- 4 bakharingen - 4 sneden gerookt spek van 0.5 cm. dik - 2 el bruine suiker - 1/2 dl. appelazijn - 1 kg. aardappelen - 2 dl. room - 2 uien - 1/2 bot peterselie
De aardappelen in de schil koken. In plappen van één centimeter dik snijden.
Het gerookte spek in reepjes snijden en in wat boter krokant bakken.
Uit het vet halen en in datzelfde spek de aardappelen samen met de in ringen gesneden uien bakken. Het spek ompnieuw toevoegen, bestrooien met de suiker en blussen met azijn en room. Even laten indikken.
De bakharingen in boter gaar bakken. Met peper kruiden.
De aardappelen met ui en spek in een diep, opgewarmd bord scheppen en er een bakharing op schikken. Rijkelijk met gehakte peterselie bestrooien.
(Uit :'De Limburgse keuken met Steve Stevaert en de 44 Limburgse burgemeesters'. Borgerhoff & Lamberigts. Voorpublicatie HBvL 22/09/07)