Ingrediƫnten : 1.2 kg lamsvlees voor ragout
150 gr boter
2 liter wildfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )
3 teentjes knoflook
1 bouquet garni ( peterseliestengels, laurierblaadjes, tijm )
peper en zout
2 uien
2 rapen
250 gr wortelen
250 gr knolselder
250 gr spruiten
peterselie
Bereiding : Smelt de boter in een grote braadslee.
Kleur de stukken vlees rondom bruin en voeg de grof gesneden uien toe.
Bevochtig het geheel met de wildfond.
De look en het kruidenbosje erbij doen.
Laat het vlees 30' garen, voeg de groenten toe en laat verder garen onder deksel.
Doe de wortelen er eerst bij omdat ze langer moeten garen, vervolgens de rapen, de spruiten en de knolselder.
De groenten moeten in even grote stukken gesneden zijn.
Als de groenten gaar zijn de saus bijkruiden met peper en zout en eventueel binden.
TIP Serveer hier gekookte aardappelen bij of een lekkere puree.
Smakelijk !
|