Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing (4p.)
- 4 gerookte forelfilets - 200 gr. couscous - 4 el olijfolie - 1 appel, ongeschild, in blokjes - 1 avocado, in blokjes - 5 lente-uitjes, in ringetjes - sap van 1 limoen - handvol bladpeterselie, fijngehakt - handvol munt, fijngehakt - peper en zout
voor de dressing : - 1 mango, in blokjes - 2 el witte wijn-azijn - 4 el maïsolie - peper en zout
De couscous in een kom doen, er kokend water over gieten tot één centimeter boven de couscous. Drie tot vier minuten laten wellen. De couscous losroeren met een vork en er de olijfolie doorheen mengen.
Appel, avocado en lente-uitjes in een slakom doen en besprenkelen met het limoensap. Er de kruiden en daarna de couscous door mengen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat extra olijfolie.
De mango mixen met de azijn en de maïsolie tot een dik-vloeibare dressing. Op smaak brengen met peper en zout (en eventueel nog extra olie of azijn).
De couscoussalade serveren met de gerookte forelfilets en de mangodressing.