VDEA=================================================xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
SNOEPJES VOOR ONZE KANARIES
Kanaries zijn te gronde zaadeters en hun hoofdmenu kan dan ook best als basis bestaan uit zaden. Verdere lusten ze zo wat alles wat men ze voorschotelt van fruit over groenten tot eten voor mensen, wist u dat het in Engeland bij topkwekers een goed bewaard geheim is van gekookte of ongekookte patatten aan de vogels te voederen met het inzicht de bevedering te verbeteren? Men moet ook niet bevreesd zijn om Koolhydraatrijk voedsel als versnapering aan de vogels te geven zoals bv gekookte spaghetti of rijst maar overdrijven is wel uit den boze natuurlijk.
Wat men nooit aan kanaries moet aanbieden zijn avocados, of chocolade ze bevatten stoffen die voor de vogels giftig zijn. Ook voedingstoffen voor de mensen die niet moeten worden aangeboden zijn voedsel dat grote hoeveelheden vet, zout, suiker, kleurstoffen en conserveermiddelen die nog niet eens goed voor ons zijn, laat staan voor onze vogels. Ook voedsel, zoals snoep, chips en gefrituurd eten moeten gewoonweg niet worden aangeboden aan onze kanaries.
Een snoepje dat men ze wel kan aanbieden is een paté die men zelf kan maken en op 5 min klaar is, en wees maar zeker ook al proefden ze hem nog nooit ze zullen er verlekkerd op zijn. Het mooie aan deze paté is dan nog dat men hem kan geven ter ondersteuning bij de kweek om de jongen mee te voeren, hij heeft dan ook alles in zich om als eivoer te dienen.
Hoe gaat men nu te werk om deze paté aan te maken?
Ingrediënten die men nodig heeft:
250 cl halfvolle melk, één ei,
85à90 gr couscous, en één koffielepel honing.
Werkwijze voor de bereiding:
Stap 1:
Men brengt de melk samen met het losgeklopt ei onder roeren tot tegen het kookpunt, men kan zien dat de juiste temperatuur is bereikt als er aan de zijwand van de kookpot luchtbellen gaan opborrelen. Het mengsel niet laten doorkoken anders gaat dit schiften.
Stap 2:
Draai het vuur uit maar laat de kookpot op de kookplaat staan, voeg nu onder roeren de couscous toe en blijf goed verder roeren tot het mengel gaat indikken, eens het mengel de viscositeit (dikte) heeft bereikt van goede rijstpap haalt men de kookpot van de kookplaat en voegt één koffielepel honing toe en meng verder tot een homogene brij. Opgepast eens het mengsel gaat indikken bestaat het gevaar dat de kookpot op de bodem gaat aanbranden, zeker niet langer op de kookplaat laten staan.
Stap 3:
Men stort het mengsel nu uit in een glazen of metalen kom waarbij men best een laagdikte van 1.5 tot 2 cm kan nastreven om het afkoelen te vergemakkelijken, na het afkoelen kan men het in blokjes verdelen en aan de vogels voederen in een hoeveelheid die men voor eivoer zou hanteren.
Stap 4:
Observeer nu uw vogels bij het aanbieden van dit snoepje en geniet bij de aanblik van kanaries die verlekkerd zijn op iets wat u zelf bereide voor hen. Bewaren kan men dit snoepje 3 tot 4 dagen in de ijskast daarna kan men het best niet meer aanbieden aan de vogels.
Ingrediënten die men nodig heeft


 de juiste temperatuur is bereikt als er aan de zijwand van de kookpot luchtbellen gaan opborrelen

 blijf goed verder roeren tot het mengel gaat indikken
 voegt één koffielepel honing toe



|