Ingrediënten : 250 gr pasta ( vb. spirelli, macaroni, penne, .... )
250 gr kerstomaatjes
2 venkels
1 groene courgette
1 ui
3 teentjes knoflook
200 gr hespeblokjes ( of reepjes )
100 gr geroosterde pijnboompitten
peper en zout
basilicum ( vers of gedroogd )
olijfolie
50 gr magere geraspte kaas
Bereiding : De oven voorverwarmen op 200°C.
Snij de groenten grof en leg ze in een braadslee.
Besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Rooster de groenten 40' in de oven en vergeet ze zeker tussendoor niet om te scheppen.
Blender de helft van de pijnboompitten met de look, de basilicum, de kaas en 4 eetlepels olijfolie tot een lekkere pesto.
Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de hamblokjes krokant.
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Meng in een grote kom de pasta, de geroosterde groenten, de hamblokjes en de rest van de pijnboompitten.
Doe als laatste de groene pesto erbij en meng alles goed onder elkaar.
Heerlijke pasta bij de BBQ !
|