- 10 ml. tomatenazijn (te koop in delicatessenwinkels) - 120 ml. zelf geperst tomatensap - 1 teentje knoflook, geperst - 1 sjalotje, fijngehakt - 1 el gehakte tijm - 1 el rozemarijnblaadjes - 1 kl gehakte basilicum - 2 el olijfolie - 100 gr. kerstomaten - 100 gr. visfilet (heilbot, schol, griet, tongschar, roodbaars, ...) - enkele druppels limoensap - 2 snaatjes rauwe ham - 4 blaadjes munt - 2 satestokjes - peper en zout - enkele takjes venkelgroen
De tomatenazijn samen met het tomatensap, knoflook, de kruiden en wat suiker op een heel zachjt vuurtje opwarmen. geregeld roeren. Alles overgieten in een kom en een eetlepel olijfolie en de kerstomaten toevoegen. Kruiden met peper en zout en laten afkoelen.
De visfilet in twee stukken snijden. Besprenkelen met het citroensap en kruiden met wat zout.
Elk sneetje ham in de lengte doorsnijden, de twee repen telkens in kruisvorm leggen en er een stukje vis op schikken. De vis bedekken met muntblaadjes en de ham rond de vis wikkelen.
De rest van de olie verhitten en de vispakjes op een middelhoog vuur één à twee minuten aan elke kant bakken. Elk vispakje op een satestokje steken.
De koude soep eventueeel bijkruiden met peper en zout. Twee glazen vullen met soep, er een visbrochette in rechtop zetten en afwerken met takjes venkelgroen.