- 6 takjes basilicum - 500 gr. paddestoelen (eekhoorntjesbrood of oesterzwammen) - 4 hele eieren - 4 eiwitten - 2 el olijfolie - 4 reepjes gezouten spek - peper en zout
De basilicum fijnhakken. De schoongemaakte paddestoelen in heel kleine blokjes snijden. Samen met het basilicum vijf minuten in de olijfolie fruiten. kruiden met peper en zout en laten afkoelen. De eiwitten tot een stevige sneeuw kloppen. De paddestoelen hier voorzichtig doorheen roeren. Deze mengeling over vier ringen verdelen. De ringen in het mandje van een stoompan plaatsen en afgedekt in twintig minuten laten gaar stomen. Ondertussen de eieren gedurende zes minuten laten koken. Onder koud water afspoelen en pellen. De paddestoelenmousses op vier borden storten. op elke mousse een zachtgekookt eitje plaatsen. Bovenop het eitje een knapperig gebakken spekreepje en een blaadje basilicum schikken.