Ingrediƫnten : 600 gr scampi's
300 gr rijst
2 courgetten
1 ui
3 teentjes knoflook
800 gr tomatenblokjes ( 1 blik )
500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )
100 ml pastis
50 gr geraspte parmezaan
peper en zout
olijfolie
Bereiding : Snipper de ui en de knoflook, snij de courgette in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg de rijst, de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de pastis toe en roer alles goed om.
Breng aan de kook en laat het geheel 10' sudderen.
Doe dan de courgetten erbij en laat het geheel nog 10' verder sudderen.
Pel en kuis de ontdooide scampi's zo nodig.
Bak ze 3' aan iedere kant in olijfolie en voeg ze dan toe aan de groenten en de rijst.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Dien op en overstrooi met de parmezaan.
Heerlijk !
Laat het smaken ....
|