voor de puree : - 350 gr. eekhoorntjesbrood, in stukjes gesneden - 1 sjalot, gesnipperd - 1 kleine ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook, geperst - 1 dl. kippenbouillon - 1 el dragon, gehakt - 1 el pistachenoten, grof gehakt - peper en zout - olijfolie
voor de salade : - 2 handvol gemengde salade - 1 el witte balsamicoazijn - 3 el olijfolie
Bloem kruiden met peper en zout. De Sint-Jakobsvruchten er in wentelen en ze in hete olijfolie aan beide kanten lichtjes bakken.
Voor de puree ui, sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie. Het eekhoorntjesbrood toevoegen en even laten meebakken. Blussen met de bouillon en nog even laten sudderen. Dragon toevoegen, kruiden met peper en zout en tot een puree mixen.
De salade aanmaken met de balsamicoazijn, olifolie, peper en zout.
De Sint-Jakobsvruchten serveren op de salade met de puree apart in een kommetje er naast.
(HLN, Nina, 20/10/07)
Reacties op bericht (1)
06-12-2008
puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobcvruchten