De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot met kikkererwten en chorizo voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :      500 gr chorizo

                                400 gr kikkererwten ( blik )

                                400 gr rode bonen ( blik )

                                4 wortelen

                                1 ui

                                500 gr vastkokende aardappelen

                                2 teentjes knoflook

                                500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )

                                peper en zout

                                tijm en laurier

                                boter, olijfolie

    Bereiding :      Laat de rode bonen en de kikkererwten goed uitlekken.

                            Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon en snij in stukken.

                            Snij de chorizo in schuine schijven.

                            Snipper de ui en knoflook fijn.

                            Verhit de olie samen met de boter en stoof  hierin de ui, de knoflook en de wortelen.

                            Voeg de aardappelen, de chorizo, de bonen en de kikkererwten toe en blus met de kippenbouillon.

                            Voeg de laurier en de tijm toe.

                            Laat het geheel 30' sudderen.

                            Roer regelmatig en kruid met peper en zout. 

    Als het buiten heel guur weer is,  is dit de ideale hartverwarmende stoofpot.

    Smakelijk !

                           



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs