- 1/2 bosje rozemarijn - 3 knoflookteentjes - 4 witte peperbolletjes - 1/2 dl. olijfolie - zout - geraspte schil van 1 citroen - 4 el citroensap - 1 kip in 6 stukken - 2 el tomatenpuree - 35 cl. witte wijn - 2 ansjovisfilets, fijngehakt - 100 gr. zwarte olijven, ontpit - 2 el kappertjes - 25 gr. platte peterselie, fijngehakt
Rozemarijn, knoflook en peperbolletjes in een blender mixen. Vier eetlepels olijfolie, zout en de fijngeraspte citroenschil toevoegen en alles mengen tot een marinade. De stukken kip ongeveer één uur (minimum) in de marinade leggen.
De rest van de olijfolie opwarmen. De kip hierin goudbruin bakken.
Het citroensap mengen met de tomatenpuree en de witte wijn. Dit mengsel over de kip gieten en een twintigtal minuten laten sudderen.
De ansjovis, de olijven en de kappertjes toevoegen en nog een paar minuten laten koken.
Bestrooien met de peterselie en serveren met pasta of gebakken aardappelen.