350 gr quorn stukjes
250 gr champignons
1 citroen
bloem
boter
1/2 l melk
1/2 l groentebouillon
pezo
currypoeder
verse videetjes van bij de bakker
Zet de quorn stukjes onder de groentenbouillon en breng ze zachtjes aan de kook. Laat de bouillon een kwartiertje zijn werk doen, haal de quorn eruit en vang het kookvocht op. Maak re champignons zuiver, vierendeel ze en bak ze even apart aan in een pannetje met een klontje boter.
Voor de saus laat je eerst een klontje boter smelten. Zet de pan van het vuur en doe er een dikke schep bloem bij. Giet er de melk en de bouillon bij en laat de saus indikken tot een mooie roux. Bijkruiden met pezo en curry. De citroen persen en het sap er voorzichtig ondermengen. Opgelet hiermee: de saus mag maar een licht zuur accent hebben.
Meng de stukjes quorn en de chamignons onder de saus en vul de in de oven verwarmde videetjes royaal.
|