Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta (4 p.)
- 150 gr. verse gemberwortel, gepeld en fijngehakt - 800 gr. tomaten uit blik - 1 pak spaghetti - 150 ml. olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 3 gedroogde rode chilipepertjes, gehakt - peper en zout - sap van 2 of 3 citroenen - 300 gr. ricotta salata, geraspt - 2 grepen verse marjolein, grof gehakt
Drie eetlepels olijfolie in een gietijzeren pot verhitten. De knoflook toevoegen, daarna de gember en de chilipepertjes. Roeren tot alles licht gekleurd is.
De tomaten toevoegen en kruiden met peper en zout. Zacht laten pruttelen zonder deksel.
Van het vuur nemen en mixen en zeven. De resterende olijfolie en het citroensap tovoegen en vervolgens de helft van de rcotta en de marjolein.
De spaghetti al dente koken en serveren met de hete saus. De resterende ricotta over de pasta strooien.
|