- 1 grote tonijnfilet - peper en zout - olijfolie - sap van 1/2 citroen - vruchtvlees van 1 citroen (in partjes gesneden, van witte velletjes ontdaan) - 2 el kappertjes op zout - 1 teentje knoflook - 30 gr. lamsoor - 50 ml. olijfolie
De tonijn in stukken verdelen. Twee eetlepels olijfolie in een pan verhitten en de stukken tonijn snel aan alle kanten bruinbakken (twintig seconden per kant). Bestrooien met peper en zout en twintig minuten laten rusten.
De kappertjes spoelen en ze twintig minuten laten weken en uitlekken.
Een salsa meken van het citroensap, het vruchtvlees van de citroenen, de kappertjes en het uitgeperste teentje knoflook. Kruiden met peper en zout.
De lamsoor afspoelen en droogdeppen.
De tonijn in dunne schijfjes snijden en serveren met een slaatje van lamsoor en citroensalsa.