Voorbereiding: 10 min Bereidingstijd: 45 min Aantal porties: 4
- 2 visbouillonblokjes - 500 gr. in blokjes gesneden kabeljauwfilet - 125 gr. gepelde Noorse garnalen - 125 gr. gekookte mosselen - 1 fijngesneden ui - 1 prei - 125 gr. in vieren gesneden champignons - 25 gr. bloem - 2 zakjes MAGGI Puree voor Ovenschotel
Maak van de visbouillonblokjes 5 dl visbouillon.
Pocheer de kabeljauwfilet, de garnalen en de mosselen 5 min. in de hete bouillon, neem ze met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.
Fruit in een pan de ui, de in ringen gesneden prei en de champignons tot er wat vocht vrijkomt. Roer er de bloem door en laat 3 min. garen.
Voeg geleidelijk 3 dl bouillon toe tot een saus ontstaat, laat 10 min. pruttelen. Zet het vuur uit, roer de vis door de saus.
Bereid de MAGGI Puree voor Ovenschotel volgens de gebruiksaanwijzing.
Visragout in een overschaal gieten, puree erover verdelen, in de oven (250 graden) zetten tot de puree een bruin korstje heeft gekregen.
Tip!
Vervang de vis door 400 g kipfilet in blokjes gebruik 3 dl kippenbouillon (blokje) om de kip in te pocheren. Neem 250 g broccoli in kleine roosjes in plaats van de prei en pocheer die 4 min. in de kippenbouillon. Geef de ragout smaak met 2 tl kerriepoeder.