Een herfstgerecht dat prima combineert met rode kool
Voorbereiding: 15 min Bereidingstijd: 2 uur Aantal porties: 4
- 1 ui - laurierblad - zout en peper - 2 dikke plakken oudewijvenkoek - 40 gr. boter - 3 dl. water - 1 haas in stukken ontbeend - 1/2 dl. azijn - 1,5 dl. rode wijn - peperkorrels
De stukken haas wassen, inwrijven met een mengsel van zout en peper en een hele dag marineren in azijn, rode wijn, water en kruiden (tijm, peterselie, knoflook, ui, laurierblad, peperkorrels).
De haas laten uitlekken en in boter bruin bakken: vooral niet hard of te donker laten worden.
Het vlees 2 uur of langer laten stoven tot het mals is. Aflbussen met de marinade en een beetje water. De plakken koek erbovenop en zachtjes tot draadjesvlees laten koken.
Hazenpeper serveren met rodekool, appelmoes, compote of moes van vossebessen en aardappelpuree.
Bron: Met Gort de Boer op, Ilja Gort & Jonnie Boer, Tirion Uitgevers, ISBN 978.90.4391.056.9.