Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes (6 p.)
- 6 kleine zeewolffolets - 200 gr. zeekraal - 6 kwarteleitjes - 500 gr. aardappelen - 1 dl. olijfolie - 1.5 dl. room - 50 gr. boter - 150 gr. gerookte forelfilets - 6 el zalmforeleitjes - olijfolie - 200 gr. ongepelde garnalen - enkele plukjes kervel
De aardappelen gaarkoken of -stomen. In de blender de gerookte forel, de room, de olijfolie en de boter door de aardappelen mixen. Kruiden met peper en zout.
De harde stukjes uit de zeekraal halen en hem kort in kokend water blancheren. Onderdompelen in ijskoud water.
De garnalen pellen.
De kwarteleitjes in anderhalve minuut zacht koken.
(Elke vorige stap in het recept kan op voorhand gedaan worden.)
De zeewolf in enkele minuten net gaar stomen. De zeekraal even stoven in een beetje olijfolie.
De puree opwarmen en over de borden verdelen. Er een stukje vis, wat zeekraal, een handvol garnalen, een zachtgekookt eitje en een plukje kervel opleggen. Serveren.