    1 koffielepel bloem
    Peper, zout, cayennepeper
    Gruyère kaas

    Bereiding :

    - Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 20 min / 100°/ stand 1.
    - Daarna 2 min / snelheid 5.
    - Smaak de soepe eventueel verder nog af, en laat nog eventjes draaien op stand 5.
    - Serveer de soep met Gruyère kaas of doe de kaas in een kommetje en laat iedereen zelf kaas naar believe nemen.  Je kan ook de kaas in de soep doen en laten gratineren in de oven.



    Categorie:SOEPEN

    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCONES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    300 gr zelfrijzende bloem
    1 ei
    1/2 koffielepel zout
    10 gr poedersuiker
    60 gr harde boter, in stukjes
    1 maatbeker melk

    Bereiding :

    - Warm de oven voor op 220°C.
    - Doe de bloem, het zout, de suiker en de boter in de mengbeker en mix gedurende 5 sec / snelheid 8 totdat het mengsel op broodkruim lijkt.
    - Voeg het ei en de melk toe door de opening van de deksel.  Mix 20 sec / deegstand.  Ga verder door met mixen op deegstand gedurende enkele seconden indien nodig om een zacht, lichtjes plakkerig geheel te bekomen.
    - Plaats op een met bloem bestrooid oppervlak.  Rol uit tot 2 cm dikte met behulp van een deegrol.  Steek vormpjes uit met een uitsteker van 6 cm of gebruik de maatbeker.  Let erop de uitsteker of maatbeker telkens in de bloem te doppen.  Bestrijk de rondjes met melk en bak in een warme oven gedurende 12-15 min totdat de scones gaar en goudbruin zijn.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUSSISCHE DEEGTASJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    Deeg :

    250 gr water
    1 koffielepel zout
    500 gr bloem

    Vulling :

    500 gr ajuinen
    600 gr gehakt
    1 koffielepel zout
    1/2 koffielepel peper
    700 gr water
    80 gr vloeibare boter

    Bereiding :

    Deeg :

    - Alle ingrediënten in de mengbeker doen.  Stel in 3 min / deegstand.
    - Rol het deeg uit en versnij in vierkanten van 5 x 5 cm.

    Vulling :

    - De ajuinen in de mengbeker doen en fijnhakken : 5 sec / snelheid 5.
    - Het gehakt, het zout en de peper toevogen en mengen : 1 min / deegstand.
    - 1 eetlepel vleesmengsel op elk deegvierkantje schikken en de 4 uiteinden tot een zakje samendrukken (eventueel toebinden met een zakje bieslook).
    - De Varoma en de Varoma-binnentray met olie invetten en de gevulde zakjes erinzetten, de Varoma aanbrengen en 30 min / varoma / snelheid 2 garen.
    - De warme deegtasjes met vloeibare boter bestrijken en opdienen.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZIJNENBROOD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    500 gr bloem
    40 gr suiker
    1/2 koffielepel zout
    1 blokje gist (40 gr)
    150 gr melk
    2 eieren
    70 gr boter
    150 gr rozijnen

    Bereiding :

    - Alle ingrediënten, met uitzondering van de rozijnen, in de kom gieten : 2,5 min / deegstand.
    - Rozijnen toevoegen : 1,5 min / deegstand (eventueel de rozijnen nogmaals met de hand onder kneden).
    - Het deeg in een rechthoekige bakvorm (20 cm) gieten en in een warme omgeving 30 min laten rijzen.
    - 40 min afbakken in een voorverwarmde oven op 180°C. 



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PREIBROODJES

    Ingrediënten :

    Brooddeeg :

    300 gr bloem
    1/2 blokje gist (20 gr)
    1 theelepel zout
    160 gr melk
    30 gr olie

    Vulling :

    60 gr spekblokjes
    300 gr prei in ringen gesneden
    50 gr boter

    Bereiding :

    Brooddeeg :

    - Alles in de mengbeker doen en kneden : 2 min / gesloten pot / kneedstand.
    - 15 min in een warme ruimte laten rijzen en dan in een rechthoek uitrollen.

    Vulling :

    - Spekblokjes, prei en boter in de mengbeker doen : 7 min / varoma / snelheid 1.
    - Massa uit de beker halen en laten afkoelen, op het rechthoekige deeg verdelen langs één kant en oprollen ( maak dat er vulling telkens tussen het deeg zit).
    - Schijven snijden van 3 cm dikte en deze rechtopzetten (met de snijkant naar boven) en in een vooringevette bakschaal zetten.
    - 15 min laten rijzen en in een voorverwarmde oven steken op 200°C gedurende 30 minuten.



    Categorie:BROOD

    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBECUE BIJSERVEER GERECHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    1000 gr water
    1 theelepel zout
    120 gr lange korrelrijst
    1 doos tonijn in blik (200gr)
    100 gr zilverajuintjes uit glas zoet zuur
    1 rode paprika in stukken
    150 gr light mayonaise
    1 bokaaltje kappertjes (35 gr)
    1 theelepel citroenschil
    1 theelepel zout
    Peper

    Bereiding :

    - Water en zout in de beker doen, mandje inhangen, rijst afwegen, mandje inhangen, rijst afwegen : 30 min /varoma/ snelheid 1.
    - Koud afspoelen, apart zetten en laten afkoelen.
    - Tonijn laten uitlekken samen met de zilverajuintjes via het mandje (zeef).
    - Paprika in de beker doen : 3 sec /snelheid 4,5.
    - Mayonaise, kappertjes met vocht, citroenschil, zout en peper bijdoen : 10 sec / linksdraaien / snelheid 2,5.
    - Tonijn en zilverajuintjes en andere mengeling bij de rijst doen en met de spatel ondermengen.
    - Eventueel wat vocht van de zilverajuintjes bijdoen en enige minuten laten trekken.

    P.S. : De zilverajuintjes mogen ook vervangen worden door pijpajuintjes fijn gesneden !



    Categorie:BARBECUE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROODKRANS MET EMMENTAL EN BASILICUM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    Deeg :

    420 gr lauwwarm water
    1 blokje gist (40 gr)
    1 eetlepel suiker
    30 gr olie van halfgedroogde tomaten
    700 gr bloem
    1 eetlepel zout

    Vulling :

    500 gr water
    6 eieren
    1 bundel basilicum zonder steel
    300 gr Emmental in stukken
    200 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
    150 gr gekookte hesp in blokjes

    Bereiding :

    Deeg :

    - Alles in de beker doen (in volgorde) : 3 min / gesloten beker / kneedstand.
    - Haal uit de beker, doe in een schaal en laat 1 uur rijzen.

    Vulling :

    - Doe het water in de beker en hang het mandje met de eiren erin : 14 min / varoma / snelheid 1.
    - Laten afkoelen en pellen.
    - Beker ledigen en uitdrogen.
    - Basilicumblaadjes in de beker doen : 3 sec / snelheid 8 en in een kom doen.
    - Emmental kaas in de beker doen : 10 sec / snelheid 6 en bij de basilicum doen.
    - Tomaten in de beker doen : 6 sec / snelheid 6 verkleinen en samen met de hamblokjes bij de kaas en de basilicum doen.
    - Alles goed mengen.
    - Deeg uitrollen in de lengte (100 cm x 25 cm), de tomatenkaasvulling erop verdelen, de eieren doormidden snijden en erop leggen, deeg langs de korte zijde dichtdoen.
    - Een krans vormen (diameter 35-37 cm) en op een bakplaat leggen voorzien van bakpapier.
    - Bestrijken met de zongedroogde tomaten.
    - In voorverwarmde oven plaatsen, 40 min bakken op 180°C.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PURE WORTELPUREE VOOR DE ZUIGFLES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorbereiding : 5 min
    Thermomix : 13 min

    Ingrediënten :

    Voor 400 gr vloeibare wortelpuree :
    300 gr geschilde wortelen
    250 gr mineraalwater

    Bereiding :

    - Doe de grof gesneden wortelen in de mengbeker en mix : 4 sec / snelheid 5.
    - Voeg het water toe en programmeer : 12 min / 100°C / snelheid roeren.
    - Bij het belsignaal, mix : 20 sec / snelheid 10.
    - Spatel de onderkant van het deksel en de wanden van de mengbekers bij en mix nogmaals : 20 sec / snelheid 10.



    Categorie:BABYVOEDING

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOCCACIA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden :

    400 gr lauwwarm water
    1 zakje gist (10 gr)
    20 gr olie
    500 gr bakkersbloem
    Voldoende zout

    Bereiding :

    - Doe het water, de gist en de olie in de mengbeker en mix 5 sec / snelheid 6.
    - Voeg de bloem en het zout toe.  Mix 20 sec / snelheid 2.
    - Kneed 2 min / deegstand.
    - Neem het deeg uit de mengbeker en laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
    - Rol het uit, geef het vorm en laat 1/2 uur rijzen.
    - Eens dit gedaan, garneer met extra olijfolie (vierge), rozemarijn, salie en zout en bak in een warme oven op 200-220°C gedurende 20-30 min tot het goudkleurig is.
     



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULD BROOD MET GEROOSTERDE PAPRIKA, ARTISJOK EN OLIJVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    350 gr koud water
    30 gr gist
    500 gr witte bloem
    10 gr zout
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel gedroogde oregano
    1 koffielepel suiker
    150 gr geroosterde paprika, uitgelekt
    150 gr artisjokharten op olie, uitgelekt
    75 gr groene olijven, grof gesneden in schijfjes

    Bereiding :

    - Voeg water, gist, bloem, suiker, olijfolie, oregano en zout in de mengbeker, in deze volgorde en stel in 3 min / deksel dicht / kneedstand.
    - Het proces mag onderbroken worden om de vastheid van het deeg te controleren en eventueel water of bloem bij te voegen.
    - Daarna terug : deksel dicht / kneedstand instellen.  De Thermomix werkt de resterende tijd verder af.
    - Als het deeg klaar is, het op een lichtjes met olie besmeerde plank leggen en uitrollen tot een rechthoek van 30 cm x 20 cm.  Verdeel het deegstuk denkbeeldig in 3.  Beleg het middelste gedeelte met de helft van de parika's, de artisjokharten en de olijven.  Voeg het linkse deel over het het middelste dicht.  Beleg dit nu met de rest van de vulling.  Vouw het rechtse gedeelte dicht en druk goed aan.  Bestrijk het deeg met de olijfolie.  Bestrooi met grof zeezout.
    - Verdeel verse rozemarijnblaadjes en salieblaadjes over het deeg en druk goed aan.
    - Laat rijzen in een oven van 50°C totdat het volume verdubbeld is. 
    - Bak dan af in een oven van 200°C / 35 min.



    Categorie:BROOD

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAIN DE CAMPAGNE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    350 gr water
    500 gr tarwemeel
    30 gr gist
    10 gr zout

    Bereiding :

    - Weeg het water en de gist af : stand 2 / 37°C.
    - Dan de bloem en het zout afwegen : 2 min / kneedstand.
    - Dan 10 sec / linksomdraaiend.
    - 2 uur laten rijzen op 25°C.
    - 3 min met de hand kneden.
    - Vormpjes maken en 1 uur laten rijzen
    - Insnijden aan de bovenkant
    - Afbakken 10 minuten op 270°
    - Afbakken 15 minuten op 160°C



    Categorie:BROOD

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs