Ingrediƫnten : 500 gr gehakt naar keuze ( vb. gemengd gehakt, kippengehakt, kalfsgehakt,....)
1 ei
paneermeel
1 ui
2 knoflookteentjes
2 eetlepels fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )
peper en zout
Youghurtdressing : 2 soeplepels mayonaise
2 soeplepels Griekse youghurt
peper en zout
1 eetlepel fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )
Bereiding : Snipper de ui en de knoflook fijn.
Meng dit onder het gehakt en voeg hier ook de tuinkruiden aan toe.
Doe het ei en het paneermeel er nog bij en kruid met peper en zout.
Meng alles heel goed onder elkaar en maak er kleine balletjes van.
Bak de balletjes goudbruin.
Serveer ze lauw of koud met de youghurtdressing.
Maak de youghurtdressing : meng de mayonaise met de youghurt, doe de kruiden eronder en breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk !
|