Najaarssalade met gegrilde geitenkaas (4 personen)
- 1 krop eikenbladsla
- 4 el noetenolie
- 1 el citroensap
- 1 el Dijonmosterd
- 2 handvol pitloze blauwe druiven
- bosje verse tijm
- 1 geschilde appel in dunne plakjes
- 2 ronde geitenkaasjes
- 2 el honing
- handvol licht geroosterde pecannoten
De bladeren van de eikenbladsla kleiner scheuren, de harde delen niet gebruiken. De noetneolie, het citroensap, de mosterd en peper en zout mengen en onder de sla husselen.
De sla over vier borden verdelen en de druiven en de appelen over de sla verdelen.
De honing met de tijm mengen. De geitenkaasjes halveren, ieder kaasje bestrijken met het honing-tijmmengsel en een paar minuutjes onder de hete grill zetten tot ze goed warm en zacht zijn maar hun vorm nog behouden.
Leg boven op ieder slabedje een geitenkaasje en strooi er wat pecannoten overheen.
Uit De Kleine Aarde herfst 2006.
|