|
Voor 2 liter:
2 eetlepels olijfolie 1 rode ui 1 teentje knoflook 2 courgettes 2 venkelknollen 1 broccoli 1,5 liter water 1 groentebouillonblokje Peper en zout
Ingredienten voor de garnering:
0,5 liter volle melk (of sojaroom) 1 teentje knoflook 1 verpakking broccocress
Snijd de groenten fijn.Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie en voeg vervolgens de venkel toe.Schep even om en voeg de courgette toe, bak ook deze even mee.Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe.Overgiet de groenten met 1,5 liter gekookt water en laat circa 25 minuten koken tot de groenten zacht zijn.Pureer de soep met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout.Maak vlak voor het serveren cappuccino schuim, dit kan met een melkopschuimertje of door de melk te verwarmen in een pannetje en vervolgens met de staafmixer op te kloppen.Als je dit lekker vindt, kun je het melkschuim met wat geperste knoflook op smaak maken. Giet de soep in glaasjes en doe op elk glaasje wat van het melkschuim. Maak af met een plukje broccocress.
Bron : Boost Your Health
|