- 50 gr. boter - 50 gr. bloem - 4 dl. melk - nootmuskaat - peper en zout - 1 dl. room - 125 gr. gruyère of goudse kaas, geraspt - ei en paneermeel of broodkruim
Een dikke bechamelsaus maken van boter, bloem, melk, nootmuskaat en pezo. De room en de geraspte kaas door de hete saus roeren. De kaas al roerend smelten en het mengsel op smaak brengen. Volledig laten afkoelen. In porties van 50-70 gram verdelen, door het ei en het paneermeel of het broodkruim halen en frituren in olie van 180°C.
Kaaskroketten 2
- 3 hele eieren - 2 eierdooiers - 50 gr. gezeefde bloem - 50 gr. crème de riz - 1/2 l. melk - peper en zout - nootmuskaat - mespunt cayennepeper - 125 gr. geraspte kaas - ei en paneermeel of broodkruim
De hele eieren en eierdooiers schuimig kloppen. De gezeefde bloem en de crème de riz mengen. De eieren erdoor roeren. De melk aan de kook brengen en samen met peper en zout, nootmuskaat en cayennepeper aan het eier-bloemmengsel toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en gedurende vijf minuten al roerend laten pruttelen. De geraspte kaas erdoor roeren en volledig laten smelten. het geheel volledig laten afkoelen. De massa in porties van 50-70 gram verdelen, door het ei en het paneermeel of broodkruim halen en frituren in olie van 180°C.