- 2 zalmfilets van elk 500 gr., zonder vel - 50 gr. zout - 50 gr. suiker - 200 gr.dille, fijngehakt - witte peperkorrels, gekneusd
voor de wasabisaus : - 2 el yogurt - 1 el mayonaise - wasabi naar smaak
voor de salade : - mengeling van kruiden en scheutjes naar keuze - 1/2 venkelknol, in dunne staafjes
Het zout en de suiker in een grote diepvrieszak mengen. De stukken zalm toevoegen en de gesloten zak goed schudden zodat de zalm volledig bedekt raakt met het mengsel.
Een stuk zalm in een schaal leggen. Bestrooien met dille en peperkorrels en er het tweede stuk opleggen. Afdekken met folie en een gewicht. Alles vierentwintig uur laten marineren in de koelkast.
Voor de saus de yoghurt en de mayonaise mengen en er wasabi aan toevoegen. Opletten, wasabi is best pittig.
Voor serveren de stukken zalm afspoelen en in fijne plakjes of in dobbelsteentjes snijden. Samen met de kruidensalade en de venkelstaafjes op een bord schikken.