- 4 kalfsmedaillons - 100 gr. gemengde noten (cashew-, wal-, hazelnoten) - 2 el paneermeel - 2 el Parmezaanse kaas, geraspt - boter - 2 sjalotten, fijngesnipperd - 500 gr. bospaddenstoelen - peper - kruidenzout - verse tijm - aardappelpuree
De oven op de grillstand voorverwarmen.
De noten fijnmixen en mengen met het paneermeel en de Parmezaan.
De kalfsmedaillons kleuren in een pan met wat boter op een hoog vuur. De notenmix stevig aan één kant in het vlees drukken en nog twee minuten onder de grill plaatsen. Het vlees warmhouden onder aluminiumfolie.
De sjalotjes en de bospaddenstoelen in een nootje boter gaar stoven. Kruiden met peper en zout en wat verse tijm.
De kalfsmedaillons en de paddenstoelen serveren op een bedje van aardappelpuree.
(Uit het artikel 'Koken met kastanjes en noten', Proeven 09/07)