- 75 gr. zachte boter + 1 el extra - 10 blaadjes salie, fijngesnipperd + extra voor afwerking - 1 aardappel, in blokjes - 2 tenen knoflook, gesnipperd - 1 sjalot, gesnipperd - 1 l. runderbouillon - 1 takje tijm - 2 laurierblaadjes - 250 gr. champignons, in plakjes - 1 dl. room - peper en zout
De zachte boter vermengen met de salie, kruiden met peper en zout. de gemengde boter in plasticfolie rollen en laten opstijven in de koelkast.
De aardappel samen met de knoflook en de sjalot in boter opstoven. Bouillon, tijm en laurierblaadjes toevoegen en vijftien minuten laten sudderen. De champignons toevoegen en nog tien minuten laten koken.
De laurierblaadjes en de tijm verwijderen. De soep mixen en zeven. Opnieuw aan de kook brengen.
Room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met een plakje salieboter en een blaadje salie.