De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsragout ( stoofvlees) voor 6 personen

    IngrediĆ«nten :      1.2 kg lamsvlees voor ragout

                                 150 gr boter

                                 2 liter wildfond  ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                                 3 teentjes knoflook

                                 1 bouquet garni ( peterseliestengels, laurierblaadjes, tijm )

                                 peper en zout

                                 2 uien

                                 2 rapen

                                 250 gr wortelen

                                 250 gr knolselder

                                 250 gr spruiten

                                 peterselie

                                

     Bereiding :       Smelt de boter in een grote braadslee.

                              Kleur de stukken vlees  rondom bruin en voeg de grof gesneden uien toe.

                              Bevochtig het geheel met de wildfond.             

                              De look en het kruidenbosje erbij doen.

                              Laat het vlees 30' garen, voeg de groenten toe en laat verder garen onder deksel.

                              Doe de wortelen er eerst bij omdat ze langer moeten garen, vervolgens de rapen, de spruiten en de knolselder.

                              De groenten moeten in even grote stukken gesneden zijn.

                              Als de groenten gaar zijn de saus bijkruiden met peper en zout en eventueel binden.

    TIP  Serveer hier gekookte aardappelen bij of een lekkere puree.

    Smakelijk !

                             


                             




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs