voor de marinade : - 1/4 liter witte-wijnazijn - 12 peperkorreltjes - 3 laurierblaadjes - 2 takjes tijm - 3 teentjes knoflook - 2 el suiker - 1 tl zout
De marinade maken : alle ingrediënten in een pan doen, een kwart liter water toevoegen en aan de kook brengen. Tien minuten zachtjes laten koken.
De groenten schoonmaken, de zaadjes van de komkommer en de courgette verwijderen, alles in stukken snijden. De groenten beetgaar stomen, ze in een glazen pot doen en er de kokende marinade bijgieten. De pot sluiten en laten afkoelen. De groenten kunnen meteen gebruikt worden, maar ook enkele weken gebruikt worden in de koelkast.
De vis klaarmaken. De bloem op smaak brengen met peper en zout, de vis door de b loem halen en hem gaar bakken in een mengsel van olie en boter. Opdienen met de gemarineerde groenten en een beetje olijfolie.
(Feeling, 06/07, artikel 'Vitaminerijke gerechten voor elke dag')