HOE DOEN WIJ DAT BIJ VOGELVERENIGING DE HEIKNEUTER TE PIJPELHEIDExml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aan de hand van een paar fotos laat ik zien hoe onze TT uitgroeit tot het hoogtepunt van het jaar voor de leden van onze vereniging. Vele handen maken het werk licht zegt het spreekwoord. In een tijd waar mensen met vrijwillig helpende handen en een onbaatzuchtige inzet zeldzaam worden, kan onze vereniging nog steeds rekenen op voldoende medewerkers. Laat nu dit juist het probleem zijn voor sommige andere verenigingen in de buurt waar er nog TT worden georganiseerd. De oude garde kan het werk niet meer aan en er is geen opvolging in aantocht om de fakkel over te nemen. Na een tussenstop van 25 jaar kom ik nog veelal dezelfde bestuursleden tegen als ik aan een TT deelneem in de buurt, ook dezelfde keurmeesters die toen al dienst deden komen steeds terug. Laat ons hopen dat er een nieuwe wind mag waaien en dat net als in de zuiderse landen er ook hier een jonge generatie mag opstaan die besmet is met de vogelmicrobe.
PS: Door een andere microbe dan de vogelmicrobe welke op bezoek kwam in men ogen, kan ik niet het hele verloop van onze TT weergeven.
De zaal is nog leeg het moet allemaal nog beginnen, maar de Louis een van de nestors van de club doet voor de zekerheid maar eens de ronde om te zien of alles wel OK. is
 Door onvoorziene omstandigheden moesten al de stellingen een grondige poetsbeurt ondergaan voor ze de zaal in konden, en die vrouwen maar denken dat hun mannen van poetsen geen kaas hebben gegeten.
 Onder de alom aanwezige Louis en met zijn goedkeuring worden de stellingen opgebouwd.
 DAG 2: de eerste vogels komen binnen en worden al direkt op waarde geschat door de Fons.
 Onze voorzitter Richard Peeters doet de inschrijvingen van de vogels.
 De keuken is het domein van Arlette met als eerste Sous-chef de Frans
 De Frans kan ballekes rollen als de beste.
 De keurmeesters s'mogens bij een tas koffie, klaar om naar het front te trekken.

|